baban Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 No dedykowane chłodnice prezentują się lepiej wizualnie -> i praktyczna ich strona jest lepsza - nie ma problemów z mocowaniem wentyli, króćcami itp. No ale cena... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 cena tez nie jest taka straszna 1x120 mozna na allegro wyrwac za 70-80zl w porownaniu do kadeta ktorego na allegro sprzedajapo ok 70 zl nie wiem co kiszonkowi przeszkadza w chlodnicy dedykowanej jak ktos ma kaske to pewnie ze woli kupic dedyka niz bawic sie w szroty kazdy ma to na co go stac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 l nie wiem co kiszonkowi przeszkadza w chlodnicy dedykowanej jak ktos ma kaske to pewnie ze woli kupic dedyka niz bawic sie w szroty kazdy ma to na co go stac. :) :) :) Kazdy woli cos innego, ja teraz tez bede sie przesiadał na cos dedykowanego, nie chodzi o wydajnosc, tylko o wygode montazu w budzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 :) :) :) Kazdy woli cos innego, ja teraz tez bede sie przesiadał na cos dedykowanego, nie chodzi o wydajnosc, tylko o wygode montazu w budzie. Dokładnie i w tym tkwi cała sprawa. Ja tylko dlatego zmieniam chłodniczke (poza tym ze fiat troche za duzo miejsca w budzie zajmował) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonczeq Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Ale z drugiej strony inni wolą pomęczyć się, żeby wetknąć do budy coś, co znaleźli na szrocie, przerobili i wychuchali. Można do tego różnie podchodzić. Jak ktoś jest skrajnym minimalistą to wystarczy mu przecież zestaw z CPC... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baban Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 CPC nigdy nikomu nie wystarczy ;e Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter.a Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Takie złe to CPC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas_gab Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 (edytowane) A w PC Format nowym jest artykówł "obalający mit , ze chłodzenie wodne kosztuje majątek [...] zestawy dobrej polskiej firmy za ok 120zł." heh... Zestaw db ... ocenili super ... W następnym bąda instalowac 3 bloki ... Musze i m wysłąć adres naszego forum bo chyba nie widzieli prawdziwego chłodzenie ... Żeby nie było OT to dodam , że teraz nie mam sensu sie bawić w kadety bo jak sie go odpicuje to jest w cenie freezera lub bipa ... no można sie bawic w szroty ale z większymi nagrzewkami , typu STAR naprzykład ... Edytowane 22 Czerwca 2006 przez lukas_gab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 kiedys z kolegą mielismy pomysł zeby zrobic dłuuugą chłodnice, na 3x120 samemu, ale nie wypaliło. W niektórych autach nagrzewnice i chłodnice mają takie same finy i kanały. Chcielismy kupic z dwie nagrzewnice od takiego typu samochodu i chłodnice i wymienic kanały z lemelami czy tam finami. Wtedy mogłeby byc dłuuga, nawet 4x120 :D Ale za duzo roboty i cięzko było dostac chłodnice w dobrym stanie na szrocie i do tego pasującą nagrzewnice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonczeq Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Co racja to racja, jak już się męczyć to chociaż z sensem :) Jeśli na chłodnice nie da sie zamontować dwóch 120 to nie ma po co się na coś takiego porywać. No chyba że ktoś chce chłodzić tylko proca... A tak przy okazji jakie wymiary ma nagrzewnica od stara?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas_gab Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 POszukaj , Kędziel zrobił z jelczem , pewnie podobny jest star ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellon Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 (edytowane) Osobiście już od jakiegoś czasu pracuję nad chłodnicą, która będzie się składała z dwóch fiatowskich nagrzewnic. Gdyby nie fakt, że nagrzewnice miałem za free, bo znalazłem w „pokrzywach” i to że lubię sobie coś od czasu do czasu pogrzebać w warsztacie oraz lektura tego forum a w szczególności prace mechl!n’a to bym się tego nie podejmował. Tym bardziej że z braku czasu prace bardzo się odwlekają w czasie a przez brak doświadczenia robię wszystko bardzo powoli, także powoli dochodzę do wniosku czy ma sens, ta moja praca jak procesory (conroe) są coraz chłodniejsze. Jednak zabawa jest przednia i to jest najważniejsze :lol2: Na razie jestem na takim etapie: BiFiat 4x12 Edytowane 22 Czerwca 2006 przez bellon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas_gab Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Nice ... tylko ,że bym to połaczył na wzdłuz , żeby powstała jedna długa a nie szeroka , chyba , że chcesz dac to na bok budy na pass . