MaZZeo Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Doradzcie mi coś... czy to co wybrałem jest dobre? :) PROCESOR: AMD Athlon 64 3200+ s.939 MOBO: ASRock 939DUAL-SATA2, 1695, DDR400, SATA, SATA2 PAMIĘĆ: KINGSTON 1GB 400 MHZ Razem: 1149 zł,- Więc tak: 1. wziąłem tą płytę, bo ma AGP i PCI-E, więc jednocześnie pasuje pod moją kartę (GF 6600GT) i nie muszę potem zmieniać tego 2. pamięć musi być jeden moduł 1GB (chce dokupić drugą gość i mieć duala) 3. komp nie do podkręcania 4. czy starczy na to Chieftec 350 W? Razem z grafiką? 5. pytanie total z pupci - czy stary dysk (3 lata) 80GB nie będzie przeszkadzał w tym zestawie? Nie wiem... za stary, za słaby? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 5. pytanie total z pupci - czy stary dysk (3 lata) 80GB nie będzie przeszkadzał w tym zestawie? Nie wiem... za stary, za słaby?Będzie działać. Co do 3200+ bierz 3000+ bo po co przepłacać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Będzie działać. Co do 3200+ bierz 3000+ bo po co przepłacać. moim zdaniem warto dorzucic te 30zl... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Będzie działać. Co do 3200+ bierz 3000+ bo po co przepłacać.Dlaczego mam kupować gorszy procesor? Jak napisałem, podkręcać nie będe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 ktos cos jeszcze pomoze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 1. wziąłem tą płytę, bo ma AGP i PCI-E, więc jednocześnie pasuje pod moją kartę (GF 6600GT) i nie muszę potem zmieniać tego ad1) bardzo madrze robisz 2. pamięć musi być jeden moduł 1GB (chce dokupić drugą gość i mieć duala) ad2 ) jw 3. komp nie do podkręcania ad3) tutaj nikt Cie nei zrozumie bo tutaj same podkrecacze ;-) 4. czy starczy na to Chieftec 350 W? Razem z grafiką? ad4) spokojnie starczy 5. pytanie total z pupci - czy stary dysk (3 lata) 80GB nie będzie przeszkadzał w tym zestawie? Nie wiem... za stary, za słaby? ad5) nie jest ani stary ani slaby bedzie dobrze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 (edytowane) Ktoś jeszcze coś poradzi? Chce dokonać doskonałego zakupu :) A i taki offtopic: ile maxymalnie powinienem podkręcić GF 6600GT Winfast przy takim zestawie i przy standartowym wiatraczku? EDIT: A może jest jakaś alternatywa dla kingstona? Co byscie jeszcze polecili? Edytowane 28 Maja 2006 przez MaZZeo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Pytanie Co lepiej wyjdzie: kupno 2x512MB a za kilka miesięcy dokupienie znowu 2x512MB, czy kupienie teraz 1GB a potem druga taka sama i miec dual 2x1GB? Co wyjdzie lepiej wydajnościowo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amarith Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 1Gb w jednej kości najpierw. Grafę kręcisz, a proca nie... Nie rozumiem ;P zamiast Kingstona weź Corsair'a value. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...