Gość Antar1us Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 (edytowane) Witam! Mam dosc pokazna kolekce okolicznosciowych monet 2 zlotowych. Posiadam takze monete z bursztynem: Mistrzostwa Swiata w Pilce Noznej Korea Japonia 2002 oraz Jan Pawel II - o nominalach 10 zl. Teraz mam pytanie. Czym te monety wycziscic, bo pojawil sie na nich osad. Za wszelkie rady z gory dziekuje. Pozdrawiam :) Edytowane 13 Czerwca 2006 przez Antar1us Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Nie masz odpowiedniego klaseru ? Sa specjalne srodki do czyszczenia metali. Zalezy z czego sa zrobione takiego sie uzywa. Najlepiej roztwory wodne bo one nie scieraja monety. Idz do filatelistycznego to Ci cos poradza konkretnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Antar1us Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Nie mam, leza sobie w pudelku ;] 10 zlotowki sa zamkniete w plastykowych pudeleczkach. Nie ma jakiegos domowego sposobu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 No pasta do zebow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Domowy sposób jest do D. Też troche zbierałem monetki i kupiłem książkę, w której wyraźnie pisze że efekt jest dobry ale złudnie iż po pewnym czasie monety się niszczą, a to nie jest miłe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Monet sie nie czysci :] bo to obinza ich wartosc Ja tez zbieram monety mam juz calkiem pokazna kolekcje okolo 3kg monet z PRL :] kilkanascie 2zl GN i monety starsze okolo 1950,1936 . A znowych to mam Noc Swietojanska :] i mam takze Kandayjska 20$ "Historia Lotnictwa" z wybitym portretem z 24karatowym zlocie ladnie wyglada (tylko ktos ja kiedys czyscil i nie jest I tylko II/II+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 II+ to też nieźle ;) A mógłbyś zrobić fotki i mi na pw wysłać linki np. do imageshacka?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Antar1us Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 II+ to też nieźle ;) A mógłbyś zrobić fotki i mi na pw wysłać linki np. do imageshacka?? :D PO co na PW ? :) Niech wstawi tutaj link, ja i innie pewnie tez chetnie zobacza ten 'okaz' :) Imo temat chyba odpowiedni ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Myślałem że to temat o czyszczeniu a nie o chwaleniu się okazami :D Ale jak tak to super ;) Będzie można sobie pooglądać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Odpowiedzni odpowiedni :) http://img150.imageshack.us/my.php?image=canada10yc.jpg http://img150.imageshack.us/my.php?image=canad23zy.jpg Jak bedziecie chcieli moge zrobic z tylu wieksza fotke:) cena tej monety to 100$(katalogowo) a na ebay widzialem po 85$-75$-90$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Ależ wspaniała moneta......... poprostu cudo. A ten portret... ehhhh //czym robiłeś zdjąta że Ci takie ładne wyszły ? B)// Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 HP 635 2mpx :] tryb makro Dajcie jakies wasze monety ja tez chce poptrzec :D A moja najstarasza moneta to PILDSUDZKI 5zl 1936 stan oceniam na II/II- Kiedys chcailem gdzies kopac szukac talarow denarow ale stwierdzilem ze bez wykrywacza nic nie zajde a chcialbym miec cos z 1500 roku heeh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 (edytowane) Kiedyś miałem fajną angielkę z 18xx ale mi się zgubiła :| //moja najstarsza (TYLKO najstarsza) to 1923r. 500 Marek. Strasznie zniszczona. Edytowane 13 Czerwca 2006 przez v.e.n.o.m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Antar1us Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 http://www.nbp.pl/Banknoty/JP2/JP_II-10zlA-R.gif http://collection.wroclaw.pl/mistrzostwa-S...ztyn-p-209.html To moje dwa cacuszka [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Korea-Japonia mi się podoba. A realfoto nie zrobisz ?Bo brakuje reversów :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Antar1us Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 (edytowane) Korea-Japonia mi się podoba. A realfoto nie zrobisz ?Bo brakuje reversów :( Nie mam aparatu :) Czekam na 7600 gs i epoxa, dopiero wtedy podlacze dysk i bede mogl podpiac moje L7 pod bluetooth i cyknac jakies fotki :) Na stronce z KJ2002 jest 'kliknij, zeby powiekszyc', tam sa obydiwe strony monety [; Edytowane 13 Czerwca 2006 przez Antar1us Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Ale nie ma reversu JP II. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Antar1us Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Ale nie ma reversu JP II. Nauczyc jak sie obchodzic z internetem ? ;] http://collection.wroclaw.pl/papiez-jan-pa...agau-p-152.html Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 (edytowane) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=186490218 Dzisaj kupiona zalazek nowej kolekcji ;] trojaczkow. Jesli interesujecie sie numizmatyka to: www.e-numizmatyka.pl Moj nick:stay Od ostatniego posta moja kolekcja powiekszyla sie znaaaacznie mam nadzieje ze wasze tez Pzdr GN: mozna potraktowac pasta do zebow bez granulek ;] (GN-tez 2zl okolicznosciowe) Edytowane 21 Kwietnia 2007 przez KaxxL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regaciarz Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 a ja mam taka, w sklepie dostałem, bo nie miała czym reszty wydać( policzyła jako 2zł): http://www.collection.wroclaw.pl/jan-pawel...ikatu-p-93.html mam jeszcze 1 pulę z Bostwany, jest z 1991roku zabytek jakiś to to nie jest ale unikat :-P http://www.allegro.pl/item188064371_botswa...t_stan_unc.html to ta z zebrą( przedostatnia na górze i dryga od lewej na dole) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Panowie a gdzie mozna dostac te takie plastikowe, przezroczyste holdery? Bo na allegro widze tylko "kartonowe"? Mam jedna monetke ktora chce za kilkanascie lat ;) sprzedać a trzymam ja na wierzchu wiec moze sie zabrudzić itp. Rozmiar to 32,5mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 (edytowane) Kup holder - tanszy, nie ma doplywu powietrza i jest elo. We wszystkich monetach ktore nie mialy orginalnie kapsla stosuje holdery ;] A jak chcesz plastikowe do KPASEL innego wyjscia nie widze. A jaka to moneta:>? ------------------------------------ Jeszcze jedno HOLDERY nie sa plastikowe tylko kartonowe z "foliowka"(nie wchodzi w reakcje z moneta) w srodku a plastikowe to KAPSEL Holdery najlepiej Hartenbergera ;] Moge ci wyslac holder 30mm nie wiem czy sie zmiesci ;( Wiekszych nie mam niestety :( Edytowane 24 Kwietnia 2007 przez KaxxL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 10 złotych Jan III Sobieski Nie ma ktoś na wyzbyciu sie moze jakiegos holderka i oddałbym mi go za usmiech? ;) No na Alledrogo widze sprzedawane za 3zł ale odrazu 10szt. - a na co mnie to ;] Potrzebuje 1szt. na rozmiar 32,5mm ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 (edytowane) Odpowiedz u gory niestety nie mam takiego ;( aaaa po to jest jeszcze II RP. Nie wiem jak chce moge wyslac sobie zmodujesz?. Jak cos to PM Mam 100 x) ----------------------------------- PS: Czy mi sie tylko wydaje ze ona jest w holderze? PS2: Kapsel kupisz w kazdym sklepie numizmatycznym. Edytowane 24 Kwietnia 2007 przez KaxxL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...