Bartoleon Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Witam Włączam dziś kompa i widze, że mam w nim athlona 1100 (11x100mhz) zamiast tak jak zawsze 2500+@3200+(11x200). Moja płyta gigabyte ga7n400 pro2 przestała reagować na zmiane fsb w biosie.Niezależnie od tego na ile fsb ustawie(zmainy usyawień są zapamietywane) to i tak po restarcie komputera mam fsb100. CZy ktoś z was miał podobny problem i jak wam sie wydaje - czy to wina procka czy płyty bo według mnie to chyba płyta się zjebała. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 u mnie tak sie ustawia po clear c-mos wygląda że ci sie bios resetuje za każdym :blink: razem ale to tylko przypuszczenie : słaba bateria... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muniek Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Przesun zworke na plycie ( nie wiem gdzie ona dokladnie jest ) zeby odblokowac zmiane FSB. Pzd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartoleon Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 No niestety ale to napewno nie przez to, że wysiada bateria bo jak już pisałem wszystkie zmiany w biosie po restarcie zapamietuje i nie jest tak, żę za każym razem po włączeniu kompa powraca do fabrycznych ustawień tylko nie reaguje wogóle na zmiane fsb niezależnie od tego na ile w biosie se to ustawie to i tak procka ustawia na 11x100. Przełącznik clk switch zezwalający na fsb powyżej 100 mam ustawiony na on tak jak zawsze bo już na wstępie o tym pisałem, że po prostu włączam dziś komputer(nic wczesniej nie zmieniałem w ustawieniach biosu ani zworek) a tu taki problem. Chyba w końcu oddam płyte do serwisu bo ma jeszcze gwarancje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muniek Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Ustaw go w takim razie na 'off', wlacz kompa, potem wylacz i przelacz clk switch na 'on'. Moze pomoze :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartoleon Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 (edytowane) Ustaw go w takim razie na 'off', wlacz kompa, potem wylacz i przelacz clk switch na 'on'. Moze pomoze :wink: Niestety nic to nie dało nadal to samo czyli brak reakcji na zmiane ustawienia fsb w biosie, ustawia się tylko na 100. Oddam ją do serwisu i niech tam ją naprawią lbo wymienią na coś innego. Biorę się zaraz za skaładanie nowego kompa :D Edytowane 23 Maja 2006 przez Bartoleon Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 sproboj wgrac nowego/innego biosa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 czytajac temat na mysl od razu wpadlo mi jedno; przeflashuj biosa i dopiero sprawdź dokladnie, bo jezeli plta na gawrancji to masz luz.. a jak nie. kombinuj ile wlezie. pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...