Davem Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Witam od niedawna jestem posiadaczem 9800Pro (R360) i po zakupie pentagrama 70Cu wzialem sie za OC.Troche sie zawiodlem bo uzyskalem tylko 410mhz z nominalncyh 380mhz.Wszystko robilem programemm ATT tak aby nie wykazywal zadnych pixeli. Co jest dziwne podkrecilem go na 430mhz nie zwazajac na bledy w ATT i nie zuwazylem zadncyh pixeli ani bledow poprzez cala sesje w 3dmarku03. Wiec moje pytanie brzmi czy przekrecenie GPU powyzej tego co sugeruje ATT za bepieczne jest potencjalnie niebezpieczne dla GPU??Czy mzoe wogole nie zwazac na ATT i krecic do zwiechow i artefaktow w przypadku pamieci?? Dzieki za sugestie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Sugestie: 1. udaj się do tematu 9800 /pro/Xt i tam pytaj o rzeczy dotyczące karty którą posiadasz :] 2. nie używaj słów których znaczenia nie znasz 3. niebezpieczne dla sprzetu są nie za wysokie taktowania, tylko zbyt wysoka temperatura bądź napięcie, to co się wyświetla na obrazie nie ma znaczenia :] więc kręci się dopuki pozwoli nam temperatura, albo pokażą się niestabilności i błędy w grafice później znajduje sie maxymalne stabilne ustawienia i jeżeli jest dobra wentylacja w budzie to opuszcza sie o 10 MHz i mozna na takich taktach używać , oczywiście każda grafa kręci się inaczej :] więc to są ogólne zasady, tym ATT bym się nie przejmował Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Witam od niedawna jestem posiadaczem 9800Pro (R360) i po zakupie pentagrama 70Cu wzialem sie za OC.Troche sie zawiodlem bo uzyskalem tylko 410mhz z nominalncyh 380mhz.Wszystko robilem programemm ATT tak aby nie wykazywal zadnych pixeli. Co jest dziwne podkrecilem go na 430mhz nie zwazajac na bledy w ATT i nie zuwazylem zadncyh pixeli ani bledow poprzez cala sesje w 3dmarku03. Wiec moje pytanie brzmi czy przekrecenie GPU powyzej tego co sugeruje ATT za bepieczne jest potencjalnie niebezpieczne dla GPU??Czy mzoe wogole nie zwazac na ATT i krecic do zwiechow i artefaktow w przypadku pamieci?? Dzieki za sugestie Po prostu ATT raportuje jakąkolwiek niewłaściwą wartość piksela ( której praktycznie nie widać gołym okiem ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Tez tak miałem przy R9600Pro, ATT szybko wykrywał artefakty ale 3D marki przechodził na dużo wyższych taktowaniach niż wskazywał ATT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...