Skocz do zawartości
HiOb

Kds 6480 - Lap Do Filmow ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Czy ktos moze mial styczność z tym laptopem ?? Potrzebny mi lap do filmow i do netu, myslicie ze lepiej sobie to odpuscic ?? Cena jak dla mnie idealna (nie liczac braku baterii), na dodatek za nwoego lapka... Moze macie jakie sinne propozycje w podobnej cenie ?? Tutaj link do aukcji z tym lapkiem KLIK.

Pozdrawiam HiOb

Edytowane przez HiOb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daruj sobie takie zakupy… to jakaś tandeta, chodzić będzie bo niema powodu aby nie działać ale jakość matrycy będzie na tyle niska że siedzenie przy takim komputerze będzie mordęką.

Trzeba od razu założyć że będzie głośny (we wszystkich tanich komputerach wiatraki wyją)

Za podobną cenę kupisz jakiegoś IBM T20, nawet jak procesor będzie wolniejszy to na pewno będzie praca z nim bardziej przyjemna (trzeba brać pod uwagę że na szybkość nie wpływa tylko CPU ale też chipset, grafika itd.)

PS. Tam jest procesor od zwykłego desktopa, musi być głośny aby się schłodzić…

Edytowane przez hpx4000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co prawda nie wiem co to jest KDS <_< ,ale ta konfiguracja spokojnie wystarczy Ci do internetu i oglądania filmów.Mój stary DELL ma wręcz identyczną i wszystko płynnie śmiga :wink:

Tylko,że u mnie matryca to 1400x1050...

Edytowane przez Namod

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli uwazacie ze lepiej kupic uzywany jakiejs popularnej firmy ?? Jakies jeszcze propozycje oprocz wspomnialnego IBM T20 ?? Nie chce sie wpakowac w jakis shit z ktorym beda same problemy :]

Pozdro HiOb

Z allegro warte uwagi:

http://www.allegro.pl/item107520516_ibm_th...1_1h_gw_fv.html

http://www.allegro.pl/item106922372_super_...t22_od_ss_.html

http://www.allegro.pl/item105545254_compaq...0_17xl573_.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja polecę coś takiego:

Procek P3 600 ale mobilny i ma SSE więc spokojnie pod ffdshow każdy film obejrzysz. Firefox też będzie śmigał.

Na porysowaną obudowę nie będziesz patrzył bo patrzył będziesz na ekran i oderwanym zawiasie tez zapomnisz. Laptop jest MAŁY, fajna 12 calowa matryca i godzina na baterii -więc lepiej niż KDS. Potem - grafa to ATI więc zawsze lepsza niż wynalazki typu Trident.(wiem wiem znana firma, nawet mialem kiedys 512kb Tridenta SVGA ale ogolnie to "wynalazki" :)

Masz gwarę 3mc, caly sprzęt kompletny

To subnotebook więc beznapędowiec - dokupujesz na pcmcia port usb 2.0 a potem przjsciowkę usb 2.0 to ide i podłączasz dowolny dysk IDE, nagrywarkę, dvd - luz. Minus- nie ma wyjścia TV.

Tylko 619PLN i torbę masz gratis.

http://allegro.pl/item107041119_fujitsu_pi...rba_gratis.html

Cena jest imho OK. Jak poszukasz na allegro to jeszcze lepsze okazje znajdziesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja bym pierw obejrzal go, (jezeli bylo by to mozliwe) a jak by sie nie dalo to poprosil bym o mase fotek, jezeli by matryca byla w miare to bym go bral, gwarancja rok - wiec przez rok pochodzi :)

za taka cene mysle ze jest godny uwagi

^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten KDE wyglada dokladnie jak Maxdata/Gericom i inne podobne low-endy (pewnie klepane w tej samej fabryczce w CHRL). Plastiki sa faktycznie nie najlepsze, trzeszczy toto, zle jest spasowane, ciezkie, slychac zaklocenia przy pracujacyh hdd, no i tasma od matrycy nie jest najlepsza i na 4 notebooki w firmie (akurat Maxdata - juz zastapione Dellami) 4 maja problem z obrazem (znika dosc czesto).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi