marcin77 Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 dziś znajomy wpadł do mnie do firmy i twierdzi że jest karta pci montowana w płycie głównej do sprawdzania podzepołów montowanych na płycie, na tylnim panelu karty są diody które informują o uszkodzonym podzespole (podobne rozwiązanie jak w msi tylko tam podpinane jest do pinów na płycie), bajka czy faktycznie jest takie urządzenie :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dewastator Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Ja osobiście używam karty wtykanej w slot PCI z wyświetlaczem numerycznym(takim jak posiadają epoxy). Na owym wyświetlaczu jest podawany 2 znakowy kod określający stan płyty, do testera dołączona jest książeczka z interpretacją kodów dla biosu Award, Ami, Phoenix. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 dziś znajomy wpadł do mnie do firmy i twierdzi że jest karta pci montowana w płycie głównej do sprawdzania podzepołów montowanych na płycie, na tylnim panelu karty są diody które informują o uszkodzonym podzespole (podobne rozwiązanie jak w msi tylko tam podpinane jest do pinów na płycie), bajka czy faktycznie jest takie urządzenie :unsure:ISTNIEJE. Tak jak napisał poprzednik, jest to wyświetlacz kodów POST. Jak mobos się zatrzyma w procesie bootowania, czy którym kolwiek innym, zostaniesz poinformowany o tym odpowiednim kodem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...