krogoth111 Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zakupiłem Preshota 3.4Ghz s478 Poprzednio miałem 3.0Ghz Co ciekawe w biosie moge ustawic mu mnożnik. Plyta wypisuje ze od 14 do 17 ale moge tylko 14 albo 17. To normalne w tym cpu? I jeszcze jedno. Chcę zdjąć HS`a. Jak najlepiej zrobić tą operację i czy jest warta zachodu przy P4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 mozesz 14 i 17 bo to speed step EIST w intelu nie ma sensu zdejmowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 mozesz 14 i 17 bo to speed step EIST w intelu nie ma sensu zdejmowac Co to znaczy speed step? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 zmniejszanie mhz w przypadku przegrzania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 (edytowane) zmniejszanie mhz w przypadku przegrzania W przypadku przegrzania to jest Thermal Monitor. SpeedStep obniza zegar w przypadku niskiego obciazenia CPU. Edytowane 4 Czerwca 2006 przez Lancer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Stoi w IDLE nic nie robi i nie zmienia zagara :/ Obciążenie góra 2% W stresie próbowałem i też nie zmienia :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Stoi w IDLE nic nie robi i nie zmienia zagara :/ Obciążenie góra 2% W stresie próbowałem i też nie zmienia :/ Trzeba sobie wlaczyc. Poza tym funkcja dziala w procach LGA, na s478 oficjalnie nie dziala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 a w Intel Pentium D 930 (S775) 3.00 GHz (2x2MB cache) BOX działa? bo chciałbym go kupić a mi ta funkcja nie pasuje :) nie chce jej :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 a w Intel Pentium D 930 (S775) 3.00 GHz (2x2MB cache) BOX działa? bo chciałbym go kupić a mi ta funkcja nie pasuje :) nie chce jej :P Od steppingu C1 dziala. B1 nie ma. To funkcja jest bardzo fajna, tylko ze akurat Intel ja skiepscil bo regulacja jest bardzo mala. Do czego ci potrzebny bezproduktywnie pracujacy procek 4GHz gdy pykasz na GG? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Nie przekonuj mnie bo zaraz bede zly że w tym co bede miał nie działa :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ravcik Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 (edytowane) Zakupiłem Preshota 3.4Ghz s478 Poprzednio miałem 3.0Ghz Co ciekawe w biosie moge ustawic mu mnożnik. Plyta wypisuje ze od 14 do 17 ale moge tylko 14 albo 17. To normalne w tym cpu? I jeszcze jedno. Chcę zdjąć HS`a. Jak najlepiej zrobić tą operację i czy jest warta zachodu przy P4. Witam Ostatnio tesh zakupiłem podobny procek, nie pisze tego aby sie chwalić - bo niema czym, ale mam pare pytanek mianowicie : 1. Tez masz takie dość niskie napiecie ?? 2. Jak z temperaturą ? u mnie obciążenie 50 % i około 73 stopnie - Cooler Aluminium te co dawali to Northwood-ów. 3. Konfiguracja to ABIT IC7-MAX3 + P4 Prescott 3,4 GHz Edytowane 8 Czerwca 2006 przez Ravcik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Jak się wam kręcą te preshoty 3,4 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ravcik Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Jak się wam kręcą te preshoty 3,4 ?? U mnie narazie nijak, niechce ryzykować narazie jak patrze na ta temperature, WC narazie mam w "rozbiórce" (małe przeróbki) więc troche to jeszcze potrwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...