Skocz do zawartości
sthEn

Płyta Główna Agp / S939

Rekomendowane odpowiedzi

DFI LanParty UT nF3 UltraD

MSI K8N Neo2 Platinum

Gigabyte K8NSC

Dwie pierwsze plyty w podobnym przedziale cenowym (da rade dostac za ~300zł), GB natomiast ~150zł. Plyta ma byc pod A64 3000+, i w sumie na 100% bede go krecil. Co lepsze? Chyba ze macie jeszcze jakies inne propozycje.

Pozdrawiam,

sthEn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale jak chcesz się bawić w porządne OC to bierz DFI LanParty UT nF3 Ultra-D - wiem co mówie, bo mam :)

Jakie porzadne :mur: HTT max okolo 330Mhz ramki na 2T jezeli mysli sie o jakimkolwiek O/C.

więc asrock ci wystarczy :)

kilka osóbek osiągneło juz na nim FSB 325 :) (w przypadku 3000+ 9x325=2925Mhz - a tyle raczej nie wyciagniesz :) )

Asrock przewyzsza DFI nF3 pod kazdym wzgledem. Jest bardziej przyszlosciowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 05_03_1992

mi na dfilp n3 ultra memki szly na 1t i fsb cos kolo 330 ale dzisiaj na dfi ciezko mi 350 wyciagnac -> memki mnie blokuja :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co w koncu? Zawsze mi sie wydawalo ze Asrocki nie sa najlepsze ;]

Asrock swietnie sie wstrzelil z ta plytka w rynek. Pozwala na plynne przejscie w 939 z grafa AGP pozwalajac jednoczesnie na przesiadke na PCIex bez zmiany plyty. Po modach jej potencjal O/C jest zadawalajacy.

nF3 Ultra-D DFI nie wyszlo i tyle.

Bierz Asrocka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jesli nie chce / boje sie bawic w jakiekolwiek mody na plycie glownej? :| boje sie ze uszkodze po prostu

Bardziej jestem przekonany do MSI K8N Neo2 Platinum, przynajemniej nie bede sie musial bawic :)

Edytowane przez sthEn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jesli nie chce / boje sie bawic w jakiekolwiek mody na plycie glownej? :| boje sie ze uszkodze po prostu

Bardziej jestem przekonany do MSI K8N Neo2 Platinum, przynajemniej nie bede sie musial bawic :)

Na płycie nic nie musisz zmieniać, tylko wgrywasz bios OCW chyba do versji 1.4, ale ja jadę na v1.9 ale nie bawię się w O/C. Jest duży temat o AsRock K8 Dual Sata2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi