Skocz do zawartości
mrEko

Zestaw - Co O Nim Powiecie

Rekomendowane odpowiedzi

Zestaw ten jest mniej wiecej do 1800 zl z obudowa i zasilaczem

AMD ATHLON 64 3000+ VENICE OEM s.939 [~390,-]

ARCTIC FREEZER 64 PRO [69,-]

ASUS A8N5X - nForce4, SATA, PCI-Ex, S-939 [265,-]

HYNIX 512 MB / 400 [159,-]

MSI GF 6600 256MB 128bit PCI-E HS DDR2 [335,-]

SAMSUNG 80 GB, 8 MB, SATA II, NCQ - HD080HJ [175,-]

DVD [~65,-]

CHIEFTEC GPS-350EB-101A - 350 W [149,-] lub MODECOM MC 400W [~160,-]

1.Powiedzcie czy grafe do max 350 zl znajde lepsza niz ta co podalem?

2.Czy zasilacz 350 Chifteca styknie do takiej konfiguracji z karta 8 potokowa no i oczywiscie lekkim OC

(raczej tylko procka i ramow)?

3.Czy z dyskiem nie bedzie problemu zeby go podlaczyc pod SATA I ?

4.Zostać przy Hynixach czy lepiej do placic i <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> GEIL DDR 512 MB / 400, 2.5-6-3-3?

Za wszystkie rady, porady i sugestie z gory wilekie dzieki

Edytowane przez mrEko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Płyte weź asrock dual sataII, tańsza i do grafy sie dopłaci np 6600ge, dysk bierz większy, np 160, i zasilacz fortona 350W mdn z allegro. Hynixy możesz zostawić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

płyta - asrock dual sata 2 200zł

zasiłka Fortron - np ten :) http://allegro.pl/item105841714_fortron_fs...hy_wroclaw.html

nawet styknie :)

i zostanie wtedy z ~450zł na grafe :)

a ramy by sie przydały w 2 kosciach do duala :) chyba ze zamierzasz za jakis czas dokupić drugą :)

Edytowane przez Chemik16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie jak jest z tymi Asrockami wiele osob twierdzi iz to lipne plyty, ja sam sie kiedys na asrocku przejechalem, ale nie wiem moze cos sie zmienilo ktos posiada ta plyte i moze cos o niej powiedziec jak sie sprawuje i jak wygladaja jej mozliwosci OC. A co do Asusa to mam do niego zaufanie bo posiadam obecnie A8N-E ktora posiada zadawolajace osiagi OC, a ten komp ktory skladam jest dla wujka i zalezy mi zeby byl solidny. Mam takie pytanie przy okazji czy zasilka 350W dobrej firmy pociagnie karte graficzna z 8 potokami (mam tu napysli 6600GT)? A jaka zasilke trzeba co najmniej posiadac do 12 potokow? Oczywiscie przy zalozeniu ze procek to Athlon64 Venice

ale sie rozpisalem :D, za odp, jeszcze raz dzieki.

Edytowane przez mrEko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ilość potoków w garfice nie ma najwiekszego w pływu na pobor pradu. Zalezy on ogolnie od grafiki, technologii wykonania i ilosci tranzystorów z ktorych jest zbudowana (oczywiscie karta majaca 24potoki bedzie pobierac wiecej pradu od np 8 czy 12). Tak wiec ten fortron powinien sobie poradzic bez najmniejszych problemów z 6600GT, a nawet mocniejszymi grafami.

@lukmek już ktos ma tę płytke?? Czy dorownuje ona dualowi??

Edytowane przez torque8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@lukmek już ktos ma tę płytke?? Czy dorownuje ona dualowi??

U nas na forum, może mają z 2 osoby. Ale po testach, jakie widziałem w necie, mogę stwierdzić, że jest nawet przewyższa Dual&SATAII> Dla mnie plusem tej płyty jest przede wszsytkim to, że jej konstrukcja jest już bardziej przystosowana do nowych standardów np. ma 4 potry SATAII.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi