Skocz do zawartości
lukk_

Creative Zen Mp3 Czy Omega Mp4?

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę sobie kupić jakiś odtwarzacz mp3. Zależy mi głównie na dyktafonie, aby mieć na uczelnie. MP3 też czasami posłucham, ale to nie takie ważne. BYłem w sumie przekonany do Creativa ZEN 512MB http://shift.sklep.pl/index.php?t=w&id=7410&idk=69 , ale kumpel mi namieszał w głowie i powiedział że on by sobie kupił MP4 jak już :) no i znalazłem to http://shift.sklep.pl/index.php?t=w&id=11725&idk=69 . Ten MP4 wyglada w sumie fajnie, ma wbudowane jakieś tam niby glośniki, 2 wyscia na słuchawki, obsługe txt (w sam raz na ściągi ;) ), 1GB pamięci.

Ale czy ta Omega mi się nie rozsypie po miesiącu? Czy nie będzie się czasem zawieszać?? a może lepiej wziąć tego sprawdzonego Creativa, a nie bawić sie w żadne kombinacje z MP4?

//nie ten dział!

narcyz

Edytowane przez narcyz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

irivery mają świetny dyktafon, ale sa dośc drogie. Jak masz wybierać z tych dwóch, to tylko Creative. Tanie mp4 (tak samo zresztą jak tanie mp3) to tandeta.

A w ogóle, to brałbym to:

http://allegro.pl/item111240571_odtwarzacz...mb_fm_etui.html

ale nie wiem jaka jest jakość dyktafonu

Edytowane przez IamWeasel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no iRiver odpada..500 zeta nie dam :? już wole za to kupić Nintendo DS :P

jednak ten Creative chyba zostanie przeze mnie wybrany :) tylko teraz jaki kolor? ha! o to jest pytanie!! :)

edit-------------------------

hmmmmm......w sumie ten IRiver nawet nie jest az taki drogi :) byłby on lepszy od tego Creative'a??

http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni...er_T10_1GB.html

Edytowane przez lukk_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm jest u mnie w mieście do ściągniecia Iriver T20 512MB za 350zł (Creative 250zł) . Bardzo ładnie wyglada etc. ale dopiero teraz zauważyłem: NIE MA radia wbudowanego :( szkoda . Zawsze lepiej mieć jakieś tam radyjko choćby po to aby leżąc na płaży posłuchać wiadomości i pogody :P chyba ten creative zostanie zakupiony :? choć przyznam Iriver T10 zmiata Creative'a wygladem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

T10 1GB jest w Carrefour za 449zł a w www.odtwarzaczemp3.pl za 439+wysyłka. Na 512 też jest w Carrefour promocja. Nie kupuj w złodziejskim Siriusie.

Radio kosztuje na rynku 10zł i jak znam zycie i tak nie będziesz go słuchał. iriver przebija Creativa pod każdym względem, zwłaszcza jakości dźwięku i dyktafonu.

Edytowane przez IamWeasel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cała seria T brzmi tak samo,różnią się tylko "powłoką" i drobnymi szczegółami, każdy z nich moge polecić i gwarantuje, że bedziesz zadowolony

T10 opłaca się kupic teraz, mocno zjechal w dół z cenami, pamietam jak ja kupowałem to z 700zł lekko było trzeba polozyc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buuuu kiepsko. Ale niech ci sluzy jak najlepiej :)

dzięki ;) wiesz dla mnie w sumie priorytetem była cena :) no może nie tyle cena bo móglbym i kupić jakiegoś MP4 Irivera za 1000zł tylko musiałem sobie zadać jedno pytanie: "Czy jest sens??" Jak mówie mp3 maniakiem nie jestem :) przemieszczam się furką gdzie mam wystarczająco dobre nagłośnienie. A żeby posłuchac muzy na wakacjach to ten ZEN mi styka. Dyktafon był priorytetem no i mam go w końcu w tym ZENie. MP4 (i inne cuda w stylu Ipody za grubą kase z dyskami 20GB) odrzuciłem bo jest to imho naprawde nieopłacalne. Ogladać filmów i tak nie będe na tym, a na wakacje biore lapka :)

260zł za ZENa to tak akurat dla mnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MP4 (i inne cuda w stylu Ipody za grubą kase z dyskami 20GB) odrzuciłem bo jest to imho naprawde nieopłacalne.

No akurat nietrafnie wybrałeś porównanie bo ipody to (wg. wiekszości) produkt znacznie przereklamowany. Nie słyszałem go osobiście, ale podobno iriver i iAudio zjadają go jakością dźwięku, a wygląd to sprawa gustu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No akurat nietrafnie wybrałeś porównanie bo ipody to (wg. wiekszości) produkt znacznie przereklamowany. Nie słyszałem go osobiście, ale podobno iriver i iAudio zjadają go jakością dźwięku, a wygląd to sprawa gustu :)

wiem wiem, już się nacyztałem też o Ipodach wiele :P chodziło mi ogólnie o "cuda" z dyskami, wyświetlaczami i innymi fontannami :P (zarówno Ipody jak i Irivery, Creativy ZEN Sleek Photo etc.)

a zaoszczędzoną kaske dołoże do nintendo DS :P

--------------------

EDIT

a tak btw. czytałem właśnie w topicu o mp3 że mówiłeś, iż ta promocja Iriverów jest w Bygoszczy. Jesteś z Bydgoszczy?? :P Dobrze wiedzieć bo ja też :P

Edytowane przez lukk_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Apropo DS... polecałbym raczej PSP. Ale to też kwestia gustu. Grałem na jednym i drugim i w końcu kupiłem PSP bije na głowe pod każdym względem DS'a , chyba że ktoś uwielbia te gierki Nintendo to co innego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Apropo DS... polecałbym raczej PSP. Ale to też kwestia gustu. Grałem na jednym i drugim i w końcu kupiłem PSP bije na głowe pod każdym względem DS'a , chyba że ktoś uwielbia te gierki Nintendo to co innego

wiem że PSP ma lepszą grafę etc. od DS. Ale ja jestem sceptyczny względem PSP z jednego powodu: na PSP nie ma praktycznie exclusive'ow :( są same porty z PS2, którą posiadam. Więc byłoby to niejako powielenie tego co juz mam (no dobra Lumines i Daxter ;) - ale tez nie wiadomo czy może kiedyś bedzie na PS2?? tak jak GTA: LCS :? )

a Nintendo DS to coś hmmm nowego :) ekran dotykowy, 2 ekraniki, Nintendogs ( ;) ), Mario. Minusem są napewno drogie gry, na PSP mozna sobie inaczej radzić no ale....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponowałbym najpierw posłuchać a potem dawać takie opinie... Co do jakości dźwięku - mylisz się...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skontynuuje, bo miałem rok irivera a iPoda kupiłem używanego wcale niedrogo, a reaguje tak, bo właśnie wiem jak dużo ludzi uważa. A więc powiem tak - iPod wiele wad ma, ale w porównaniu do mojego poprzedniego IFP-895 gra nawet jeszcze głośniej po zdjęciu blokady głośności i wyciąga ponoć nawet 30mW na kanał, a sama jakość dźwięku jest b. dobra a to dzięki przetwornikowi Wolfsona.

Pozdrawiam

PS. A posta piszę dlatego, żeby troszkę ludzi uświadomić. Dodam, że jakbym miał kupić nowego iPoda to na pewno bym nie kupił.

Edytowane przez Luk@s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi