tkj Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Więc tak zacznę od przywitania się ( jestem nowy na forum ) Witam! :) Mam kilka pytań i problem ... Opiszę w punktach o co mi chodzi może tak będzie łatwiej przenieść moją myśl do posta. 1. Mam płytę DFI LanParty UT NF4 Ultra-D: Prblem nr.1 - czy w ustawieniach bios podczas podkręcania powinienem podnosić wartość FSB? bo słyszałem że powinienem HTT a tej opcji nie mogę znaleść ... 2. Chcę podkręcić prodka ( już to zrobiłem, ale nie tak jak chciałem i nie wiem czy tak jak powinienem ) Mam procka: AMD 64 3000+ Venice Płytę: DFI LanParty UT NF4 Ultra-D Pamięć: TwinMos 1GB/400 CL 2.5 ( chyba nie najlepsze ... ) Zasilanie: Tagan 420W Wchodzę w bios podnoszę FSB na z 200 na 245 potem zmniejszam HT z x5 na x4 następnie zmniejszam DRAM freq. z 200 na 166 ( żeby wogóle coś działało ... bo chyba pamięć nie wyrabia ) Napięcia nie zmieniam w niczym i śmiga przekręcony 3000+ 1.8mhz na 3500+ 2.2mhz ... Problem pojawia się wtedy gdy chcę przekręcić go na 3800+ ( lub jaką kolwiek inną wartość powyżej 2.2mhz ) co jest no napewno możliwe ( na 80% [ wiem że wszystko się kręci inaczej itp. i że nie wiadomo jak to z tym jest i trzeba eksperymentować no ale ... jak już się poeksperymentowało i jest się począdkującym to się nie wie o co biega ] ) Zmniejszam HT z x4 na x3 Zmniejszam DRAM Freq. na chyba 133 Podnoszę FSB na 246 lub 250 lub 268 lub co kolwiek powyżej 245 i system nie wstaje ... itp. Nie wiem co zrobić ... może ktoś ma jakiś pomysł? Z Góry dziękuję za odp. P.S Mam zamiar kupić sobie nową pamięć Patriot Extreme DDR 2GB/500 (2 x 1GB) CL3 (PDC2G4000ELK) one są na kościach UCCC chyba ... dobrze wybrałem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkj Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Dziękuję za odpowiedź ... widzę, że jesteście pomocni ! :) P.S :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 1 dzień temat trwa a ty myślisz że już 40 postów złapiesz :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...