wojbu2 Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Może ktoś wie jak to podłączyć, wiem że płyta nie ma właściwych gniazd ale czy przez kieszeń sata będzie działała - czy taką kieszeń można podłączyć z tą płytą ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 skoro plyta nie osbsluguje sata to muszisz kupic kontroler sata na pci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojbu2 Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 skoro plyta nie osbsluguje sata to muszisz kupic kontroler sata na pciTo wiem, ale bez tego kontrolera a przez kieszeń sata dysk będzie działał ? Czy taką kieszeń można podłączyć do mojej płyty ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Chodzi Ci o adapter sata=>pata (ide) :>? To wtedy ruszy ;]. Bo inaczej sata nie podłączysz do pata(ide etc) ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojbu2 Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Chodzi Ci o adapter sata=>pata (ide) :>? To wtedy ruszy ;]. Bo inaczej sata nie podłączysz do pata(ide etc) ;] Adapter czy kieszeń - to chyba to samo ?, ale rozumiem, że podłączyć można ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Nie kieszeń może być z adapterem (przy okazji ;) ), ale adapter/przejściówka nie może być kieszenią. Kieszeń pozwala na przenoszenie zazwyczaj twardego dysku [;. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojbu2 Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Nie kieszeń może być z adapterem (przy okazji ;) ), ale adapter/przejściówka nie może być kieszenią. Kieszeń pozwala na przenoszenie zazwyczaj twardego dysku [;.ok. :wink: w takim razie przez adapter w kieszeni mój dysk sata będzie działał. Tak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Przynajmniej powinien działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojbu2 Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Przynajmniej powinien działać.No to by było SUPER, mam nadzieję, że tak jest. Dzięki za opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Chodzi Ci o adapter sata=>pata (ide) :>? To wtedy ruszy ;]. Bo inaczej sata nie podłączysz do pata(ide etc) ;]nie ma takich adapterow ktore pozwalaja podlaczyc dysk SATA pod kontorler PATA, do odwrotnego podlaczenia sa;] w wypadku wyzej podanej plyty nie da sie takiego dysku podlaczyc ani przez kieszen ;) ani przez przejsciowke (bo takiej nie ma) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojbu2 Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 nie ma takich adapterow ktore pozwalaja podlaczyc dysk SATA pod kontorler PATA, do odwrotnego podlaczenia sa;] w wypadku wyzej podanej plyty nie da sie takiego dysku podlaczyc ani przez kieszen ;) ani przez przejsciowke (bo takiej nie ma) No to mnie załamałeś, ale powiem Ci, że nie wszyscy tak sądzą. Ja jednak kupię tą"kieszeń", bo mi potrzebna na przyszłość i spróbuję (słyszałem, że coś trzeba przestawić biosie, ale nie wiadomo czy dysk zadziała jak SATA). Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 No to mnie załamałeś, ale powiem Ci, że nie wszyscy tak sądzą. Ja jednak kupię tą"kieszeń", bo mi potrzebna na przyszłość i spróbuję (słyszałem, że coś trzeba przestawić biosie, ale nie wiadomo czy dysk zadziała jak SATA). Pozdrawiam.jesli masz to daj linka do tej 'kieszeni' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojbu2 Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 jesli masz to daj linka do tej 'kieszeni'Dobre :) No dobra tu masz jedną : http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...roducts_id=2244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 najzwyklejsza kieszen w dodatku droga, powiedz czy ty wiesz wogole czym sie rozni zlacze pata od sata? nie da sie tego polaczyc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojbu2 Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 najzwyklejsza kieszen w dodatku droga, powiedz czy ty wiesz wogole czym sie rozni zlacze pata od sata? nie da sie tego polaczyc ;) Każdy kto zadaje pytanie na forum, nie musi niczego wiedzieć i nie ma to znaczenia, skoro pyta to znaczy, że chce się dowiedzieć. Nie szukałem żadnej innej i przymierzam się do tej. Skoro tej nie można połączyć, to już coś wiem. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...