DR.Zepsu Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Mam pytanie czy lepij jest wsadzić 2 kości ramu po 256 ( jedna samsunga druga kingstona) czy jedna 512 kingstona?? Chodzi mi o te PC 2100 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 W zasadzie to nie ma znaczenia w normalnej pracy. Jeśli pracują z tą samą częstotliwościa i mają ten sam CL, to nie powinno być żadnych problemów. Sprawa komplikuje się gdy jeden układ może pracować z wyższą cześtotliwością i ostrzejszych timingach a drugi przy nim nie wyrabia. W zasadzie im więcej ramu tym lepiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Lepiej zostaw sobie 2x256, bedziesz mial kiedys plyte na nforce2 i bedziesz sie cieszyl DualDDR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Ja miałem kiedyś dziwny problem z dwoma kostkami 256MB samsunga, jedna była jednostronna, a druga dwustronna, obie PC333 CL2.5 (TCB3). Każda osobno działała poprawnie, a razem się kaszaniły - komp mi sie bez powodu resetował... Dlatego jestem zdania, że lepiej mieć dwie jednakowe kości, lub poprostu jedną. Branie pod uwagę Dual-DDR ma obecnie sens jedyne na maszynach z P4, w przypadku AMD nawet przy FSB=200MHz wystarczają pojedyńcze kości (PC400) i nie ma żadnego zysku z zastosowania Dual-DDR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DR.Zepsu Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 mam narazie tylko samsunga chyba 2.5 CL a chce dokupic olbo 256 King. albo sprzedac tą i kupic 512 King. albo nie sprzedawać 256 samsunga a dokupic jeszcze 512 king. nie wiem co zrobić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...