tyranxp Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 (edytowane) Jak myślicie jakie mobo byście polecali pod s.939 na grafie AGP MSI GF 6600 GT 128 mb ?? Ma służyć do grania i do podkręcania :) Zależy mi na procku AMD Athlon 64 . Chciałbym se wybrać Asrock s.939 SATA2 -co o nim sądzicie,nadaje się do O/C i czy ma zablokowany PCI/AGP ?? Jakie jest wasze zdanie Pozdrawiam :) . Edytowane 20 Maja 2006 przez tyranxp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s@ncho Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 enigmatycznie odpowiadajac plyta jest wporzo chcesz wiecej informacjii na forum jest topic ze 108 stronami na jej temat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
methyl1test Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Ile kasy na tą płytę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyranxp Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Ile kasy na tą płytę? To wszystko zależy od płyty jaką polecacie i żeby była dobra do gier i do O/C . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@riel Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Polecam Asrocka DUAL-SATAII. Proc z podpisu na tej płycie robi 2700 na 1.4V więc podkręcać na niej można. Za tą kasę to istne cudo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
methyl1test Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 DFI LanParty nf3 Ultra D s.939 http://allegro.pl/item104646054_dfi_lanpar...nowa_gwara.html pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Ja polecę jednak ASRocka dual s-ata2, możliwość przejścia na am2 i port pci-ex mówi za siebie (a podkręcać z tego co wiem to też na niej się da). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
methyl1test Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Praktycznej możliwości przejścia na AM2 nie widze. Teoretyczna może jest ale wygląda to tak jak wygląda (o podkręcaniu można pomarzyć) Natomiast jeżeli komuś zależ na pci-e to wtedy ewentualnie ten asrock. Chociaż ja bym po DFI brał Epoxa 9npa3 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Ja pomimo że mam dfi podane wyżej, polece asrock dual sataII, łatwa możliwość przejścia na pci-e i am2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
methyl1test Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Z PCI-E się zgodzę ale dajcie spokój z tym AM2. ZObaczcie sobie jak wygląda ta przejściówka zainstalowana na płycie. Poza tym pewnie będzie kosztować tyle co druga płyta... ale skoro dalej upieracie się, że Dual SATA2 jest super płytą bo ma między innymi mozliwośc przejscia na AM2 to nic nie poradze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyranxp Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 A czy mogę od was się dowiedzieć czy ta płyta Asrock DUAL sata II s.939 ma zoblokowany PCI/AGP???Bo mam zamiar podkręcić tylko procka podnosząc szynę fsb bez możłiwości podnoszenia innych podzespołów ? Szukałem tej informacji,ale nie ma o tej mowy i w ogóle czy ta płyta ma jakąść wadę ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 To wszystko zależy od płyty jaką polecacie i żeby była dobra do gier i do O/C . Jeśli chcesz kombajn - Asrock DUAL sata II s.939 [ma zablokowane PCI/AGP]. Płyta tania, ma pełnowartościowe AGP i PCIE. Możliwość dokupienia przejściówki na AM2. Wydajność wzorowa, możliwości OC nienajgorsze. Max wydajność i OC - DFI LP UT nForce3 Ultra-D s939 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Max wydajność i OC - DFI LP UT nForce3 Ultra-D s939 Polemizowalbym Chyba lepiej plytke ze stajni Epoxa lub MSI jakie modele chyba wiadomo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Polemizowalbym Chyba lepiej plytke ze stajni Epoxa lub MSI jakie modele chyba wiadomo. Płyta nie jest takim sukcesem jak odpowiednik na nForce 4, ale bądź co bądź chyba najlepsza płytka. Można by jeszcze wziąć Epox 9NDA3I bądź starszą wersje 9NDA3+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 (edytowane) Płyta nie jest takim sukcesem jak odpowiednik na nForce 4, ale bądź co bądź chyba najlepsza płytka. Jak dla mnie ta plytka DFI to kompletny niewypal mialem na niej ogromne problemy z memkami. Duzo, lepsze sadzac po wypowiedzich i wynikow userow, sa podane przez Ciebie Epox`y. EDIT: Zreszta Asrock zaprezentowal plyte duzo bardziej rozwojowa oraz tansza i kupowanie dzis podanych przez nas plyt DFI, Epox czy MSI mija sie z celem. Edytowane 21 Maja 2006 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyranxp Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Jeśli chcesz kombajn - Asrock DUAL sata II s.939 [ma zablokowane PCI/AGP]. Płyta tania, ma pełnowartościowe AGP i PCIE. Możliwość dokupienia przejściówki na AM2. Wydajność wzorowa, możliwości OC nienajgorsze. ...nie chcę się kłócić,ale ten Asrock nie ma zablokowany AGP,więc jak kręcę procka to też kręci AGP ?? :mur: Nic nie wiem o tym,ale dowiedziałem się z tego : http://rankingi.chip.pl/ranking_109477.html?tt_id=28&tt_cmd=3&tt_p=45696&tt_v=3&PHPSESSID=5abc464f5b08efcd56a5d0818f4703dc . . . Inne częstotliwości (z BIOS-u) Możliwość ustawienia częstotliwości AGP niezależnie nie ... liczba nd. Możliwość ustawienia częstotliwości PCI-Express niezależnie tak liczba 81 Możliwość ustawienia częstotliwości HyperTransport tak liczba 5 . . . Może mi ktoś wyjaśni jak tak naprawdę jest :oops: :cry: ??? A poza tym jest nie najlepszym miejscu jeśli chodzi o ranking chip.pl :blink: :cry: : http://rankingi.chip.pl/ranking_109477.html POWER 42 ECONO 9 OGÓLNE 46 Może znacie jeszcze inne płytki,które mają zablokowany AGP ??? Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Ona ma zablokowane agp, nie możesz sam go regulować-o to chodzi w tym opisie co podałeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyranxp Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Ona ma zablokowane agp, nie możesz sam go regulować-o to chodzi w tym opisie co podałeś. Aha to już mi wyjaśnia-dzięki za pomoc :) .Ale dalej jest nie tak,zobaczcie które miejsce zajmuje w rankingu-co o tym sądzicie,dlaczego jest w takim a nie wyższym miejscu ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 No bo niestety przedstawicielom asrocka nie udało sie dotrzec do redakcji chipa. Te ranking sa za preproszeniem o du... rozbic. Praktycznie w kazdym wygrywa Asus a nastepne miejsca sa okupowane przez gigabyty. Ja jestem za asrockiem bo w przyszłosci bez problemu zmienisz sobie grafe na PCIe, o AM2 nie wspominam bo to raczej bajer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyranxp Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Dzisiaj jeszcze troszkę poszperałem informacji na tym forum i przeczytałem coś o przejściu socketa. No i pomimo że aktualnie posiadam procek na sockecie A Athlon XP 1700+ uważali że bardziej się opłaca przejść na socket AM2 :blink: . co do tego czy sie nie oplaca to mozna sie zastanowic. dla mnie np. jesly bym chcial sie przesiesc to mi sie oplaca.... to jest tak: sA -> 939 - tera nie za bardzo sA -> AM2 - oplaca siee s.754 -> 939 nie oplaca sie s.754 -> AM2 jeszce mozna rozwazyc przesiadke s. 939 -> AM2 nie oplaca sie 'sory za bledey ale jest pozno i impreza sie skonczyla wiev trzezwo sie nie mysli za bardzo ;] http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=202215&st=30 No i teraz pytanie czy jest taka płyta na socket AM2 pod AGP,bo nie mam zamiaru zmieniać grafy gdyż zakupiłem ją trzy miesiące temu MSI NX6600GT 128 MB HDTV AGP :cry: ?? Wziąłbym tego Asrock-a Dual SATA II i zakupić tą przejściówkę na s.AM2 ale nie wiem jak to będzie wyglądać i gdzie zajmie to "cudo" na płytce ?? Sorry że tak wam wszystkiego rozmieszałem :unsure: ale mam poważny dylemat nad tymi socketami :mur: ...i to jeszcze wina padła już po zakupieniu tej grafy :cry: . Dlaczego kupiłem AGP a nie PCI-ex....bo posiadam obecnie płytę na sockecie A-Asrock K7NF2-RAID (wcześniej miałem inną-ESC ale się spalił :? ) i procka Athlon XP 1700+.I chciałem mieć nową grafę do grania no i jak się okazało bardzo mnie to wkurzało gdyż na niektórych gier zaczęły występować tzw."artefakty" a nawet nowe gry nie chodzą zbyt dobrze .....i nie wiedziałem co było przyczyną tego.Jednak to nie była wina grafy lecz wina O/C gdyż ta płyta ma odblokowany AGP i kręciłem procek :cry: .I dlatego padło mnie do głowy o zmianę mobo i procka ,ale jak zauważyłem ...nie łatwe zadanie :mur: . Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 AM2 z agp jeszcze nie widziałem. W to cudo raczej bym sie nie bawił tylko bym wział procka na 939 i tego asrocka. A w przyszłosci jakbys wymieniał grafe no to wtedy jakas na pcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyranxp Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 AM2 z agp jeszcze nie widziałem. W to cudo raczej bym sie nie bawił tylko bym wział procka na 939 i tego asrocka. A w przyszłosci jakbys wymieniał grafe no to wtedy jakas na pcie. Właśnie coś zauważyłem że ta dodatkowa podstawka na AM2 zajmuje na płycie Asrock s 939 DUAL SATA II poprzez dodatkowe łącze dla AM2,więc AGP i PCI-ex są wolne. Co się stanie jeśli założył bym tą podstawkę na AM2 i dodatkowo grafę na AGP czy będzie to działać ?? :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Antar1us Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Ja moge oddac za smieszne pieniadze Gigabyte'a k8nsc z Zalmanem nb-47j :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...