Skocz do zawartości
Gość fredus

Problem Z Dyskiem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Panowie mam mały problem z kompem kolegi otóż zmieniał płyte główną, więc poskładałem mu ładnie wszystko, włączamy kompa i w momencie kiedy ma sie ładowac system wywala niebieski ekran z napisem, ,,sprawdz czy na komputerze niema wirusów, po odłączaj wszystkie dyski oraz kontrolery dysków, sprawdź czy dysk jest podpięty i skonfigurowany blababla a na dole pisze STOP i jakies tam liczby, dysk jest podpięty, bios go wykrywa i nie wiem czemu takie coś sie dzieje, dysk jest sprawny bo sprawdzałem u siebie, resetowałem mu biosa i wogóle, wszystko jedt podpięte i dalje wywala takie coś, heh ciekawe jak mam sprawdzić czy nie ma wirusów jak sie winda załadowac nie chce, ma ktoś jakieś pomysły?? dysk jest ustawiony jako master 0, panowie pomóżcie bo już nie wiem co robić

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sformatowałem dysk u siebie ale chciałem zaznaczyc że jak dysk był u kolegi to poprostu płytka windowsa startowała ale niebieski ekran formata sie nie pokazywał tylko odrazu wywalał blue screena, jutro ide z dyskiem do kolegi i zobacze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sformatowałem dysk u siebie, zanosze do kumpla, właczam kompa, i w momencie ładowania systemu komp sie restartuje :angry: w biosie wszystko po ustawiane i nie wiem czemu tak sie dzieje, może to wina płyty głównej?? Bo u mnie dysk chodzi normalnie :? Macie jakieś pomysły?? PLEASE POMÓŻCIE!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale w moim wypadku to chyba nie wina tasmy bo bo wziołem płyte do siebie i prubowałem na swoich taśmach i teraz znowu płyta przez pare sekund piszczy a potem wszystko staje, ehh.. już nie wiem co robić :? ale blue screena niema

Edytowane przez fredus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sformatowałem dysk u siebie, zanosze do kumpla, właczam kompa, i w momencie ładowania systemu komp sie restartuje..........

Tzn system zainstalowałeś u siebie, a potem włożyłeś dysk do kompa kolegi? Jeśli tak, to jest normalne, że ma blue screena w momencie uruchamiania (szczególnie jeśli kompy różnią się chipsetami mobo). Najpierw dojdź do ładu z tym bootowaniem z cdromu, może napęd słaby i dlatego nie bootuje (spotkałem się z takim przypadkiem, wówczas nie wykrywało płytki z windowsem i przechodziło dalej)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko ładnie chodzi, dzieki chłopaki, ale szczególne podziękowania dla grega który podsunął mi pewien pomysł który poskutkował

Pozdro :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi