Skocz do zawartości
Malik

Dfi Lanparty Ut Ultra D + Xc1

Rekomendowane odpowiedzi

Dostałeś do testów czy kupiłeś?

Przed zmianą zrób parę testów na Abadonie. Spisz temperatury w trakcie tych testów. Zamień tylko bloczek na GPU (reszta WC bez zmian) i zrób te same testy, ba tych samych taktowaniach - zrób OC grafy (ba obu bloczkach) wtedy lepiej będzie widać różnicy w temperaturach. I wtedy porównamy wydajność obu bloczków. Bo nie zawsze to co ładniejsze jest wydajniejsze ....

Albo co droższe...

Malik, cholera. Wachlujesz tymi blokami że już się zgubiłem ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej co dużo dużo droższe ;) 499zł jenadk zdecydowanie odpycha, za tyle to można niezłe WC złożyć ;)

ja w tej cenie miałem WC i jeszcze szefa dragona BT kupiłem :wink:

takie bloki GPU + Mem dla mnie mają sens tylko kiedy mamy jakiegos chilerka

bo dobrymi miedzianymi radiatorkami schłodzimy pamieci do tego samego stopnia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z wszystkimi Waszymi slowami sie zgadzam. Dlatego zeby sprawdzic jak naprawde jest z takim typem bloku - wzialem go na testy. Sprawdze jak sie spisuje w boju, majac przeciwko sobie Abadona Pro ;)

Zeby go zamontowac musze wlozyc blok na NB :) o ktorym mowa w tym watku. Prawdopodobnie w sobote zaczna sie testy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety krocce nie doszly od Innovateka. Dlatego musialem zajac sie tym co mam. Mialem krociec od Mate'a na 1/8 cala, ale mial zadlugi gwint ( dokladniej czesc z gwintem ). Ucialem ja. Przeszlifowalem, wysmarowalem silikonem, wkrecilem i ... oto rezultat:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Probe cisnieniowa przeszedl bez problemu. Nic nie cieknie. Krocce siedza bardzo ladnie. A szczegolnie ten katowy.

Teraz tylko musze jeszcze poczekac na pare gratow od Mate'a i pozniej poskladac to do kupy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi