Kas Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) No fakt zapedzilem sie z tym 250 przy 2-2-2-5 :oops: co nei zmienia faktu ze cruciale na Z505 s aniezlym wyborem. Edytowane 25 Czerwca 2006 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) @Kosiarz_1987 A kolego ile możesz dać na memki, bo chyba niezbyt dużo, co? Te UTT raczej nie rozwiną skrzydeł na niskich Vdimm, no i ten twój procek.... A planujesz zmianę platformy na 939? Ja bym brał cruciale - teraz sobie w brodę pluję, że zanim kupiłem ram, to nie zapytałem się i w ogóle nic o nich nie wiedziałem... Edytowane 25 Czerwca 2006 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Na tym DFI może dać i 3,5V jak mu się spodoba i ma zmodowane psu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DStar Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Do @Kosiarz_1987 Te memki to będziesz z dzameryki ciągnał? Może i dla mnie byś zamówił. Wysyłka by taniej wyszłą :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) pwlj Co do napiecia to jakbym brał wielbłądy to zdaje sobie sprawe z moda zasilacza juz o tym kiedys rozmawialem z harym86 i wszystko mi dokładnie wyjasnił na gg za co mu chwała :D :D a nastepną moją platformą bedzie 939 bo na am2 jak narazie nie ma co zmieniac a intelowi zarobic nie dam :lol: :lol: DStar No ja pamieci chce sciagnać albo przez znanego tutaj usera bachusa_anonym albo jest jeszcze jeden koles loloferrari takze z tego forum. Tyle tylko ze bachus gdzieś zaginął. Na gg go juz szukam chyba z tydzien i nie umie go zastac :D Edytowane 25 Czerwca 2006 przez Kosiarz_1987 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Hmmm, ale na tych crucialach masz prawie pewne 300MHz i więcej, a te UTT chyba nie tak bardzo... Chociaż może się ktoś obyty z UTT wypowie, na ile poszłyby prawdopodobnie, itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) Na crucialach masz 300 ale na 3-3-3 a jak sie dobre utt trafia to na 3,40-3,50V zrobią 260MHz ana jakims DFI LP nF4 to i z 270 sie pociagnie jak się utrafi (jednak nie na codzien ;) ) A timingi 2-2-2 daja duzo wzgledem 3-3-3. Edytowane 25 Czerwca 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) Hmmm, ale na tych crucialach masz prawie pewne 300MHz i więcej, a te UTT chyba nie tak bardzo... Chociaż może się ktoś obyty z UTT wypowie, na ile poszłyby prawdopodobnie, itd. No w sumie powiem ci to tak za crucialiami byłem od początku juz je nawet chcialem zamaiwac ale nie bylo ich w newegg na stanie a teraz sie pojawily i to jeszcze nawet tańsze niż ostatnio a do wielbłądów ciagna mnie znowu fajne timingi chociaz teraz tak caly czas mysle i dochodze do wniosków ze jednak te cruciale bedą lepsze i na nie sie zdecyduje :D(gwarantowane 250 mhz dobre oc no i teraz ta cena taka jak wielbłądów) hary86 I to własnie te utt maja w sobie co lubie najbardziej (i co mnie do nich takze przekonuje) czyli te magiczne 2-2-2-5 Edytowane 25 Czerwca 2006 przez Kosiarz_1987 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 A tak w ogóle, to co jest wydajniejsze? 270 2-2-2-5, czy powiedzmy 300 2,5-3-3-7? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 A tak w ogóle, to co jest wydajniejsze? 270 2-2-2-5, czy powiedzmy 300 2,5-3-3-7? KLIK :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DStar Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Do Kosiarz_1987 Jak już załapiesz kontakt z tym kolesiem i będziesz brał pamięci to daj znać. Jeśli do tego czasu czegoś nie kupie to wezme z Tobą jeśli się zgodzisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Do Kosiarz_1987 Jak już załapiesz kontakt z tym kolesiem i będziesz brał pamięci to daj znać. Jeśli do tego czasu czegoś nie kupie to wezme z Tobą jeśli się zgodzisz no ok nie ma problemu to wstrzymaj sie narazie jak morzesz z kupnem ja sie go postaram jak najszybciej drapnac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Panowie, a może będziecie gadać na PW ;) bo tu się moim zdaniem czat robi... nikt nie mówi już na temat.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DStar Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zwaliłem, liczyłem na to że będe przelicytowany i nie kupie tych memek, http://www.allegro.pl/item111225123__ocz_g..._bh_5_o_c_.html Mam nadzieje że tak strasznie w plesy nie dostane na nich. mam nadzieje że wjadą na 260mhz :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 (edytowane) Chyba nie będzie tak źle... Skoro UTT mają lepszą średnią podkręcalność niż old school, to nie powinno być najgorzej. No i to jeszcze OCZ... Edytowane 27 Czerwca 2006 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DStar Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 I tak jeszcze coś z kosiarzem zamówie, za tydzień powinienem mieć ze 350zł do tego można troche się zaporzyczyć. może jakiegoś procka bym se ściągnoł albo jakieś tanie memki na 2X1gb. Może akurat będzie coś w open boź tak jak ostatnio widziałem a-date za 125$ itimingiem 2,5-3-3-7. Jeszcze zobacze. A jak dostane memki to napisze o oc jeśli na tym procku co mam się da Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DStar Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 K**wa znowu mam problem. Tym razem z tymi nowymi OCZami. Wogle komp mi nie startuje. Na 3switełkach się zatrzymuje. Na początku myślałem że procek mi padł bo nawet na innych pamięciach nie działał. Wyjełem procka, obejrzałem, powąchałem i nic. Wsadzam procka, ram elixira i k**wa idzie, wkładam OCZa i nic obojętnie w które gniazdo w trybie dual tak samo. Co może być że na nędznych pamięciach idzie a na markowych nie bardzo. A i rzeby nie był na początku myślałem że to wina pamięci i odrazu u kumpla je sprawdziłem, są gitec. Co to znowu wina z procka czy coś innego :blink: Już wymiękamjesazcze troche i tego złoma przez okno wypiernicze :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DStar Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Dobra już po kłopocie jakoś okiełznałem sytuacje B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 A jak wyniki? O/C robiłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 ALe dobrye winbondy trudno utrafić w kostkach 512, a cruciale wszystkie zasadniczo robia 250MHz 2,5-2-2 (a winbondy 250 2-2-2 to rzadko w przypadku kostek 512) A pozatym jakbyś chciał dobre winbondy 2x512mb to musiałbyś od dszywali kupić, czyli cruciale ballistixy wyjda ci duuuzo taniej (conajmniej 50-70zl)... na stanie: Treść posta wycięta. Od ogłoszeń jest dział giełda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DStar Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 Robą 240 przy 3,2, ale mało się przy tym grzeją :blink: , moje poprzednie lepiej grzały na 2,7. Oczywiście testowałem 1h memetestem(1,65) na teście 5. Jak dokupie wiatraki do kompa to się pobawie bardziej. Ale jeszcze jedna sprawa jest fajna, na jednej kości w super pi uzyskuje ten sam wynik co wcześniej na dwóch 2x512 415 2,5-3-3-6. Jak potestuje więcej to dam znać, ale nie jest tak tragicznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...