sandman00 Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Mam LCD LG Flatron 17 cali i jak wiekszosc LCD-ków ma on inne proporcje ekranu(bardziej kwadratowy) niz CRT. Dlatego tylko w rozdzielczosi 1280x1024 jest normalny obraz, w innych rozdzielczosciach jest rozciagniety. Chcialbym miec mniejsza rozdzielczosc bo przy 1280x1024 wszystko jest za male dla mnie. Teraz uzywam 1024x768 ale wszystko jest rozciagniete :/ W XP wszystkie roazdzielczosci oprocz ostatniej sa robione pod CRT. Czy jest prgram ktory moze ustawic inne rozdzielczosc przystosowane do wymiarow LCD ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 (edytowane) Mam LCD LG Flatron 17 cali i jak wiekszosc LCD-ków ma on inne proporcje ekranu(bardziej kwadratowy) niz CRT. Dlatego tylko w rozdzielczosi 1280x1024 jest normalny obraz, w innych rozdzielczosciach jest rozciagniety. Chcialbym miec mniejsza rozdzielczosc bo przy 1280x1024 wszystko jest za male dla mnie. Teraz uzywam 1024x768 ale wszystko jest rozciagniete :/ W XP wszystkie roazdzielczosci oprocz ostatniej sa robione pod CRT. Czy jest prgram ktory moze ustawic inne rozdzielczosc przystosowane do wymiarow LCD ? 1024x820 powinno być OK , a taką rozdzielczość musisz stworzyć w PowerStrip . A wszystko masz takie małe bo piksel w 17" LCD to tylko 0,264 . Edytowane 24 Czerwca 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leonidas Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 Chciałbym zapytać w jaki sposób udaje ci się dostrzec rozciągnięcie obrazu? Ja nic takiego nie widzę. Jedyne co widać w innej rozdzielczości niż natywna to rozmycie obrazu. Różnica w proporcjach jest na tyle mała, że nie rozumiem jak ktokolwiek może ją dostrzec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 Widać bez problemu .... :wink: Namaluj okrąg w paint ( trzymając shift ) a zobaczysz jajko . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...