Skocz do zawartości
GordonInc

Rollcage

Rekomendowane odpowiedzi

Problem w tym, że mam grę Rollcage. Bardzo ją lubię i chciałbym w nią pograć ze znajomymi, ale serwer da się postawić tylko na starszych DirectXach, bo inaczej wogóle nie jest otwierany port.

Czy nie zna ktoś jakiegoś patcha na to? Czy może jest inny sposób niż instalacja drugiego systemu operacyjnego ze starszym DirectX?

Edytowane przez GordonInc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobny problem mam z NfS2SE i jedyny sposob to dodatkowy windows ME bo 98 nie dziala z AMD64 :( Malo tego, nie ma sterow pod te windowsy dla 7900Gt i nie moge grac w te gry :( Sam jestem ciekawy czy sa jakies stery dla 7900gt dla win98 lub ME.Jesli ktos zna takie to prosilbym napisac,bede bardzo zobowiazany. Standardowe forcewary w W98/ME najlepsza karte jaka obsluguje jest 6800Ultra :(

Edytowane przez HDR_o9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość JestemNoobem

HDRo to zamień się ze mna na sprzęt w miom starym kompie pograsz we wszystkie stare gierki ( AMDK6 robi swoje ! )

A ja będe mucił w obliwiona i Feara ok?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Haha,z moim sentymentem do starych gierek to kto wie :P Ale np nie pograsz w reqieim avenging angel :P bo wymaga tylko i wylacznie dx6.1 Na wyzszych gra nie dziala nawet jak masz win98 :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobny problem mam z NfS2SE i jedyny sposob to dodatkowy windows ME bo 98 nie dziala z AMD64

Zainstalowałem Windows 98 SE na AMD64 i śmiga. Gra również, choć jeszcze nie sprawdziłem czy serwer będzie działać prawidłowo...

Pytanie z innej beczki.

Skoro Eidos Interactive nie wspiera już Rollcage to czy grę można już sobie ściągać za friko?

Zastanawiam się nad tym, bo chętnie bym pograł ze znajomymi, którzy jej nie mają.

Edytowane przez GordonInc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi