Flinston Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 witam Za co jest otpowiedzialne napiecie Vbat bo komunikuje mi podczas uruchamiania systemu ze jest za male , spada ponizej 2,5V . Kto wie niech pomoze , z gory dziki . pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Pomyśl... Bateria, pada to trzeba zmienić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flinston Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Pomyśl... Bateria, pada to trzeba zmienić. masz racje fakt to jest chyba to a od okolo dwoch dni po nocy mam problemy z uruchomieniem kompa zatrzymuje sie nieraz jeszcze przed wejscie do biosu to tez moze byc tego przyczyna? czy raczej nie jest z tym zwiazane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Sądze że tak, zasilacz masz dobry a bateria słaba, radze zakupić nową, to jest groszowa sprawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flinston Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 (edytowane) dzieki za pomoc pozdrawiam Edytowane 11 Czerwca 2006 przez Flinston Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flinston Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 (edytowane) Wiec ten problem z system ze nie chce sie uruchamiac dalej wystepuje juz niewiem co moze byc zatrzymuje sie na samym poczatku startu zanim jest jeszcze wejscie do biosu zaczyna wyc jakis sygnal i w tym momencie sie zatrzymuje. Zwrocilem uwage na jeszcze jedna rzecz jak wyciagnalem ta glowna wtyczke od zasilania z plyty (20-pinową) to jes przypalony jeden wtyk narozny odpowiedzialny za napiecie 3.3V. ktos cos wie dlaczego tak sie dzieje ? czy to nie bedzie zasilacz przypadkiem na 3.3V mam okolo 2.87-2.95 a powinno byc minimum 3.15 chyba pozdro Edytowane 11 Czerwca 2006 przez Flinston Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 te ~2.9V to miernikiem mierzone? wyglada ze zasilacz przegrzewal to linie, jak masz mozliwosc to wymien go na gwarancji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flinston Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 (edytowane) nie nie jest to miernikiem tylko programowo i w biosie a i czy 3.3V jest odpowiedzialne za napiecie na portach USB? Na linii 3.3V mam 2.74 czyli chyba zasilka cos nie tak , no i ten wtyk okopcony na tej linii w zasilaczu i restarty od czasu do czasu. jutro rano zaloze awaryjna zasilke i zobacze jakie beda napiecia na drugiej zasilce. czyzby moj chieftec 420W mowil powoli PA PA , ale jeszcze mam na niego dwa miesiace gwarancji takze niema strachu. :-| Edytowane 11 Czerwca 2006 przez Flinston Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 (edytowane) Napięcia mierzy się miernikiem. To co pokazują programy często ma niewiele wspólnego z rzeczywistością. W USB jest napięcie 5V. Linia 3,3 zwykle dostarcza prądu dla RAMu i kilku mniej ważnych części. Spróbuj podłączyć inny zasilacz, jednak wcześniej oczyść styki we wtyczce ATX (ta duża) jakimś preparatem do połączeń elektrycznych. Tak w ogóle to jesteś pewny, że ten wtyk jest od 3,3V? - ta linia raczej nie jest mocno obciążona. Edytowane 12 Czerwca 2006 przez PiotruśPan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flinston Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 (edytowane) podlaczylem drugi zasilacz i to samo tez jest okolo 2.74 - 2.95 jezeli zmierze miernikiem i tak bedzie to plyta do wymiany ? jest to napewno linia 3.3 V juz patrzylem w instrukcje od plyty apropo czy tymi miernikami napiec co sa w allegro od 8-35zł pomierze te napiecia w moim zasilaczu? Edytowane 12 Czerwca 2006 przez Flinston Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 nie patrz na napiecia z probgramo/biosow kup miernik na allegro i zmierz! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flinston Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 i tak zrobie jak zmierze dam znac pozdro :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flinston Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 (edytowane) witam NO wiec pomierzylem miernikiem i jest tak 3.3V - 3.42-3.43 5V - 5.16-5.17 12V - 12.16-12.17 Dwa dni temu mialem przypalony jeden wtyk na lini 3.3V a dzisiaj patrze a tu dugi wtyk juz przypalony z drugiej strony czyli dalej cos sie dzieje. co jest do wymiany plyta? pomocy co mam podlaczyc drugi zasilacz i poczekac dwa dni zobaczyc czy wtyczka sie przypali :cry: Edytowane 13 Czerwca 2006 przez Flinston Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Cześć Pozwolicie, ze sie przyłącze. Stary komp nie zapamietuje mi daty i godziny, sprawdzałem tą baterie i ona ma... 0,3V (sprawdzone miernikiem). I mam w związku z tym pytanie, czy taką baterie do MOBO da sie kupić w zwykłym sklepie elektrycznym (bateria litowa 3V)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 @chemik4 wez swoja baterie do sklepu i kup taka sama ;) @Flinston nie pracuj juz na tamtym zasilaczu!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 zaraz to zrobie, dzieki za odpowiedź, pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flinston Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 (edytowane) greg 505 to co mam reklamowac zasilacz bo jeszcze mam dwa miesiace gwarancji ,niedlugo bedzie mial dwa lata i co powiedziec , ze przysila linie 3.3V kupiony byl w komputroniku takze z gwara nie powinno byc problemu pozdro Edytowane 13 Czerwca 2006 przez Flinston Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flinston Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 dzwonilem juz do komputronika , kazali przywiesc nie powinno byc zadnych problemow z wymiana badz z naprawa :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flinston Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 witam dwa tygodnie czekania to juz nie pierwszy taki przypadek szczescie ze plyty nie spalil takze jak ktos bedzie mial taki przypadek to odrazu do seewisu jak wroci po naprawie to dam znac co zrobili, a moze dadzą nowy tak bylo by najlepiej pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...