welyk Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 (edytowane) Mam szybkie i konkretne pytanko wiec prosze uprzejmie odpowiedzcie równie konkretnie a nie ganiajcie mnie po całym forum i wątkach które mają po 100 stron :) Asus K8N-E (nVidia nForce3 250Gb) [DDR, AGP] (co znaczy to Gb przy chipsecie?, gigabitowa sieciówka?) vs. Gigabyte GA-K8NS (nVidia nForce3 250) [DDR, AGP] sam jakoś jestem za intelem ale ojcu w domu chce cos taniego do grania zrobic i upgrade'owac zestaw Nr 2 z podpisu. nie znam na pamiec specyfikacji tych płyt wiec pytam: - czy te wersje to nie są jakieś okrojone wersje starych, dobrych płyt (co by zdradzały jakies literki dodatkowe w nazwie jak to jest "pod intela" typu SE=straszny shit i kupa do OC itd...) ? - czy jak w przypadku "pod intela" płyty asusa zwykle sa lepsze :) ? - która z tych dwóch płyt jest lepsza? (wiecej opcji w biosie itd...) ? procek na to pójdzie semp2500 lub semp3100, reszta z podpisu Nr2 dodam, ze w pracy mam kompa na tym gigabycie i jest całkiem przyjemnie... komputerek zwinny i stabilny (jak na prace biurowe). dodam również, że czytałem odpowiedni FAQ (faktycznie lepsze macie faki niz na forum intela ;) i nie mam pewnosci mimo to, czy wszystkie sempy na palermo maja c@q bo to z tego co widze ma znaczenie przy asusie, gigus ma malo napiecia cpu, max +10% :( Edytowane 21 Czerwca 2006 przez welyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatrazl Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 (edytowane) Ja jak miałem tego asusa to fajnie sie proc kręcił. Z gigabytem jest różnie, ale obecnie sprzedawana rev. 2.0 jest cienka w O/C. Ja jednak poleciłbym Epoxa, a najlepiej TO. Edytowane 22 Czerwca 2006 przez tatrazl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 spyl proca i kup asrocka na 939 + A64 3000+ :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 z mojej strony wez epoxa 8KDA3I :] ale lepiej bedzie jak zrobisz tak jak pisze chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Mam Gigabyte GA-K8NS i nie polecam.Sporo z nią problemów :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 wałśnie właśnie :) wymysliłem ze wezme Asrocka 939dual sata2 i A64 3000, patrze ze w prolinie z przesyłka wyniesie mnie to ~570zł a bedzie to idealna sprawa na upgrade mojego Nr2 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 wałśnie właśnie :) wymysliłem ze wezme Asrocka 939dual sata2 i A64 3000, patrze ze w prolinie z przesyłka wyniesie mnie to ~570zł a bedzie to idealna sprawa na upgrade mojego Nr2 :) hehe ja wymysliłem xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Nie ma lepszego rozwiązania niż propozycja Chemik16 bierz i nie marudz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 jako ze zamówiłem już Asrocka 939dual sata2 i A64 3000+ s939 proszę już kolegów o nie składanie mi ofert na zakup płytek na NF3 :) aczkolwiek dziękuję za zainteresowanie :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...