Jump to content

DStar

Stały użytkownik
  • Posts

    72
  • Joined

  • Last visited

About DStar

  • Birthday 09/27/1988

Contact Methods

  • Strona WWW
    http://
  • GG
    0

Profile Information

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Skąd
    Warszawa

DStar's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Witam Wszystkich, Czy opłaca się na chwilę obecną brać coś takiego ---Klik--- za niecałe 1200zł z wysyłką. Czy też może dołożyć do tego ---Klik--- ?
  2. Powiem tak, też posiadałem tę kartę przez jakieś 2 tygodnie. Odnotowałem ten sam problem co ty. Korzystam z TV Samsung LE405651 który posiada gniazdo VGA, natomiast karta takowego nie ma. Szybko skołowałem przejściówkę z DVI na VGA. Podłączyłem wszystko, odpalam pierwszą grę, a tu zonk, też latały mi dziwne pasy. Kombinowałem ze sterownikami i ustawieniami. Nic nie pomogło. Koniec końców mam w domu również kabel HDMI, zmieniłem kabel VGA na HDMI i problem zniknął. A teraz co dodatkowo zaobserwowałem. Kiedy korzystam z gniazda HDMI w karcie obraz jest normalny Kiedy korzystam z przejściówki DVI na HDMI (oryginalna ze starej karty ATI) jest OK Odpalam DVI/ VGA i problem wraca :(.(Problem występował tylko przy grafice 3D)
  3. Takie pytanie, czy ktoś się orientuje jak ustawić bios na Extrem3 Gen3, a żeby Lucid Virtu działał poprawnie? Nie ma nigdzie opcji typu iMode/ dMode. Jest tylko możliwość wybrania która grafika będzie wybierana jako pierwsza.
  4. Też tak mam, i na Asusie P5Q Deleue też tak miałem. Czy to była integra, X-Fi xtreme Gamer, czy Xonar D2X zawsze to samo. Dzieje się tak za każdym razem jak zmieniam dźwięk z 2ch na 5.1 (jeśli chodzi o muzykę z YT) i w drugą stronę.
  5. Dobra z Lan'em się uporałem. W momencie gdy w płycie głównej została pewna kość ramu(z mojego punktu widzenia). Pomogło pobranie i zainstalowanie sterowników.
  6. Witam Panowie Mam 2 problemy. 1. Dotyczy pamięci, podejrzewam z mojego kompletu jedna jest walnięta. Na początku komp zaczął mi wywalać BSOD memory_managment ( zmieniłem sloty pamięci) i zrobiłem formata bo już system padał. Niewiele to dało. Postanowiłem przetestować pamięci MemTest'em. W momencie gdy jechałem na dual'u test zatrzymywał się na 85% (pierwszego testu) Odpalałem następnie pojedynczo, na jednej kości przechodziło cały test, na drugiej zatrzymywało się na 97% (teraz lecę tylko na tej sprawnej kości) zdjęcie Czy wam też się wydaje że ta kość jest walnięta ??? 2. Dotyczy Lan'u. Mianowicie sterowniki (najnowsze ze strony ASrock'a) teoretycznie zainstalowane prawidłowo. Ale gdy odpalam kompa, wszystko kończy się ładować po około 17s, a lan pokazuje brak kabla(pomimo że ten jest podpięty), czekam z jakieś 90s (bez żadnej ingerencji) i dopiero udaje mu się połączyć z siecią a następnie z internetem
  7. Mam, kolejny problem, może ktoś będzie wiedział o co kaman?? Mianowicie jak mam mnożnik 48, offset 0,050 (LLC 4) i zapuszczę Prima, to po jakimś czasie wywala mi błąd dla pierwszego rdzenia. Co najciekawsze, jak monitoruję temperatury przez OCCT, to ten rdzeń jest najchłodniejszy i ma blisko 6 stopni różnicy do reszty (reszta maks 67, a ten 61). Odpada sobie z testów, spada mu temp do 40 z groszem, a na reszcie test leci w najlepsze( no i temp reszty rdzeni też spadają)
  8. Witam Właśnie przymierzam się do OC, i zastanawiam się czy nie zacząć od aktualizacji biosu do 1,30 (mam 1,20)?? A i mam jeszcze jeden problem. Mianowicie jak włączam kompa to automatycznie włazi mi do biosu, wychodzę przez zapisanie ustawień (pomimo że nic nie zmieniałem) i komp po resecie ( w sensie zapisaniu i automatycznym uruchomieniu) znowu włazi do biosu. Problem znika po dwóch zabiegach. 1. Jak wyjdę z biosu bez zapisywania ustawień ( ale po restarcie windy znowu się pojawia) 2. Mam wciśniętego pendriva (obojętnie który port) i problem przestaje występować, komputer wstaje normalnie Po aktualizacji biosu z 1,20 do 1,30 problem cały czas występuje
  9. Myślę nad zakupem Scythe Grand Kama Cross, w net-s przy dobrych wiatrach wyrwał bym go za 150. Powinno styknąć ?
  10. A ten i5 to mocno się grzeje?? Wcześniej na Q2Q 6600(Scalar G0) przy oc 3,0 GHz, 1,35V miałem góra 56 stopni C Może stary Pentagram by styknoł ??(tym bardziej że mam bude z wielkim wentylem na boku)
  11. Witam wszystkich Właśnie zamówiłam i5 2500k i asrocka extreme 3 gen3 , myślę nad zakupem pamięci kingstona 2x 4 gb hyperx 1600 blu. I mam dylemat jakie chłodzenie do tego dokupić, bo maksymalnie może mieć 14 cm wysokości, a lepiej i mniej. Tak że co by dało radę do oc z tym prockiem. Cena im mniejsza tym lepsza :) sroki za edycję ale pisze z sgs'a
  12. Witam Zakupiłem ostatnio dysk SSD Intela. I zanim go podepne i zainstaluje system planuje zaktualizować biosa ( dawno tego nie robiłem). Wchodzę na stronę Asusa i widzę że jest dostępny bios z 2009/10/27. Ale dodatkowo widzę informację o EFI Bios, zanlazłem instrukcje instalacji, znalazłem plik LEPRG.EXE, ale nie mogę znaleźć biosu w wersji EFI CZy ktoś sobie istalował EFI???
  13. Czyli ten dysk powinien mi wystarczyć??? --KLIK-- Bo czytając opis tego dysku nie jestem pewien czy to do końca ten model. Tym bardziej że mają jeszcze jeden z ta samą nazwą droższy o 20zł
×
×
  • Create New...