piet Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 http://allegro.pl/item111895160_koda_5_1_p...ep_wroclaw.html - takie głosniki przykladowo http://allegro.pl/item111642959_amplifier_...ino_domowe.html - taki amplituner np. Nie interesuja mnie zadne tam logitechy z 5500. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 chyba nie zagra to w 5,1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 chyba nie zagra to w 5,1 Bez problemu zagra . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piet Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Tego sie obawiałem :mur: Dlatego lepiej zapytac zawsze madrzejszych:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Nie będzie problemu ale do gier w 5.1 potrzebne będą 3 kabelki chinch - jack . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piet Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 To sie da zalatwic, poki co jade ostatkami na audigy 1 z miniwieza sony mhc rg 330 i moje uszy maja dosyc, jeden wielki hałas:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 (edytowane) tzn muzyka bedzie grala ale chyba nie bedzie prawdziwego 5,1 podlaczalem kompa pod amlituner od dvd jeden jack i chinche wszystkie glosniki graly ale nie bylo to 5,1 Edytowane 26 Czerwca 2006 przez radeksz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 (edytowane) To sie da zalatwic, poki co jade ostatkami na audigy 1 z miniwieza sony mhc rg 330 i moje uszy maja dosyc, jeden wielki hałas:( Pamiętaj że amplitunery kina ( tak do kilku tys . ) mają słabą wydolność prądową ( Yamaha RXV 350 5x100W jest słabsza niż Unitra amator 2x10 VA ) - po prostu w głośnikach przednich ( nie mówię nawet o tyłach ) nie będziesz miał porządnego basu - można zwiększyć ustawieniami ( podbić w ampli ) ale bas będzie taki ścięty/sztuczny ... zdecydowanie bez swobody . Ale jeśli brzmienie "postawisz" na sub ... to jakoś być powinno ... ale w muzie cudów nie oczekuj. ps. dla HQ robią ludzie 5x monoblok + Procesor tzn muzyka bedzie grala ale chyba nie bedzie prawdziwego 5,1 podlaczalem kompa pod amlituner od dvd jeden jack i chinche wszystkie glosniki graly ale nie bylo to 5,1To źle podłączałeś , bo do analoga potrzeba 6x chinch i 3 x jack Edytowane 26 Czerwca 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbok Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 http://allegro.pl/item111895160_koda_5_1_p...ep_wroclaw.html - takie głosniki przykladowo http://allegro.pl/item111642959_amplifier_...ino_domowe.html - taki amplituner np. Nie interesuja mnie zadne tam logitechy z 5500. sam sie zastanawiam nad czyms takim :) gdzies na allegro widzialem takiego sledzika z wyjsciem opytczym (chyba) pod audigy4 i po podlaczeniu do tego amplitunera w grach byl dzwiek 5.1 (ale nie jestem pewien) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 (edytowane) sam sie zastanawiam nad czyms takim :) gdzies na allegro widzialem takiego sledzika z wyjsciem opytczym (chyba) pod audigy4 i po podlaczeniu do tego amplitunera w grach byl dzwiek 5.1 (ale nie jestem pewien) Sprzętowy kompresor .... ta napewno nie będie tanie ( jeśli istnieje ) . ja tam wole amplituner cos tego typu co mam w sigu i 4 kolumny lepsze to niz pseudo 5,1 ma to wygar i ladnie gra :) lepsze stereo niz pseudo 5,1Skoro i tak masz stereo to dam Ci ciekawą radę .... sprzedaj te cztery kolumny co masz obecnie .... kup 2 lepsze i podłącz je do tego radmora w biamping Edytowane 26 Czerwca 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 ja tam wole amplituner cos tego typu co mam w sigu i 4 kolumny lepsze to niz pseudo 5,1 ma to wygar i ladnie gra :) lepsze stereo niz pseudo 5,1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piet Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 To 5,1 ty chyba raczej dla zasady bo nie korzystam z tego systemu :) do gier moga tez byc sluchawki jakies lepsze a do muzy wzmacniacz i porzadne stereo. Sprzet z gory podalem dla przykladu. Ostatnio "wpadły" mi w rece jbl control 1 parka. Moze zostawic glosniki z wiezy soniacza i zainwestowac w dobry wzmacniacz i miec w miare dobry surround? Nie jestm ekspertem, wiec pytam, jbl naprawde fajnie graja, basu na nich nie ma rewelacyjnego ale to moge puscic na te soniacze bo tylko do tego sie nadaja a i to tylko do 2,3 mocy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbok Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Sprzętowy kompresor .... ta napewno nie będie tanie ( jeśli istnieje ) .kurde ;/ tyko to bylo od creAtiva ;) i kosztowalo w granicach ~20zl :) a zastosowanie takie jak pisalem wyzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 To 5,1 ty chyba raczej dla zasady bo nie korzystam z tego systemu :) do gier moga tez byc sluchawki jakies lepsze a do muzy wzmacniacz i porzadne stereo. Sprzet z gory podalem dla przykladu. Ostatnio "wpadły" mi w rece jbl control 1 parka. Moze zostawic glosniki z wiezy soniacza i zainwestowac w dobry wzmacniacz i miec w miare dobry surround? Nie jestm ekspertem, wiec pytam, jbl naprawde fajnie graja, basu na nich nie ma rewelacyjnego ale to moge puscic na te soniacze bo tylko do tego sie nadaja a i to tylko do 2,3 mocy. Jeśli tak na prawdę nie potrzebujesz 5.1 to zdecydowanie lepiej kupić dobry wzmak stereo ( Harman Kardon , NAD ) i dobre 2 kolumny . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbok Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Jeśli tak na prawdę nie potrzebujesz 5.1 to zdecydowanie lepiej kupić dobry wzmak stereo ( Harman Kardon , NAD ) i dobre 2 kolumny .kurde tak czytam wypowiedzi na roznych forach to wiecej pisza aby brac stereo niz 5.1 ;/ No to tak do max 1500PLN ( jakies kolumny stereo + jakis amplituner) dobierze sie w "miare" dobry ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piet Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 W firmie korzystam z hk 670. I jest niezły. Niestety z kolumnami to przekroczy budżet. Wiec zastanawiam sie jak mi ten hk 670 pociagnie te 2x sony(3-drozne 120w podobno jedna ale nie wierze-max moze maja 70w z nastawieniem na gluchy bas) i te jbl control 1. Narazie takie a jak mi sie ucho wyczuli to moze to: http://allegro.pl/item110881586_jbl_e_60_n...e_kuj_pom_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 (edytowane) http://allegro.pl/item111066340_altus_110_..._i_okolice.html cos takiego tez da rade , glosniki basowe jesli charcza to okolo 40 zl regeneracja i pieknie gra , ja posiadam cos takiego http://allegro.pl/item110508307_2_kolumny_...n_70w_8ohm.html stare ale dobre glosniki nie co plastiki graja ladnie nie narzekam jak na cos tak starego Edytowane 26 Czerwca 2006 przez radeksz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 (edytowane) Zapytajcie najlepiej o konkretne elementy na 2201564[/snapback] http://allegro.pl/item111066340_altus_110_..._i_okolice.html cos takiego tez da rade , glosniki basowe jesli charcza to okolo 40 zl regeneracja i pieknie gra Altusy radzę omijać z daleka , nie są neutralne, mało detaliczne i mają natarczywy dźwięk ( ale do imprez będą OK ) Edytowane 26 Czerwca 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbok Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 (edytowane) http://allegro.pl/item111066340_altus_110_..._i_okolice.html cos takiego tez da rade , glosniki basowe jesli charcza to okolo 40 zl regeneracja i pieknie granie wiem dlaczego ale jakos takie "pudla" nie przypadly mi do gustu. Wole tradycyjne glosniki z zestawu 5.1 czyli wysokie i cienkie ;) Myslalem nad koda (bo jest tania i podobno dobra) np takie http://allegro.pl/item110963603_koda_av_70...1zl_krakow.html - albo inne stereo do 1kPLN Edytowane 26 Czerwca 2006 przez adbok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 (edytowane) podalem takie dla mniej zamorznych , jak ktos ma kase to moze brac cos z wyzszej polki Edytowane 26 Czerwca 2006 przez radeksz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 i bardzo dobrze, stereo wedlug mnie ma wiecej sensu w tym przypadku (slabe wzmaki 5.1 nie uciagna dobrze ewentualnie moznaby kupic wzmak kody i zmodowac ale grzebanie w sprzecie pewnie ci sie nie widzi) pytanie, czego sluchasz? i czy masz mozliwosc posluchania sprzetu w swoim miescie (gdzie mieszkasz) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piet Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Problem w tym ze slucham mp3 zazwuczaj 192-256kbps i to sie raczej nie zmieni:/ wiec nie wiem jaki wzmachol bylby dobry, do tego sluchawki. Ciekawe jak dziala na porzadnych glosnikach cmss 3d? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbok Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 a co myslicie o tych kodach (stereo) do ktorych linka podawalem wyzej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 adbok sluchalem monitorow kody w tej samej cenie i dla mnie byl nieakceptowalny bas (rozlazly bez kontroli i konturu) Piet odpowiedz mi na pytanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piet Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Mam w opolu media i nawet maja tam jakis "pokoj" ze sprzetem hifi/audio, wiec teoretycznie mam gdzie posluchac, jako odnosnik mam firmowego hk 670 ktorego testowalem u siebie w domu, muza to glownie hard rock/trance/muzyka szkocka i irlandzka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 (edytowane) lec do sklepu i sproboj posluchac zestawu z monitorami Acoustic Energy Evo One, ich silna punchowa mocno konturowa podstawa basowa powinna ci sie spodobac, dobrze podtrzymuje rytm, poza tym kolumny maja tendencje do znikania wysokie potrafia przygrzac w ucho jesli kolumny zostana dobrane ze zlym wzmakiem wiec sugeruje isc i je posluchac ich cena to okolo 1100zł potarguje sie moze jakies 100zł wytargujesz masz media? chyba nie media markt! idz tam tylko w ostatecznosci (maja gowniane warunki nie da sie sluchac i na dodatek czesto posiadaja uszkodzony sprzet) a jesli ci sie spodobaja i maja na stanie to nie kupuj u nich tylko poszukaj jakiegos sklepu (zreszta powinienes dostac je tez w necie) pozdro Edytowane 27 Czerwca 2006 przez Canti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piet Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Coz, pomylilem sie i zamiast jbl control 1 mam control cm42, zasilane chwilowo z wiezy soniacza, ale dokupie do tego hk 670. Takze problem uwazam za rozwiazany:)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 a co myslicie o tych kodach (stereo) do ktorych linka podawalem wyzej ?Olej, obudowa z cienkiej wiórowki (12mm), zwrotnica uniwersalna, wszystko wali calym pudlem ( nie wiem jak to wytlumili) strasznie krzykliwe wysokie tony... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...