Gość sialala Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Chce sie podzielic wspaniala wiadomoscia! Wczoraj w Game natknalem sie na uzywane Nintendo 64 z karta pamieci, jednym padem i gra Super Mario 64 za... cale 20 funciakow! Oczywiscie bez zastanawiania sie kupilem od razu. Super Mario 64 jest CUDOWNY! Wspaniala gra, w ktora gralem na emu Niny64, ale ktora jakos nie miala tej duszy. Za to na oryginalnym sprzecie, choc graficznie porazka, choc nie odstraszajaco - cos cudownego! Mam teraz pytanie do ewentualnych posiadaczy tej konsolki: 1. Czy jest jakis kabelek RGB albo cos w ten desen do niej (szukalem na ebayu ale nie znalazlem) - posiadam cinch, z ktorego jakos obrazu jest delikatnie mowiac szajsowata. 2. Jakie inne gry warto zakupic? Mario Kart 64 juz zamowilem :) 3. Czy to normalne, ze analog troche "lata" (ma takie jakby luzy) czy moze poszukac nowego? 4. Czy rumble pack to dobra inwestycja zwazywszy na gry do tej konsolki (pewnie bede gral tylko w gry serii Mario i tak ;)) 5. Czy to normalne, ze konsola jest glosniejsza niz moje PSTwo? Powinienem ja przeczyscic moze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 (edytowane) Chce sie podzielic wspaniala wiadomoscia! Wczoraj w Game natknalem sie na uzywane Nintendo 64 z karta pamieci, jednym padem i gra Super Mario 64 za... cale 20 funciakow! Oczywiscie bez zastanawiania sie kupilem od razu. Super Mario 64 jest CUDOWNY! Wspaniala gra, w ktora gralem na emu Niny64, ale ktora jakos nie miala tej duszy. Za to na oryginalnym sprzecie, choc graficznie porazka, choc nie odstraszajaco - cos cudownego! Mam teraz pytanie do ewentualnych posiadaczy tej konsolki: 1. Czy jest jakis kabelek RGB albo cos w ten desen do niej (szukalem na ebayu ale nie znalazlem) - posiadam cinch, z ktorego jakos obrazu jest delikatnie mowiac szajsowata. 2. Jakie inne gry warto zakupic? Mario Kart 64 juz zamowilem :) 3. Czy to normalne, ze analog troche "lata" (ma takie jakby luzy) czy moze poszukac nowego? 4. Czy rumble pack to dobra inwestycja zwazywszy na gry do tej konsolki (pewnie bede gral tylko w gry serii Mario i tak ;)) 5. Czy to normalne, ze konsola jest glosniejsza niz moje PSTwo? Powinienem ja przeczyscic moze? pozwolisz ze odpowiem tylko na niektore pytania [; 2 south park rally tez jest niezgorsze no i przede wszystkim genialna gierka oo7 złote oko ;] 3 Już jest ciutke zjechany, w sumie mozesz rozejrzec sie za nowym chyba ze Ci to tak mocno nie przeszkadza w graniu 5 mozesz zawsze zobaczyc co jest w srodku i przeczyscic to i owo, ale ta konsolka byla ciutke glosna...[ale cichsza od mojego ps2] Edytowane 25 Maja 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dustone Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 [/b] mozesz zawsze zobaczyc co jest w srodku i przeczyscic to i owo, ale ta konsolka byla ciutke glosna...[ale cichsza od mojego ps2] Ładna okazja. :rolleyes: pierwsze co bym zrobił to właśnie zobaczył "co w środku piszczy" .PS2 rozebrałem na gwarancji bo nie mogłem sie powstrzymać przed looknięciem do środeczka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Jako ze posiadam N64 w muzeum swoim to powiem co warto kupic: Kup rumble packa - to podstawa Konsola jest troszke glosna to fakt. Inna epoka poprostu. Z gier to polecam Shadow Of Empire - swietne starwars Banjo Kazooie - najlepsza gra na N64 moim zdaniem StarWars Episode 1 - swietny racer futurystyczny No i ZELDA. Nie grac w zelde to jak nie miec N64. Doskonala gra. Najlepsza gra wszechczasow. Do tej pory zadna inna gra nie zblizyla sie nawet do niej. Pady sa dosc wytrzymale, luz jest nawet w nowym. Sam szukam nowego pada w dobrej cenie bo moje juz lekko nadgryzl zab czasu. BTW to musze machnac jakas strone ze sprzetem ze swojego muzeum ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 odp 1. Nie ma RGB, ale można zrobić http://www.gamesx.com/rgbadd/rgbn64.htm odp 2. -Zelda: Ocarina of Time, potem Zelda: Majora's Mask. Nigdy na odwrót! -Golden Eye 007 -Turok 2 -Conker's Bad Fur Day -Perfect Dark -Shadow Man, ciężko tą grę zdobyć, ale klimat zapada na długo w pamięć -Paper Mario -cała masa "party games", Mario Party, Super Smash Bros, Mario Golf, Mario Tennis i wiele, wiele innych.... odp 3. z biegiem czasu analog w n64 się zuzywa(plastik się wyciera), ale jesli luzy nie są duże, to nie ma się co martwić. odp 4. Nintendo o ile dobrze pamiętam, dbało o obsługę Rumble Pack. Nigdy go nie miałem, ale z tego co wiem to większość gier go obsługiwało. odp 5. Może to głupie, ale mi nigdy nie przeszkadzał hałas z n64. Ba, nawet go nie zauważałem. Byłem zbyt pochłonięty ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Dziekuje za odpowiedzi :) Zelda zamowiona - obie czesci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 o ile dobrze pamiętam to żeby zagrać w Majora's Mask, musisz mieć zamontowany Expansion Pack ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 (edytowane) o ile dobrze pamiętam to żeby zagrać w Majora's Mask, musisz mieć zamontowany Expansion Pack ;/ Matko Boska - a co to jest? W sumie jakby co to strace 5 funtow, ale dobrze wiedziec. Aha - wygooglalem - rozszerzenie pamieci. Ebay moja nadzieja zatem ;) Edytowane 25 Maja 2006 przez sialala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deckard Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Expansion pack poprawia grafe, wkladasz w konsole (slot jest z przodu obok powera o ile pamietam). Galki sie wyrabiaja, ale nowe pady nadal mozna gdzieniegdzie kupic. Troche przeplaciles - na boot sellu widzialem ostatnio za 5funtow z grami :P Rumbble pack nie jest zly, ale jeszcze nie do konca dopracowany (pierwszy sprzet oferujacy wibracje w koncu ;p) Co do gier to poza goldenem, perfect darkiem,zeldami i genialnym conkerem polecic moge: wszystkie Wrestlingi (ready to rumbble itd) Resident Evil 2 StarFox 64 Turok 1 (2 i 3 byly slabsze) Rogue Squadron Super Smash Bros ! (swietne mario:D) Mario Karta, ale chyba ktos go juz wymienial Castlevania Jak cos jeszcze sobie przypomne to napisze, w Polsce nadal mam n64 i z 50 gier :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 must have wg. mnie to: Conker's Bad Fur Day - już wiele razy pisałem o tej grze - dzisiaj już takich nie robią :lol: Super Smash Bros - fajna bijatyka z bohaterami różnych gier Nintendo :D 007 Golden Eye to jeden z lepszych FPSów na konsole, a napewno najlepszy jeśli chodzi o FPP w klimacie MI6 i James'a Bonda ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Mialem w planie kupno n64 i dreamcasta ale chyba narazie sobie odpuszcze. Mialem upatrzoną konsolke o tutaj :P, ale skompletowanie calego osprzetu i gierki to cos lekko ponad 100zł. Wole odlozyc na Wii ktore to i tak pozwoli mi pograc w gierki z n64 [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:RoGeR:. Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 (edytowane) must have wg. mnie to: Conker's Bad Fur Day - już wiele razy pisałem o tej grze - dzisiaj już takich nie robią :lol: Zrobili :D Remake tej gry na starego x-klocka :) Conker - Live! and Reloaded. :)) Grafika miazdzy. :) Oprocz singla ktory jest czystym remake Bad Fury Day dodali tryb multi ktory wymiata !!!! Wiewiorki naparzajace sie z wilkami roxuja. :)) Ale to taki maly OT. :) Pozdrawiam. Edytowane 31 Maja 2006 przez .:RoGeR:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pentliczek Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 (edytowane) sprawdz takie tytuly jak: shadowman 64 mortal kombat 4 turok turok 2 hexen castlevania pokemon stadium :) ridge racer 64 mace diddy kong racing mario kart donkey kong (świetna gra, jak ci sie super mario podoba to również to Ci się spodoba) perfect dark banjo kazooje 007 goldeneye obowiazkowo zeldy -> maskotki tej konsoli wraz z mariem ta konsola miala najlepsza grafike w latach swietnosci psxa (pamietam, ze jak zobaczylem super mario 64 to mi szczena opadla :) -> cudo) Edytowane 4 Czerwca 2006 przez pentliczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zaczelo sie (w koncu!) lato, wiec oficjalnie zawieszam granie do czasu pierwszych deszczow ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Nie wiedzialem gdzie dac. wiec daje tutaj jako ze tematyka zblizona. Jak znacie lepsze miejsce na tego linka to przeniescie. Niesamowity sklep z grami i konsolami. http://www.akihabaranews.com/en/review-78-...rs%2C+HDTV.html Te figury mariana czy snake sa rozwalajace. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo1517 Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 choc graficznie porazka Ekhm... profanacja... przecież na sprawy wizualno-foniczne patrzy się z perspektywy czasów w których gra robiła furorę a nie z dzisiejszych. To była pierwsza na świecie gra w której gracz mógł swobodnie poruszać się po w pełni trójwymiarowej przestrzeni. Miyamoto wtedy najbardziej właśnie pokazał swój geniusz i w niedługim czasie dopełnił się wydając genialną grę która od 10 lat trzyma się na 1 miejscu na stronie Gamerankings.com (redakcja zbiera wszystkie oceny z najbardziej poważanych portali o grach i wylicza średnią!) - The Legend of Zelda: Ocarina of Time. Kolejna gra która wprowadziła wiele innowacji do dziś wykorzystywanych w grach wideo, ale to już inny temat. SM64 miało przepiękną grafikę za swoich czasów. Tyle. Pogratulować zakupu, i podejścia do konsol (że kupujesz a nie grasz na emulach blee...) :) Sry za takie odświeżenie tematu ale "nie mogłem zdzierżyć" xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...