Guardian_McLeavy Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Czy istnieje taka opcja z Windows XP Home, aby on sam przywrócił albo lepiej stworzył na nowo pliki do prefetchingu (c:/windows/prefetch)? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 A po co Ci one przeciez to smieci, ktore zawsze kasuje.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Jak sie nie wie do czego to sluzy to mozna nazwac "smieciami". Guardian_McLeavy, napisz co zrobiłes, ze teraz musisz przywrócic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guardian_McLeavy Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Powiedzmy tak, czytałem artykuł o optymalizacji Windowsa i uwierzyłem na słowo autorowi. Wiem, że niektórym przyspiesza start systemu, niestety u mnie jest odwrotnie. Prawdopodobnie dlatego, że mam mało RAMU, i gdy podczas "paskowania" ładował te pliki wykorzystywał optymalny procent RAMU, to samo było przy ładowaniu ustawień itd. Teraz, gdy wszystko naraz łąduje poprostu trwa to dłużej, i fakt faktem, same paski przelatują szybciej, ale potem czas ten jest wykorzystywany do ładowania wszystkiego po zalogowaniu i trwa to dłużej :/ Pliki wykasowałem na stałe. Wiem, że można próbować je przywracać, ale napewno nie będzie to 100%. Myślałem, że Windows posiada jakąś funkcje, która je odtworzy. Ale widze, że raczej nie, to może zapytam inaczej. Widziałem po nazwach tych plików, że były tam także nazwy niektórych programów. To znaczy, że mógłbym np. skopiować je od kogoś innego, kto ma te same oprogramowanie. Domniemam także, że są tam pliki pomagające w ładowania Windowsa, które są identyczne dla wszystkich. Drugie pytanko, jeżeli w rejestrze włącze znowu prefetching, i ponownie zainstaluje oprogramowanie, czy te pliki się odnowią? Wiem, że istnieje jeszcze format, i on najbardziej mnie przekonuje, bo i tak będę tworzył swapa, więc przy okazji. Pluszek, jkabym ich nie potrzebował, to bym się nie pytał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Utwórz tam plik Layout.ini o tresci [OptimalLayoutFile] Version=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...