Oort Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 Jestem ciekaw ile zajmuje wam start systemu, podajcie w sekundach od wcisniecia przycisku power :) (oraz ewentualnie lacznie z zalogowaniem). Napiszcie tez konfig, jesli nie macie go w sygnaturze. U mnie wyglada to tak Windows XP - ~70s (i to po otymalizacji bootvisem i wylaczeniu wiekszosci uslug :/ cale szczescie, ze potem dziala dobrze) Windows 98SE - ~45s Linux (Mandrake 7.2) - ~40s Windows 2000 - jak jeszcze mialem kiedys, to okolo 2 minut :D Windows Me - ten system szanowalem :) za szybkosc startu (u mnie ok. 30s), ale jego zywotnosc byla bardzo mala :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 U mnie każdy system uruchamia się dosłownie chwilkę..... XP to już wogule kilka-kilkanascie sekund max.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 WindowsXP Pro + O&O Defrag Pro + Bootvis = 40s niecałe zresztą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 Zawsze za długo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 win98 ok. 5-8 sec ale calkiem niedawno instalowany... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 DOS 6.22- ok 2s Linux Red Hat 7.3 Valhalla- nie liczylem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 DOS 6.22- ok 2s Linux Red Hat 7.3 Valhalla- nie liczylem. mój WinXP włacza sie po 30sec wyłącza po 10sec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 u mnie win XP home edition wlacza sie ze 4 sek a wylacza ze 3 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[SiD] Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 win98 ok. 5-8 sec ale calkiem niedawno instalowany... caly system mash w RAMie czy co ?!??!?!?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 odnosze wrazenie, ze czesc podaje samo bootowanie, a czesc czas od wlaczenia kompa :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 odnosze wrazenie, ze czesc podaje samo bootowanie, a czesc czas od wlaczenia kompa :/mam takie samo wrażenia, system właczony w 4-6sec? a chyba chodzi nam ile komp sie "nagrzewa" od właczenia komputera Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 u mnie win XP home edition wlacza sie ze 4 sek a wylacza ze 3 :)Ej no nie czytacie wiadomosci tylko temat topica !!! Koles wyraznie sie pyta o czas od wcisniecia power do odpalenia OS. 4 sek. to sie nawet POST nie zdazy odpalic, heh nawet test pamieci !!! Wiec bajki miedzy ksiazki i podaje moj czas. C1.2, 256 sdram, gf2mx, bootvise -- 40 sek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 Samo uruchomienie systemu: Do niedawna XP (+bootvis) - 30s Teraz Win98SE - 35s Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 Samo uruchomienie systemu: Do niedawna XP (+bootvis) - 30s Teraz Win98SE - 35s A samo odpalenie winXP (juz po poscie) to jakies 10-15 sek. Najdluzsze sa te POST-y. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIELONY MEGAMEN Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 U mnie jest następująco : po 13 sekundach odpala sie monitor a po upływie 55 sekund wszystko chula na najwyrzszych obrotach... Dlatego tak długo bo posiadam cd-roma i nagryware i płyte abit bx133 raid która wykrywa sprzęta godzine :) Ale nie narzekam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 u mnie jest 40s pod windą XP, ale bez jakiejkolwiek optymalizacji. Oczywiście od wcisniecia Power'a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 win 98 = 45 sek BH6 c800@1066 256 geforce 2mx SBlive Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 Ja właczam/wyłaczam (lub restartuje) kompa średnio 2-3 razy w tygodniu więc czas w jakim następuje start nie ma dla mnie większego znaczenia :wink: . Samo botowanie XP trwa u mnie 25 sek (niestety sieć spowalnia) ,sprawdzalem bootvisem niedawno. Kiedys miałem win 98 na p166mmx z 64 MB ram i po 30 sek. od wciśnięcia powera miałem już winde :D (system zdolny do pracy a nie wyświetlany pulpit ;) :P) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[coredump] Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 * od wciśnięcia Power do ekranu logowania - 20s * po wpisaniu hasła do pełnej gotowości - 10s Pozdr, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 XP z postami do czasu aż zniknie klepsydra - 40s używany jakiś czas (zaraz po instalce 10-15 sek mniej) 2K za długo (ze 60) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyPeR Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 Buahahahahaha, ej to wasze kompy chyba lataja, bo moj komp na xp do czasu logowania potrzebuje na rozpedzenie 54 sekundy a po logowaniu laduje sie do 1 minuty 42 sekundy i 59 setnych ( w sumie), zaznaczam ze jako koniec ladowania uznaje za zgasniecie diody twardziela. Nie dziwie sie, mam 128 ramu :evil: Ale jeszcze zobaczycie, zaqpie Ram i napisze ile 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Opublikowano 28 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2002 dwie zdrowaśki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Crash Opublikowano 28 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2002 XP dokładnie 40 sek. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 28 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2002 Od włączenia kompa XP załadowany po ok. 28s (POST 3s) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gloam Opublikowano 28 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2002 U mnie na Win XP z logowaniem ok 55 sek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 28 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2002 System Win Xp Całość 65s z tego 23s to posty (RAID na MSI K7T Pro2 RU) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oort Opublikowano 28 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2002 hmm, wlasnie, jak to jest z tymi raid'ami. Jak juz jest cos takiego na plycie, to nie mozna wylaczyc wyszukiwania sprzetu za kazdym razem? Szkoda na to tracic cenne sekundy :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...