Skocz do zawartości
Davem

Interpretacja Pixeli W Att

Rekomendowane odpowiedzi

Witam od niedawna jestem posiadaczem 9800Pro (R360) i po zakupie pentagrama 70Cu wzialem sie za OC.Troche sie zawiodlem bo uzyskalem tylko 410mhz z nominalncyh 380mhz.Wszystko robilem programemm ATT tak aby nie wykazywal zadnych pixeli.

Co jest dziwne podkrecilem go na 430mhz nie zwazajac na bledy w ATT i nie zuwazylem zadncyh pixeli ani bledow poprzez cala sesje w 3dmarku03.

Wiec moje pytanie brzmi czy przekrecenie GPU powyzej tego co sugeruje ATT za bepieczne jest potencjalnie niebezpieczne dla GPU??Czy mzoe wogole nie zwazac na ATT i krecic do zwiechow i artefaktow w przypadku pamieci??

Dzieki za sugestie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sugestie:

1. udaj się do tematu 9800 /pro/Xt i tam pytaj o rzeczy dotyczące karty którą posiadasz :]

2. nie używaj słów których znaczenia nie znasz

3. niebezpieczne dla sprzetu są nie za wysokie taktowania, tylko zbyt wysoka temperatura bądź napięcie, to co się wyświetla na obrazie nie ma znaczenia :] więc kręci się dopuki pozwoli nam temperatura, albo pokażą się niestabilności i błędy w grafice później znajduje sie maxymalne stabilne ustawienia i jeżeli jest dobra wentylacja w budzie to opuszcza sie o 10 MHz i mozna na takich taktach używać , oczywiście każda grafa kręci się inaczej :]

więc to są ogólne zasady, tym ATT bym się nie przejmował

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam od niedawna jestem posiadaczem 9800Pro (R360) i po zakupie pentagrama 70Cu wzialem sie za OC.Troche sie zawiodlem bo uzyskalem tylko 410mhz z nominalncyh 380mhz.Wszystko robilem programemm ATT tak aby nie wykazywal zadnych pixeli.

Co jest dziwne podkrecilem go na 430mhz nie zwazajac na bledy w ATT i nie zuwazylem zadncyh pixeli ani bledow poprzez cala sesje w 3dmarku03.

Wiec moje pytanie brzmi czy przekrecenie GPU powyzej tego co sugeruje ATT za bepieczne jest potencjalnie niebezpieczne dla GPU??Czy mzoe wogole nie zwazac na ATT i krecic do zwiechow i artefaktow w przypadku pamieci??

Dzieki za sugestie

Po prostu ATT raportuje jakąkolwiek niewłaściwą wartość piksela ( której praktycznie nie widać gołym okiem ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez tak miałem przy R9600Pro, ATT szybko wykrywał artefakty ale 3D marki przechodził na dużo wyższych taktowaniach niż wskazywał ATT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi