Gość Matiz Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Jak wyżej, ma ktos to chłodzenie, może zdać relacje jak się sprawuje? ja je będe miał w tym tyg więc zdam relację jakby co :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 lol lll za taką cene !!!!!!!!!!!!!!! to bedzie z 3* wydajniejsze od fryzjera 64PRO :lol: nie opylało ci sie kompletnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Jak wyżej, ma ktos to chłodzenie, może zdać relacje jak się sprawuje? ja je będe miał w tym tyg więc zdam relację jakby co :)Jakbys jeszcze tego nie widzial :) Klik Zapowiada sie ciekawie, wpadne kiedys zobaczyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Dokładniej nazywa się to Tuniq Tower 120. Waga dosyć spora (niecałe 800 g bez wentylatora), do tego wchodzi standardowy wentyl 120 x 25. Chłodzi lepiej od Scythe Ninja. Linki do testów: PMC.pl (polski) TweakPC (niemiecki) X-bit labs (angielski) bigbruin.com (angielski) OCIA (angielski) W Polsce do kupienia w MCS. @Chemik16: trzy razy? A dokładniej? Dużo osób nie ma pojęcia o ekonomii i wypisuje potem takie farmazony: "jest wydajniejszy o cztery stopnie a kosztuje dwa razy tyle". Cena nie zmienia się liniowo razem z wydajnością, to zrozumiałe (ale jak widać nie dla każdego :wink: ). Jeżeli fryzjer Ci pasuje to w porządku (mnie starcza pasywna Ninja), jak ktoś potrzebuje mieć jeszcze chłodniej / ma cieplejszy procesor, to dopłaci, nawet za te kilka stopni mniej. Jak chcesz zapłacić mniej to jest jeszcze Sunbeam Silent Whisper Cooler. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 To ja czekam :) Bo chyba moje bede musiał wymienić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matiz Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Już kupiłem i mnie nie interesuje czy przepłacam czy nie bo kupuje to co chce i koniec :) pytałem tylko czy ktoś ma i już sie bawił. Poza tym nie ma takiego tematu jeszcze więc może się przydać komuś. Mam już w domu Colabolatory liquid pro i czekam tylko na chłodzenie. Na boxie intela i jakiejść paście, która niby jest srebrna mam 4,5GHz na codzień, idle 39-43*, max stress ok 75*. Zobaczymy ile mi się uda na codzien wycisnąć na tym Tuniqu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 (edytowane) oo nie przyjrzałem sie ... sporawe toto ... 10* niższa temp przy 2x większej masie :lol: (vs. fryzjer nie pro) troche mało tych HP ... jeszcze z 2x na przód i 2x na tyl by sie przydały ... hehe kilo martwej wagi :) http://www.tweakpc.de/cooling/cooling_charts?sockel=115 cos te testy dziwne :) 6* ... to ile oni mieli w powietrzu ?? 0* ?? :lol: aha - przeszlifować troche podstawke by wypadało bo cosik chropowata :wink: mi sie to niestety nie zmieściłoby do budy (hehe szerokość 16cm -2 = 14cm cooler max :) :) Edytowane 18 Czerwca 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 http://www.tweakpc.de/cooling/cooling_charts?sockel=115 cos te testy dziwne :) 6* ... to ile oni mieli w powietrzu ?? 0* ?? :lol: To chyba delta między temperaturą proca a otoczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 (edytowane) To chyba delta między temperaturą proca a otoczenia.nie znam niemieckiego - nie wiem xD ale chyba raczej ... na jedno wyjdzie - tak jakby miei powietrze 0* xD jakby cena była powiedzmy max 120zł to byłby to niezły cooler w tej klasie cenowej :) głównie tutaj położono nacisk na tem bajeczny regulator obrotów i design :) Edytowane 18 Czerwca 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macr0n Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 to wlasnie tym cudem na xs chlodzili conroe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 to wlasnie tym cudem na xs chlodzili conroe? dokładnie zamierzam sprawić sobie to cacko :D 185PLN za super AC to jest to :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matiz Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Chłopaki poczekajcie, zdam niedługo relacje i będziecie mogli kupować, lub nie :P Btw. czy spolerować spód jeśli będzie nie halo? Tzn jakie papiery ścierne kupić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 wodne :) poszukaj jest o polerowaniu :) mysle ze papierki 500 i 1000 stykną :) ew 2000 jak chcesz na lusterko xD aż taka chropowata powierzchnia toto nie jest :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Chłopaki poczekajcie, zdam niedługo relacje i będziecie mogli kupować, lub nie :P Btw. czy spolerować spód jeśli będzie nie halo? Tzn jakie papiery ścierne kupić? 500/1000/2000 :D oczywiście spolerować :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Hmm czy ja wiem czy to taka super zabawka w jednym tescie mocno wyprzedzil ninje w innych doganiaja go zalmany czy xp90c, jak dla mnie nie wart tych 30 zeta doplaty (+ koszta wysylki bo ninje bez problemu kupie na miejscu, a tego trzebaby zamawiac z MCS) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 No i co z tego, że nie warta takiej kasy? Ważne jest to, że jest najwydajniejszy. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 No i co z tego, że nie warta takiej kasy? Ważne jest to, że jest najwydajniejszy. :) A jest ? W jednym tescie wygral, w drugim przegrywa z zalmanem , w trzecim jest minimalnie gorszy od xp-90C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 (edytowane) Jest jeszcze akasa evo93..też ma 6 hp ogolnie wygląa to na coś w stylu jeszcze lepiej dopracowanej kopii ninji... jest jeszczde stythe mine i to coś co tutaj wygrało: http://www.tomshardware.pl/cpu/20050607/cpu-cooler-31.html majadc wydać tyle kasy wolał bym być pewnym,ze to faktycznie jest najwydajniejsze :P Edytowane 22 Czerwca 2006 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Hmm czy ja wiem czy to taka super zabawka w jednym tescie mocno wyprzedzil ninje w innych doganiaja go zalmany czy xp90c, jak dla mnie nie wart tych 30 zeta doplaty (+ koszta wysylki bo ninje bez problemu kupie na miejscu, ) Kto Wam powiedzxiał że MCS ma wyłączność ? Ja go kupiłem w PCTuning Dla mnie to najlepsze AC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 imo może mieć to pewną wadę w stosunku to ninji - więcej finów, gęsto - będzie szumieć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matiz Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Hej, założyłem na szybko, dałem ceramique bo colabolator spłyneło mi po mobo?! :D. Puściłem SPI 32 na boxie wcześniej teraz na towerze. Na boxie na 4,5ghz 1,35V miałem 74' a teraz nie widziałem więcej niż 60'! Dla mnie bomba! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 no wyniczki niezłe daj jeszcze ten metal to urwiesz pare stopni... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matiz Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 (edytowane) no wyniczki niezłe daj jeszcze ten metal to urwiesz pare stopni... Fajnie, ale dałem krople tego gów..a założyłem chłodzenie,przykręcam, a to wypłyneło bokiem ;/ może ja tempy jestem no ale nie podoba mi się ta pasta. Edytowane 22 Czerwca 2006 przez Matiz_sc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 z Coolabolatory jest tak, że trzeba ją rozsmarować pedzelkiem po rdzeniu/IHSie poczekać 5min aż przyschnie, i dopiero zakładać :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 No i good ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matiz Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 z Coolabolatory jest tak, że trzeba ją rozsmarować pedzelkiem po rdzeniu/IHSie poczekać 5min aż przyschnie, i dopiero zakładać :P Wiedziałem, że tempy jestem :P Wygrzeje tą do weekendu, sprawdze tempy i pobawie się z collabolatory. Na chipsecie z nowym zalmanem niebieskim mam 4-5' mniej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Tuniq Tower 120 & X2 4400+@2.65GHz vcore 1.525V = 32C idle, oraz 42 full load :wink: Ogolnie produkt godny polecenia. Instalacja znacznie latwiejsza niz Ninja i miejsca zostaje wiecej np. przy slotach na ram. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Tuniq Tower 120 & X2 4400+@2.65GHz vcore 1.525V = 32C idle, oraz 42 full load :wink: Ogolnie produkt godny polecenia. Instalacja znacznie latwiejsza niz Ninja i miejsca zostaje wiecej np. przy slotach na ram. ja go kupiłem właśnie dla mocowania można sobie zamiennie z DI czy WC wrzucac i nie trza wszystkiego rozkładać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Instalacja znacznie latwiejsza niz Ninja A możesz napisać co sprawia ci trudność w instalacji ninji? Instalacja scythe wydaje mi się niezmiernie łatwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 ja sie bawilem tym Tuniq'iem jakis czas temu, wydajne to to bylo, ale mocowanie mnie rozwalilo... chyba ze jakis model mialem dziwny na srodku tej stopki ktora do proca sie przyklada byl jeden bolec na ktory sie zakladalo blaszke mocujaca do socketow (w moim przypadku to bylo 754 i 478) To ze byl tylko jeden bolec powodowalo ze cooler krecil sie wokolo wlasnej osi (na tym bolcu) Chyba ze cos zle zalozylem :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...