.Melon Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Nie ma tematu o tej grze?Niewazne.Problem mam taki,że nie mogę pograć w to z qmplem w necie.Ja stawiam serwer,daje mu moje IP,on chce dołączyć ale pojawia się napis "no session avaiable" czy jakoś tak.Nie wie kto jak się gra w to w sieci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość HDR_o Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Nie ma tematu o tej grze?Niewazne.Problem mam taki,że nie mogę pograć w to z qmplem w necie.Ja stawiam serwer,daje mu moje IP,on chce dołączyć ale pojawia się napis "no session avaiable" czy jakoś tak.Nie wie kto jak się gra w to w sieci?Musicie oboje miec zainstalowany protokol IPX :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 a nie tcp/ip? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Melon Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Jak ja stawiam serwer,to stawiam na tcp/ip.Kolega jak chce dołączyć też to wybiera,ale ciągle wyskakuje ten napis.Potem on stawiał serwer,ale i tak nic z tego nie wyszło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość HDR_o Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 W tej grze podobnie jak w nfs2se nie uzywa sie tcp/ip tylko ipx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 hydro dobrze mówi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Melon Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 U mnie jakoś się nie da kiedy wybieram IPX i wciskam enter i nic się nie dzieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość HDR_o Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 U mnie jakoś się nie da kiedy wybieram IPX i wciskam enter i nic się nie dzieje.NIe rozumiesz.Musisz w moim miejscu sieciowym ustawic protokol IPX a nie w grze.Domyslnie jak sie instaluje siec to mamy wylaczony IPX,musisz go dodac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Melon Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 (edytowane) Ok dzięki za pomoc tak zrobię. Tylko powiedz mi jeszcze jak to zrobić bo w tych sprawach to lama jestem Edytowane 21 Maja 2006 przez melonino Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość HDR_o Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 (edytowane) Ok dzięki za pomoc tak zrobię. Tylko powiedz mi jeszcze jak to zrobić bo w tych sprawach to lama jestem Wchodzisz prawym myszki na moje miejsce sieciowe i dajesz wlasciwosci.Zobaczysz tam polaczenie lokalne.Wchodzisz znow prawym we wlasciwosci i dajesz zakladke zainstaluj.Masz do wyboru klienta usluge i protokol,wybierasz protokol i z listy wybierasz Protokol transportowy zgodny z nwlink ipx/spx/netbios.Klikasz na to 2x i czekasz chwilke az sie doda protokol, po czym zamykasz wszystkie okna zwiazane z polaczeniami sieciowymi :D Edytowane 21 Maja 2006 przez hydro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Melon Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 Okej wielkie Ci dzięki. Ostatnie jeszcze pytanie-czy osoba z którą mam grać ma wykonać te same czynności? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość HDR_o Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 Okej wielkie Ci dzięki. Ostatnie jeszcze pytanie-czy osoba z którą mam grać ma wykonać te same czynności? Tak.Oboje musicie miec ipx'y i mimo,ze gra nie uzywa protokolu tcp/ip to uwaga - ten kto zaklada serwer nie moze miec IP 192.168.0.1 (teoretycznie bzdura ale tak jest).Gra w takim wypadku bedzie chodzic,ale np bedziecie siebie widziec jako ludziki,ktore same sie zabijaja czyli tak jakbys gral z komputerem a nie z kolega,poprostu zobaczysz ludzika ktory smiesznie chodzi i sie podklada np pod samochody albo (jesli masz bazooke lub inna silna bron) to podchodzi najczesciej do samochodow i paff :D :mur: Bezsens jak nic,ale tak jest w GTA 1 i GTA London :D Przynajmniej ja tak mialem.Serwer zalozyla inna osoba i bylo dobrze :) Nie wiem,moze to przypadek (bezsensowny troszku) ale tak mialem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vobis_1 Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 ja również miałem ten sam problem ale po zainstalowaniu protokołu IPX wszysytko śmiga pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...