M4ciek Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Witam, moja znajoma cos pomieszala w systemie - problem jest taki: otwiera sie przegladarke, winampa, komunikator (okno rozmowy) i w pasku start nic nie widac. Po szybkim przejrzeniu ukazalo sie ze pasek narzedzi "szybkie uruchamianie" zajmuje cala powierzchnie paska start ale... za zadna cholere nie idzie go przesunac tak jak to bylem w zwyczaju robic, bo przeciez "szybkie uruchamianie" moze byc nad lub pod tym paskiem gdzie zwykle widzimy wszystkie otwarte aplikacje, ale teraz "szybkie uruchamianie" zajmuje oba jednoczesnie i nie mozna tego "ruszyc" (caly pasek ma wysokosc podwojna - wiadomo o co chodzi) co wiecej - jak wybralem wlasciwosci i potem paski narzedzi a tam odhaczylem "szybkie uruchamienie" to caly pasek start sie schowal :mur: szczerze mowiac nie wiem gdzie jest problem... moze wy pomozecie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 "zablokuj pasek..." ? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Pytanie będzie w sumie banalne, ale tak dla pewności opcja zablokuj pasek zadań jest odznaczona ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ciek Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 (edytowane) oczywiście że jest odznaczona (uznałem to za coś totalnie naturalnego i dlatego o tym nie napisałem) wysokość paska mogę zmieniać dowolnie, ale jakkolwiek go poszerze to zawsze całość wypełniała część "szybkie uruchamianie" Edytowane 19 Czerwca 2006 przez M4ciek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 (edytowane) Na początek wyłącz ten pasek. Teraz jest ok? Jeśli tak, to lecimy dalej: Pasek narzędzi->Nowy pasek narzędzi Jak zapyta o folder, to wpisz: C:\Documents and Settings\%Username%\Dane aplikacji\Microsoft\Internet Explorer\Quick LaunchW razie problemów z działaniem, zamiast "%username%" wpisz nazwę Twojego profilu w Windows (katalogu z profilem). Jeśli będzie się nadal sypał, to są 2 możliwości: - Windows wykrył sztuczkę i załadował ten pasek, jako Szybkiego uruchamiania (czyli z jego ustawieniami) - w tym katalogu (Quick Launch) jest coś, co uniemożliwia poprawne wyświetlanie paska Rozwiązaniem wtedy może okazać się przeniesienie wszystkich znajdujących się tam skrótów do innego folderu i załadowanie go jako paska. Edytowane 19 Czerwca 2006 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ciek Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 (edytowane) Na początek wyłącz ten pasek. Teraz jest ok?jak wylaczam ten pasek to caly pasek start znika i jest widoczna tylko jego gorna krawedz, na ktora jak sie najedzie to zmienia kursor na strzalke z grotami gora i dol, klikam, ale niestety nie idzie paska wyciągnąć do góry w żaden sposób... żeby się pojawił pasek start, to muszę na tej krawędzi wybrac właściwości i włączyć jakiś pasek narzędzi. a metode z nowym szybkim wybieraniem przetestuje wieczorem. Edytowane 20 Czerwca 2006 przez M4ciek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 (edytowane) A masz zainstalowane jakieś nietypowe style/modyfikacje/dodatki do systemu? Bawiłeś się możę jakimiś Tweakerami do XP? Ile zajmuje Ci Explorer.exe? Przy SP2 PL powinno być 1 033 728 bajtów. Edit: Nie chciałem posta trzaskać, aby tylko offtopa napisać, więc edytowałem tego. Otóż: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « --- OT --- Kojarząc lekko skrót VNC, poszukałem UltraVNC w Sieci. Zainstalowałem i on rzeczywiście... RULEZ :] Jak by się jeszcze dało jakoś tunelować połączenie, aby można było logować się na kompy w innej podsieci, to byłby boski. Edytowane 20 Czerwca 2006 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ciek Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 A masz zainstalowane jakieś nietypowe style/modyfikacje/dodatki do systemu? Bawiłeś się możę jakimiś Tweakerami do XP? Ile zajmuje Ci Explorer.exe? Przy SP2 PL powinno być 1 033 728 bajtów. system ma ustawiona niebieska lune, bez zadnych modyfikacji, watpie zeby kobieta ktora ma dwie lewe rece do komputera wiedziala co to jest tweaker a tym bardziej zeby probowala bez zadnej wiedzy cokolwiek modyfikowac :) co do tych porad - dzieki, sprawdze pewnie jeszcze dzisiaj (UltraVNC rulez) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ciek Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 no wiec tak.... Explorer.exe ma podana wartosc, czyli taka jak potrzeba, probowalem z klonowaniem paska ze skrotami z szybkiego uruchamiania, ale bez rezultatu - nadal brak widocznych otwartych aplikacji :( co ciekawe drugi profil w tym systemie nie ma takich problemow :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 No i właśnie na większość nierozwiązywalnych problemów w Windows pomaga założenie drugiego konta i przeprowadzka na nowe konto. Praktycznie w każdym wypadku, gdy coś jest nie tak, ale mamy jeszcze możliwość dostania się do Windows i założenia drugiego konta, należy z tego skorzystać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 co prawda temat jest stary, ale odświeżam, bo znalazłem rozwiązanie tego problemu. wchodzimy na: http://www.kellys-korner-xp.com/taskbarplus!.htm ściągamy: Restore to XP Default * (clickable) uruchamiamy skrypt i po chwili pasek wraca do standardowego wyglądu. :) pozdro ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...