Skocz do zawartości
Gość zetrix666

Socket Am2

Rekomendowane odpowiedzi

Gość zetrix666

Witam

Mam dylemat co kupić.Interesuje mnie złożenie kompa na sockecie am2 i nie wiem którą płyte główna wybrać

Procek to napewno Sempron 64 3000+ Manila AM2 BOX

http://www.proline.pl/shop.php?prodid=AMD+SEM+MAN+3000%2B

Płyta główna musi być z zintegrowaną grafą, ponieważ nie mam taktownej na PCI-E

A z płyt głównych mam do wyboru :

Gigabyte GA-M51GM-S2G s.AM2 PCI-E mATX

http://www.proline.pl/shop.php?prodid=GIGA+GA-M51GM-S2G

i

Asrock AM2NF4G-SATA2 nForce6100 VGA AM2

http://www.proline.pl/shop.php?prodid=ASROCK+AM2NF4G-SATA2

Lecz skłonny jestem bardziej na ta z Gigabyta.Powiedzmy, że jest bardziej wypasiona B)

Co byście mi doradzili ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tych dwóch to Giguś, jest bardziej praktyczniejszy pozatym Gigabyte :D Chociarz ten asrock też nie jest zły aczkolwiek nie wiadomo czy jest tak samo udany co 939 Dual Sata II

Edytowane przez fredus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość zetrix666

Nie opłaca mi się prać mobo bez zintegrowanej karty graficznej.Bo ten gf 6100 to na miesiac mi starczy dopuki grafy nie zmienie a nie chce się użerać ze złomami na PCI :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO lepiej się pomęczyć ze "złomami" na pci..... a do czego Ci aż tak potrzebna dobra grafa? ja osobiście jak przechodziłem na pcie to jechałem ze 3 tyg na svirage i mimo wszystko nie było tak źle... dokształciłem się w temacie kompów (bo co robić w grudniu bez grafy :blink: ) i nie użeram się teraz z płytką ze zintegrowaną grafą :mur: ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to zintegrowana grafika potrafi stwarzać jakieś problemy gdy podepniesz normalną kartę?

Bo mnie się też wydaje że zawsze lepiej mieć na wypadek gdyby główna karta padła albo jak sprzedajesz...

Edytowane przez borsuczy_król

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Narazie nie kupowałbym am2, gdyz on jest jeszcze mało ''dorobiony'' za jakies pół roku będzie osiągał duzo lepsze wyniki, wiem bo qmpel nie dawno zakupił 3.0 am2 i nie działa tak dobrze, ponoc jest mało wydajniejszy nie zwykły 3.0 np sempron, ale róbta co chceta:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Narazie nie kupowałbym am2, gdyz on jest jeszcze mało ''dorobiony'' za jakies pół roku będzie osiągał duzo lepsze wyniki, wiem bo qmpel nie dawno zakupił 3.0 am2 i nie działa tak dobrze, ponoc jest mało wydajniejszy nie zwykły 3.0 np sempron, ale róbta co chceta:P

Sorry ale ta wypowiedź nie ma sensu. Na podstawie wyników znajomego córki brata mamy dziadka wysnuwasz ciekawe wnioski.

Smieszy mnie zwrot "mało wydajniejszy" - chyba mniej wydajny... no ale z polskim ma problemy coraz więcej osób.

Rada - pomyśl dwa razy zanim coś napiszesz bo potem mogą o Tobie mówić "ponoć idiota"

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość zetrix666

A co by było wydajniejsze ten Sempron czy Intel Celeron D 351 3,2 256 533 s.775 http://www.proline.pl/shop.php?prodid=CELERON+3%2C2+351+BOX .Obydwa procki mają jednakową liczbę cachu

No więc co by było wydajniejsze ?

A tak wogóle ile mógłbym dostać za procka, grafe, mobo te co w sygnaturce ?

Sprawdzałem na allegro ale chce się jeszcze od was dowiedzieć :)

Edytowane przez zetrix666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi