Gość fredus Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 (edytowane) Witam! Z góry przepraszam jeżeli był juz taki temat aczkolwiek zaznaczam że użyłem szukajki, mianowicie dzisiaj wchodze sobie na strone www.4speed.pl i widze że mają w ofercie nowe coolery o nazwie Noctua NH-U9 oraz Noctua NH-U12, wyglądają bardzo podobnie jak ninja klik, znalazłem teścik Noctua NH-U9 i cooler ten wypadł super na tle konkurentów klik ,a tutaj krótka specyfikacja obu coolerów klik, czyżby owe coolery były konkurencją dla ninji?? Wersja U12 wazy asz 700g i ma ogromną powierzchnie odprowadzania ciepła, cena jak dla mnie zdecydowanie za wysoka :lol: Pozdro Edytowane 26 Czerwca 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 (edytowane) Witam! Z góry przepraszam jeżeli był juz taki temat aczkolwiek zaznaczam że użyłem szukajki, mianowicie dzisiaj wchodze sobie na strone www.4speed.pl i widze że mają w ofercie nowe coolery o nazwie Noctua NH-U9 oraz Noctua NH-U12, wyglądają bardzo podobnie jak ninja klik, znalazłem teścik Noctua NH-U9 i cooler ten wypadł super na tle konkurentów klik ,a tutaj krótka specyfikacja obu coolerów klik, czyżby owe coolery były konkurencją dla ninji?? Wersja U12 wazy asz 700g i ma ogromną powierzchnie odprowadzania ciepła, cena jak dla mnie zdecydowanie za wysoka :lol: Pozdro Szukałem,szukałem i znalazłem bo weidziałem że gdzies juz tą konstrukcje widziałem. http://www.dzikie.net/index.php?art=zalman...ta&ap=9&cpage=1 Tez jak w Coolinku są 2 wersje tego coolera-mniejsza i większa.Z tej samej fabryki w Chinach sie wywodzą. Są praktycznie identyczne z małym wyjątkiem.Ten Noctua jest zdecydowanie lepiej wykończony niż Coolink. http://mcs.pc.pl/produkt974.html - nawet cena identyczna :wink: Jeśli chodzi o wydajność to radzi sobie Coolink/Noctua całkiem nieźle jesli patrząc na test na dzikie.net ale z Ninja niestety nie wygrał co pozwala wszystkim posiadajacym Ninje spac spokojnie :wink: Edytowane 26 Czerwca 2006 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Ciekawe tylko czy różnia sie wydajnością (coolink i noctua) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Ciekawe tylko czy różnia sie wydajnością (coolink i noctua) W zasadzie chyba nie powinno być różnicy.Cz jest różnica pomiedzy początkowymi modelami Ninji z ładna polerka a teraz z tymi z niestety gorszą??Prawdopodobnie minimalne.Ten Noctua jest troche lepiej wykonany.Zakończeniea HP nie sa tak upaprane jak u Coolinka,podstwaka chyba bardziej wypolerowana i to chyba tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiberalnyLump80 Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Noctua NH-U12 & NH-U9 vs. Scythe Ninja – test, w rodzimym języku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 http://www.silentpcreview.com/article295-page1.html - kolejny test, in inglisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 (edytowane) Na night modersie chłodzonko ładnie wypadło, w niektórych testach wydajniejszy od ninji, całkiem ciekawe chłodziwo niema co :-P tylko szkoda że wszystkie nowe coolery wyglądają prawie tak samo :? Edytowane 26 Czerwca 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Na night modersie chłodzonko ładnie wypadło, w niektórych testach wydajniejszy od ninji, całkiem ciekawe chłodziwo niema co :-P tylko szkoda że wszystkie nowe coolery wyglądają prawie tak samo :?KOnstrukcja się przyjęła, jest wydajna. Czego chcieć więcej. Jak dla mnie teraz tylko jakośc no i wiadomo poszczególna aplikacja technologii się liczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 (edytowane) http://www.silentpcreview.com/article295-page1.html - kolejny test, in inglisz. O prosze..ten link całkowicie potwierdza moja teze o identycznosci tych coolerow.Rzeczywiscie zaskakuja wydajnoscia te coolery ale nazlezy pamietać ze dzisijesze coolery naprawde w bardzo niewielkim stopniu odstaja od czołówki AC.Mysle ze powoli zblizamy sie do kresu mozliwosci konstukcyjnej tego typu chłodzenia.HP jes juz dlugo na rynku i powinno sie cos zmienic w tym temacie.Z drugiej jendak strony nowe procesory nie będą wymagaly az tak bardzo zaawansowanych konstrukcji. Edytowane 26 Czerwca 2006 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Mysle ze powoli zblizamy sie do kresu mozliwosci konstukcyjnej tego typu chłodzenia.HP jes juz dlugo na rynku i powinno sie cos zmienic w tym temacie. o tym właśnie mówiłem, troche za dużo coolerów tego typu wyszło więc przydałaby sie jakaś zmiana, konstruktorzy powinni myślec nad jakąs nową konstrukcją :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Ale po co zmieniać coś co jest najlepszym rozwiązaniem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 dużo już tych standartowych wieżyczek :) jakiś maniak powinien zrobić taką, że podstawa była by wielkosci socketu a z każdego wolnego miejsca wychodziły heatpipe'y :) do tego masa miedzianych żeberek. I powstanie nikomu niepotrzebny urywacz socketów jednak ja znalazłbym w nim coś ciekawego ;) na temat Jakbym miał wybierać i tak wziąłbym Ninje, jest tańsza i napewno wystarczająca na każdy procesor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...