turkuć Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 dzisiaj kupilem : epox 8rda+, antaka 1700 + 0.13 u BO, 256 MB DDR 2700 SEITEC , cooper shim, TITAN D5TB wlozylem, wystartowalo, procek zglosil sie jako 1100 mhz a pamiec 200 mhz - wiec reset cmos, bez reakcji stale to dziwne taktowanie, ponowilem probe i tez nic, a potem tylko pisk !!! a teraz po wcisnieciu powera kompletne zero - nic nie startuje co ssie dzieje ? co popsulem, spalilem blagam o pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkuć Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 moze zasilacz padl - HuntKey 300 W, tak jak pisalem u gory zero reakcji tak jakbym wogule nie wciskal powera albo nie bylo zasilacza w kompie mam sporo sprzetu plus dodatki do plyty - firewire itd.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkuć Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 ludzue blafam pomozcie - wydalem 1000 zl. a pozytku zadnego - a mialo byc tak pieknie !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 Eh , coraz mniej mi sie podoba to forum :x . Same tylko beznadziejne tematy co kupić albo pomocy :x. Powinno być jakieś osobne forum POMOC gdzie takie głupie topic`ki by sie zakładało! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkuć Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 nie krytykuj tylko pomoz jako wlascicile takiej plyty mysle ze procka nie spalilem, bo plyta ma zabespieczenia moze cos w biosie nakrecilem tym resetowaniem cmos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 Po pierwsze po kiego grzyba resetowałeś CMOS ?Wystarczy wejść bo BIOS`u i zmienić FSB z 100 na 133 i pamięć dać na 125% ech.Ale dziwne żeby coś sie spaliło po czymś takim , stawiam na zasilacz , sam jakieś 3 godziny temu spaliłem zasilacz na tej płycie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 czlowieku spokojnie stawiam ze nic nie spaliles , no moze zasilacz ale to wymienia bez problemu ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 stawiam na zasilacz-sprwadz u kumpla jakiegos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompej Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 sprawdź zasilacz, jak się nie myle to musisz połączyć zielony z czrnym, oczywiście wyciągnij wszystkie wtyczki z mobo, dysków itd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 Nie pekaj. Jak sie cos zjaralo to wymienia. Sprobuj jeszcze raz wszystko podlaczyc. Moze cos nie styka i tyle. Czasami podczas skladania kompa cos mi nie laczylo. Rozlozylem, zlozylem na nowo (identycznie ! ) i dzialalo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkuć Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 to hunt keya 300 w tak latwo spalic ? a ja myslalem ze mode com daje dobre zasilki do swych pudel jaki polecieie - tylko tani Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 Najpierw sprawdz czy dziala a nie juz chcesz zasilki kupowac !! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 Słuchaj chyba wiem o co chodzi. Nie żebym coś myślał że się nie znasz ale to się zdaża jak się ma nerwówkę, sprawdź czy zwore od biosu przestawiłeś spowrotem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkuć Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 zworka w biosie wedlug instrukcji 1-2 : Normal ( Default ) Co do nerwowki to malo co nieroznioslem calego pokoju - zbieralem pol roku a tu cos nie dziala, mozna sie wsciec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 hej a zobatrz czy zworka od clearCOMOS jest dobrze ustawiona?? bo może ją zle ustawiłeś i komp sie nie włacza (tak mialem w K7S5A chwycilem shize a wystarczylo zwore przesadzić :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 Mogę Cie pocieszyć że jak ja dostałem 8RDA to po instalacji SP do win XP komp się nie odpalał przez pół godziny a później normalnie wstał :?. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 wyluzuj i sprawdz jeszcze raz wszystko proc, pamiec i zasilka czy wszystko dobrze podlaczone czasami z nerwow sie zrobi jakas glupote i zworke sprawdz koniecznie jak mialem kiedys abita to mi wyleciala ta zworka i objaw identyczny nic nie startowalo z godzine siedzialem i sie zastanawialem co zrypalem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 Ludzie , zastanówcie sie co piszecie , jakby zworke nie przestawił od Cmos`u to komp by wstawał i na wyświetlaczu by pisało CF.Miałem podobną akcje z tą płytą , i padł zasilacz , tyle że proc był podkręcony do 2400MHz Vcore 2,15V w czasie 3dmarka komp sie wyłączył i zasilacz spalony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 Ja też stawiam na zasiłkę. W końcu na proca nie poszły 2V, a co miałoby się stać z płytą?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 Nie no stary tylko wyluzuj bo loooz jest najwzniejszy w takich sprawach Posprawdzaj wszsytko, wszelkie połaczenia, kable, czy wszsytko siedzi dobrze na swoim miejscu. Nastepnie sprawdz zasilke czy nie padla, moglo i to się zdarzyć. Jak nic nie będzie skutkowało to idź do sklepu w którym kupowałeś, jeżeli coś się zjarało to napewno wymienią, a jak nie to postrasz ich rękojmią, wtedy napewno wymiękną. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 ustaw zworke do zmiany domyslnego fsb na 133/166, chyba, ze mi sie cos pomylilo :P, a najlepiej rozloz kompa, i zloz spowrotem, czasem to skutkuje ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 najlepiej wez ta zasilke i podlacz do tego kompa na ktorym piszesz i bedziesz wiedziec co i jak a ta wez do tego z EPOX`em. Proste? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 , jakby zworke nie przestawił od Cmos`u to komp by wstawał i na wyświetlaczu by pisałoMajdan wiem co mówie ,widocznie mało w życiu widziałeś płyt głównych :) nie znam tej moze na 8RDA zworka musi byc ale zapewniam cie ze sa plyty glowne ktore startuja bez zworki COMOS :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LZIggy Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 witam jest jeszcze jedna mozliwosc, a mianowicie spaliles sobie procesor przez zastowowanie zlego coopershima ktory zwarl mostki na procku i dlatego go moglo zle wykryc i dac za duze napiecie dla niego itp poza tym zoabcz co jest na wyswietlaczu jesli jest FF od razu to zmien zasilacz, jesli plyta piszczy w jakis okreslony sposob to sa odpowiednie do tego rozwiazania generalnie podlacz grafe tylko, procesor bez coopershima i zasilanie i zobacz co sie dzieje pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 ee tam mi sie tez ustawil na 1100 i poszlo ok:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkuć Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 OK ! Dziekuje wszystkim za pomoc ! Naszczescie sprawa sie wyjasnila - nic nie spalilem, wystarczylo tylko wyjac i ponownie wlozycz gateryjke jest godz. 02:20 - pierwszy wynik w 3dmark 8900 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 OK ! Dziekuje wszystkim za pomoc ! Naszczescie sprawa sie wyjasnila - nic nie spalilem, wystarczylo tylko wyjac i ponownie wlozycz gateryjke jest godz. 02:20 - pierwszy wynik w 3dmark 8900 Ale z Ciebie panikarz ;) HEHE Pozdro i milego testowania. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 Hiehiehie... :D :D :D Fajny topik ;) A co do rękojmii to już jej nie ma - zastąpiła ją "odpowiedzialność sprzedawcy" i nie za bardzo wiem jak to działa :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majki Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 Hiehiehie... :D :D :D Fajny topik ;) A co do rękojmii to już jej nie ma - zastąpiła ją "odpowiedzialność sprzedawcy" i nie za bardzo wiem jak to działa :/ A skad o tym wiesz? Gdzie mozna cos o tym poczytac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 Hiehiehie... :D :D :D Fajny topik ;) A co do rękojmii to już jej nie ma - zastąpiła ją "odpowiedzialność sprzedawcy" i nie za bardzo wiem jak to działa :/ A skad o tym wiesz? Gdzie mozna cos o tym poczytac? Mówili w TV o zmianie przepisów od 1 stycznia. Gdzie przeczytać nie wiem, trzeba by poszukać na stronach, któregoś z ministerstw. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...