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 hehe ja mam gdzieśtam 2x nagrzewnice od lodówek na napoje xD całkiem niezłe by były xD tylko rurki takie sobie co do grubosci ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 ...chyba skaraplacze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 (edytowane) jak chesz juz byc taki dokladny to SKRAPLACZE Edytowane 23 Czerwca 2006 przez pipanol-pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 (edytowane) i wcale nie byłyby niezłe :) Edytowane 23 Czerwca 2006 przez Black_war Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 racja xD nie znam sie na Freonie xD dlaczego nie byłyby niezłe ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 (edytowane) ja dzisiaj zaczalem reanimowac mojego "zuka" :) jakis czas temu rozpieprzylem ta nagrzewnice bo chcialem ja wyczyscic no i nie zdolalem jej poskladac z racji tego ze nie mialem palnika :) zbiorniki sa wyprute zywcem, zostaly same kanaly polutowane z finami, mam zamiar dorobic do tego zbiorniki z pleksy :D dzisiaj wyrownalem brzegi kanalow i rozrysowalem na pleksie otwory (do wyfrezowania) na kanaly. zobaczymy co z tego wyjdzie :D Jak "otworzylem" ta nagrzewnice pare miesiecy temu to malo nie zemdlalem jak zobaczylem co bylo w srodku. ------------------- jak naprawie ta nagrzewke czyli dorobie zbiorniki z pleksy to prawdopodobnie beda chcial ja sprzedac Edytowane 23 Czerwca 2006 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter.a Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 ja dzisiaj zaczalem reanimowac mojego "zuka" :) jakis czas temu rozpieprzylem ta nagrzewnice bo chcialem ja wyczyscic no i nie zdolalem jej poskladac z racji tego ze nie mialem palnika :) zbiorniki sa wyprute zywcem, zostaly same kanaly polutowane z finami, mam zamiar dorobic do tego zbiorniki z pleksy :D dzisiaj wyrownalem brzegi kanalow i rozrysowalem na pleksie otwory (do wyfrezowania) na kanaly. zobaczymy co z tego wyjdzie :D Jak "otworzylem" ta nagrzewnice pare miesiecy temu to malo nie zemdlalem jak zobaczylem co bylo w srodku. ------------------- jak naprawie ta nagrzewke czyli dorobie zbiorniki z pleksy to prawdopodobnie beda chcial ja sprzedac Ile byś chciał? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Wiesz... to zalez jak ladnie mi to wyjdzie :D Jak jak odwale fuszerke to nie wiem czy w ogole jakies foty pokaze :D zeby sobie obciachu nie narobic. Ale przyloze sie. Zobaczymy co z tego wyjdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter.a Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Wiesz... to zalez jak ladnie mi to wyjdzie :D Jak jak odwale fuszerke to nie wiem czy w ogole jakies foty pokaze :D zeby sobie obciachu nie narobic. Ale przyloze sie. Zobaczymy co z tego wyjdzie Ale jakby co to pamiętaj o mnie. :wink: ps. Jakie ma wymiary ta nagrzewnica? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macin Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Podłączę się do tematu i zapytam czy któraś z tych nagrzewnic będzie dobra na 3 bloki i 2x120 lub 3x120? Szukam tanio jak najbardziej wydajnej nagrzewnicy do nowego wc. Zależy mi też na tym aby nie korodowała. http://www.allegro.pl/item111070994_nagrze...elta_dedra.html http://www.allegro.pl/item111236567_citroe..._stan_bdb_.html http://www.allegro.pl/item112088111_nagrze...nada_nowa_.html http://www.allegro.pl/item111498647_nowa_n...00_audi_a6.html A może inna jakaś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 hmm.. jesli chcesz wydajnie to napewnpo nie aluminiowa.. poniewaz miedziane bloki beda ci korodowac. polecil bym jakiegos kadeciaka. byle nie aluminiowe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Yhs.. czytałes w ogóle jego post? Kadett na 3 bloki? Szybciej Rekord, Łada czy Fiat.. Fakt, faktem ze jezeli juz samochodówka to musi być miedziano-mosieżna.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...