Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Do słuchania muzyki i tylko do tego. Zależy mi na jakości dźwięku, dużo czytałem o kartach i z tego co wiem to ludzie źle się wypowiadają na temat tej karty ale tylko dlatego że nie ma sprzetowego eax'a... jak wpominalem na kompie nie gram, tylko słucham muzyki. Czy kombo SB live 24 + jakieś dobre sterowniki + foobar da dobrą jakość dźwięku ? Obecnie mam ac 97 więc wiem ze jakosć będzie wyraźnie lepsza, ale czy nei lepiej kupić np. sb live 5.1 ? (nie mam glosnikow 5.1 wiec nbez roznicy czy jest 5.1 czy nie chodzi mi o samą jakość)

Troszke to zawile napisałem ale mam nadzieje że wiadomo o co chodzi :P

Ps: aha, karte mogę kupić za 60 złotych.

Edytowane przez Szejk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kX - nie, asio4all chyba tak. A może drivery Creative mają ASIO dla tej karty?

W foobarze warto włączyć wtyczkę resampler i ustawić wyjście na 48kHz. Winamp pewnie ma podobne mozliwości.

Można też poeksperymentować z 96kHz i/lub z 24-bitami. Nie mam tej karty, więc trudno mi powiedzieć, które ustawienie będzie optymalnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko do muzyki lub do filmów jak najbardziej warto brac nowego Live!. gdzieś był test ruskich na xbit bawili się tym i parametry wyjściowe miał bardzo ładne. Natomiast za de-akcelerację sprzętową to go zj....ali :)

ale taniej nie znajdziesz pełnych 24bit i 7.1 bodajże.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam te karte od poltora roku :D i jest napewno lepsza od kazdej zintegrowanej dzwiekowki.

Ja mam ustawione wyjscie na 96kHz/24bit i jest odczuwalna roznica jak bym mnial ustawione na 48kHz/16bit :D (normalnie niebo a ziemia :P ) a do foobara uzywam wtyczki crossfeed (tylko do odsluchu muzy na sluchawkach) :D

Edytowane przez Proofit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi