mattnick Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Zastanawiam się nad wymianą coolera w mojej zasiłce - huntkey 400 na np. coś takiego http://mcs.pc.pl/produkt1192.html czy to ma w ogóle sens ?? Piszą, że 19.6 db ale przy jakim v ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Imo duży lepszy, ale 19 db to na granicy progu słuszalności / Nie ma szans. Ale pamiętaj że on ma 140 mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 guzik tam 19dBA slychac i to dosc znacznie... Fander i na minimum? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 guzik tam 19dBA slychac i to dosc znacznie... Fander i na minimum? A co dla ciebie jest wyznacznikiem tych 19dBA?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 guzik tam 19dBA slychac i to dosc znacznie... Fander i na minimum?A widziałeś kiedyś Fandera 140mmx140mm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 @J.O.H.N. glacialtech 80mm zalman na procu hmm i jakis jezscze akasa chyba? nie pamietam teraz @hary86 a czy kolega wyzej potrzebuje 140mm? chyba nie, wydaje misie, ze mu sie machnelo jak szukal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 (edytowane) @J.O.H.N. glacialtech 80mm zalman na procu hmm i jakis jezscze akasa chyba? nie pamietam teraz @hary86 a czy kolega wyzej potrzebuje 140mm? chyba nie, wydaje misie, ze mu sie machnelo jak szukal Crazy, jak dla mnie te wentyle to mają na 5v, no max 7v deklarowane 19dBA. Żeby nie było, że nie wiem o czym mówię: Hary86, a gdzie ziom znajdzie Fandera?? Edytowane 27 Maja 2006 przez J.O.H.N. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 no w huntkey'u mam 140 mm więc to nie błąd. Pytam czy ten będzie cichszy bo wydajni niby jest 90 m3/h. Nie chcę wydać ~60 pln na podświetlenie wentylka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Hary86, a gdzie ziom znajdzie Fandera??Nie zauwazyles ironii? Nie ma fanderow 140... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 no w huntkey'u mam 140 mm więc to nie błąd. Pytam czy ten będzie cichszy bo wydajni niby jest 90 m3/h. Nie chcę wydać ~60 pln na podświetlenie wentylkaNie będzie cichszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 @mattnick: skoro masz zamiar otworzyć zasilacz nie możesz zainwestować w FanMate i obniżyć obroty wentylatora? Kilkanaście zeta i po sprawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 @J.O.H.N. glacialtech 80mm! Ty mowisz o 120mm. niemniej jednak chodzilo mi o to, ze 19dBA jest slyszalne przynajmniej takie jak deklaruje producet... mam teraz 2x80mm na 5V ledwo sie krecal, ale z 15cm ich nie slychac juz wcale... i to dla mnie jest nieslyszalne... tez wiem co mowie ;) przestudiowalem juz duzo, jestem maniakiem ciszyyyyy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 można zamknąć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...