Skocz do zawartości
Gość Antar1us

Umowa O Prace

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich forumowiczow zainteresowanych moim niecodziennym problemem :)

Mam taki problem, bo nie wiem ocb :huh:

Moja dziewczyna jest zatrudniona i ma umowe na czas okreslony.

Jednym z warunkow Jej zatrudnienia jest taki punkt:

Ad. 3 - Wymiar Czasu Pracy: 2/8

Czy chodzi tu o zatrudnienie na 1/4 etatu ? :huh:

Dzieki z gory za wyjasnienie :) Pozdrawiam ! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie.

Mi sie tylko tak wydaje, wiec szukam potwierdzenia ;)

Ile godzin pracy dziennie/tygodniowo maxymalnie trzeba wypracowac na 1/4 etatu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja dziewczyna jest zatrudniona na 1/4 etatu, czyli powinna pracowac 2 h dziennie i dostawac 225 zl do reki. Pracuje jednak po 8 godzin wlacznie z sobotami i dostaje 500 zl :mur: Mam ochote pojechac do Jej szefowej i obic jej morde... :angry: Powiedzialem mojej Pani, zeby po wyplacie powiedziala jej kilka cieplych slow, ze za 500 zl nie bedzie tyle charowac, a tym bardziej, gdy powinna pracowac 2 z 8 godzin dziennie. Powiedzialem takze, zeby porozmawiala z nia o podwyzszeniu pensji do kwoty okolo 800 zl minimum, bo dobrze wie, ze robi o wiele za duzo i powinna wiecej zarabiac. Noz mi sie w kieszeni otwiera jak slucham o pracodawcach w naszym pieknym kraju :mur: Macie, albo mieliscie podobne sytuacje ? ja na szczescie do tej pory sie z takim czyms na wlasnej skorze nie spotkalem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja dziewczyna jest zatrudniona na 1/4 etatu, czyli powinna pracowac 2 h dziennie i dostawac 225 zl do reki. Pracuje jednak po 8 godzin wlacznie z sobotami i dostaje 500 zl :mur: Mam ochote pojechac do Jej szefowej i obic jej morde... :angry: Powiedzialem mojej Pani, zeby po wyplacie powiedziala jej kilka cieplych slow, ze za 500 zl nie bedzie tyle charowac, a tym bardziej, gdy powinna pracowac 2 z 8 godzin dziennie. Powiedzialem takze, zeby porozmawiala z nia o podwyzszeniu pensji do kwoty okolo 800 zl minimum, bo dobrze wie, ze robi o wiele za duzo i powinna wiecej zarabiac. Noz mi sie w kieszeni otwiera jak slucham o pracodawcach w naszym pieknym kraju :mur: Macie, albo mieliscie podobne sytuacje ? ja na szczescie do tej pory sie z takim czyms na wlasnej skorze nie spotkalem...

Cały etat to jest 40 godzin tygodniowo, jeśli to przekracza to już jest pogwałcenie praw człowieka.

500/192=2,6zł za godzinę, to rzeczywiście woła o pomstę do nieba.

Polecam szukać jakiejś bardziej ludzkiej pracy, bo na siłę to tylko straci dziewczyna pracę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz dostala 3 miesieczna umowe i nie moze sie zwolnic, poniewaz... Jedzie na szkolenie, bedzie miala dobry papier. Jesli sie zwolni przed koncem umowy, to bedzie musiala zwrocic ponad 2 kafle - koszt szkolenia. Jest na miejscu, nie musi jezdzic do Warszawy - to tez plus. Jesli mialaby pracowac w Warszawie, to pluse: wyksztalcenie i praktyka. Minus - pozne powroty do domu, malo czasu dla mnie. Szefowa - istne scierwo. Nieludzka kobieta... :mur: Moja matka w sierpniu, albo we wrzesniu wyjezdza na stale do ojca za granice. Ja przymierze sie jakos pod koniec roku. Chce pojechac, - prace mam zagwarantowana. 9,5 funta za godzine. Chce pojechac najpierw na miesiac, zobaczyc jak to jest. Jak tam pojade bede mogl rozgladnac sie dla Niej za jakas praca i wtedy Ja sciagne. Musze to zrobic, bo nie widze innego wyjscia... mam identyczne podejscie jak moje 'wapno' ;) Jak to jest, ze wlasny kraj nie jest mi w stanie zagwaranowac godziwych warunkow egzystowania... :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi