poca Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Dostałeś do testów czy kupiłeś? Przed zmianą zrób parę testów na Abadonie. Spisz temperatury w trakcie tych testów. Zamień tylko bloczek na GPU (reszta WC bez zmian) i zrób te same testy, ba tych samych taktowaniach - zrób OC grafy (ba obu bloczkach) wtedy lepiej będzie widać różnicy w temperaturach. I wtedy porównamy wydajność obu bloczków. Bo nie zawsze to co ładniejsze jest wydajniejsze .... Albo co droższe... Malik, cholera. Wachlujesz tymi blokami że już się zgubiłem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Albo co droższe... Malik, cholera. Wachlujesz tymi blokami że już się zgubiłem ;] Raczej co dużo dużo droższe ;) 499zł jenadk zdecydowanie odpycha, za tyle to można niezłe WC złożyć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Raczej co dużo dużo droższe ;) 499zł jenadk zdecydowanie odpycha, za tyle to można niezłe WC złożyć ;)ja w tej cenie miałem WC i jeszcze szefa dragona BT kupiłem :wink: takie bloki GPU + Mem dla mnie mają sens tylko kiedy mamy jakiegos chilerka bo dobrymi miedzianymi radiatorkami schłodzimy pamieci do tego samego stopnia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Z wszystkimi Waszymi slowami sie zgadzam. Dlatego zeby sprawdzic jak naprawde jest z takim typem bloku - wzialem go na testy. Sprawdze jak sie spisuje w boju, majac przeciwko sobie Abadona Pro ;) Zeby go zamontowac musze wlozyc blok na NB :) o ktorym mowa w tym watku. Prawdopodobnie w sobote zaczna sie testy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Niestety krocce nie doszly od Innovateka. Dlatego musialem zajac sie tym co mam. Mialem krociec od Mate'a na 1/8 cala, ale mial zadlugi gwint ( dokladniej czesc z gwintem ). Ucialem ja. Przeszlifowalem, wysmarowalem silikonem, wkrecilem i ... oto rezultat: Probe cisnieniowa przeszedl bez problemu. Nic nie cieknie. Krocce siedza bardzo ladnie. A szczegolnie ten katowy. Teraz tylko musze jeszcze poczekac na pare gratow od Mate'a i pozniej poskladac to do kupy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 rozumiem ze ten króciec nei jest obrotowy? jak chcesz ptrzykrecic pod nim srobke do mobo? ze zdjec wynika ze zaslania ja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Bez problemu od drugiej strony :) Chaos to jest najmniejszy problem. A nawet nie uznalbym tego za problem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Kontynuacja tematu w watku o moim WC: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=200790 Temat mozna zamknac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...