mikaelus Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 128 MB RAM SDR PC133, które bezproblemowo chodzą na takich ustawieniach: 164MHz CL2 4Way Interleave Pytam, bo chciałem wymienić na te Kingstony 150+, ale musiałbym trochę dołożyć, więc nie jestem pewien czy to było by opłacalne. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Poczekaj jeszcze troche ceny spadna jeszcze wtedy mozna by pomyslec. Calezy na jakie kingstony i ile tej pamieci 128,256, czy 512MB?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 IMHO ceny SDR'ów już niespadną , na razie sie podnoszą i chyba tak zostanie , z tego co wiem SDR'y nie są już produkowane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenon_ Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 128MB SDR wielkim majatkiem nie jest... ;-) Na dzien dzisiejszy najbardziej oplaca sie kupic modul z 512MB cena tej kostki spadła o 20%. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Nie mam na razie takiej kasy, więc chciałem po prostu wymienić na 128MB Kingstona. Za te mógłbym dostać max. 70zł, a te 150+ stoją po 116zł, więć się poważnie zastanawiam czy jest sens. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Sens jest ale na 256DDR bo Win XP sie bedzie przy 128 DDr cial I w ogóle bedzie sie wszystko wolniej ładować. Tak wiec jesli nie masz za duzo kasy aby 256 kupic to sie za bardzo nie oplaca, choc teraz za te sdramy wiecej uzyskasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Cytat Nie mam na razie takiej kasy, więc chciałem po prostu wymienić na 128MB Kingstona. Za te mógłbym dostać max. 70zł, a te 150+ stoją po 116zł, więć się poważnie zastanawiam czy jest sens.I tak predzej czy pozniej, zmienisz na DDR, wiec warto terz doplacac? A jak gorzej beda sie krecic? Lepiej zostaw tak jak jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Chyba przy nicch rzeczywiście zostanę... A czyktoś wie dlaczego na moim mobo jak przekroczę 124FSB to RAM ustawia mi się też na 124?! Na FSB 123 mam RAM na 164MHz. Aha, i dlaczego przy takim FSB ustawia mi się akurat 164MHz?!? Nijak nie mogę wyliczyć dlaczego akurat tak... Ej, zaraz zaraz - wyszło mi, że na mojej płycie dzielnik 4 włącza się za szybko?!! ??? :? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Cytat Chyba przy nicch rzeczywiście zostanę... A czyktoś wie dlaczego na moim mobo jak przekroczę 124FSB to RAM ustawia mi się też na 124?! Na FSB 123 mam RAM na 164MHz. Aha, i dlaczego przy takim FSB ustawia mi się akurat 164MHz?!? Nijak nie mogę wyliczyć dlaczego akurat tak... Ej, zaraz zaraz - wyszło mi, że na mojej płycie dzielnik 4 włącza się za szybko?!! ??? :? :D Za szybko? Chyba nie, bo to normalne, a pozatym na innych plytach jeszcze szybciej sie wlacza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Cytat Cytat Chyba przy nicch rzeczywiście zostanę... A czyktoś wie dlaczego na moim mobo jak przekroczę 124FSB to RAM ustawia mi się też na 124?! Na FSB 123 mam RAM na 164MHz. Aha, i dlaczego przy takim FSB ustawia mi się akurat 164MHz?!? Nijak nie mogę wyliczyć dlaczego akurat tak... Ej, zaraz zaraz - wyszło mi, że na mojej płycie dzielnik 4 włącza się za szybko?!! ??? :? :D Za szybko? Chyba nie, bo to normalne, a pozatym na innych plytach jeszcze szybciej sie wlacza. Dzielnik 4 przy FSB 124?!? Albo nawet wcześniej, bo tylko tak wychodzi mi ta częstotlwość RAM'u.....?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...