Skocz do zawartości
piet

Audio Własnego Pomyslu Pod Audigy 4

Rekomendowane odpowiedzi

To sie da zalatwic, poki co jade ostatkami na audigy 1 z miniwieza sony mhc rg 330 i moje uszy maja dosyc, jeden wielki hałas:(

Pamiętaj że amplitunery kina ( tak do kilku tys . ) mają słabą wydolność prądową ( Yamaha RXV 350 5x100W jest słabsza niż Unitra amator 2x10 VA ) - po prostu w głośnikach przednich ( nie mówię nawet o tyłach ) nie będziesz miał porządnego basu - można zwiększyć ustawieniami ( podbić w ampli ) ale bas będzie taki ścięty/sztuczny ... zdecydowanie bez swobody . Ale jeśli brzmienie "postawisz" na sub ... to jakoś być powinno ... ale w muzie cudów nie oczekuj.

ps. dla HQ robią ludzie 5x monoblok + Procesor

tzn muzyka bedzie grala ale chyba nie bedzie prawdziwego 5,1 podlaczalem kompa pod amlituner od dvd jeden jack i chinche wszystkie glosniki graly ale nie bylo to 5,1

To źle podłączałeś , bo do analoga potrzeba 6x chinch i 3 x jack Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://allegro.pl/item111895160_koda_5_1_p...ep_wroclaw.html - takie głosniki przykladowo

http://allegro.pl/item111642959_amplifier_...ino_domowe.html - taki amplituner np.

Nie interesuja mnie zadne tam logitechy z 5500.

sam sie zastanawiam nad czyms takim :)

gdzies na allegro widzialem takiego sledzika z wyjsciem opytczym (chyba) pod audigy4 i po podlaczeniu do tego amplitunera w grach byl dzwiek 5.1 (ale nie jestem pewien)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam sie zastanawiam nad czyms takim :)

gdzies na allegro widzialem takiego sledzika z wyjsciem opytczym (chyba) pod audigy4 i po podlaczeniu do tego amplitunera w grach byl dzwiek 5.1 (ale nie jestem pewien)

Sprzętowy kompresor .... ta napewno nie będie tanie ( jeśli istnieje ) .

ja tam wole amplituner cos tego typu co mam w sigu i 4 kolumny lepsze to niz pseudo 5,1 ma to wygar i ladnie gra :) lepsze stereo niz pseudo 5,1

Skoro i tak masz stereo to dam Ci ciekawą radę .... sprzedaj te cztery kolumny co masz obecnie .... kup 2 lepsze i podłącz je do tego radmora w biamping Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To 5,1 ty chyba raczej dla zasady bo nie korzystam z tego systemu :) do gier moga tez byc sluchawki jakies lepsze a do muzy wzmacniacz i porzadne stereo. Sprzet z gory podalem dla przykladu. Ostatnio "wpadły" mi w rece jbl control 1 parka. Moze zostawic glosniki z wiezy soniacza i zainwestowac w dobry wzmacniacz i miec w miare dobry surround? Nie jestm ekspertem, wiec pytam, jbl naprawde fajnie graja, basu na nich nie ma rewelacyjnego ale to moge puscic na te soniacze bo tylko do tego sie nadaja a i to tylko do 2,3 mocy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To 5,1 ty chyba raczej dla zasady bo nie korzystam z tego systemu :) do gier moga tez byc sluchawki jakies lepsze a do muzy wzmacniacz i porzadne stereo. Sprzet z gory podalem dla przykladu. Ostatnio "wpadły" mi w rece jbl control 1 parka. Moze zostawic glosniki z wiezy soniacza i zainwestowac w dobry wzmacniacz i miec w miare dobry surround? Nie jestm ekspertem, wiec pytam, jbl naprawde fajnie graja, basu na nich nie ma rewelacyjnego ale to moge puscic na te soniacze bo tylko do tego sie nadaja a i to tylko do 2,3 mocy.

Jeśli tak na prawdę nie potrzebujesz 5.1 to zdecydowanie lepiej kupić dobry wzmak stereo ( Harman Kardon , NAD ) i dobre 2 kolumny .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli tak na prawdę nie potrzebujesz 5.1 to zdecydowanie lepiej kupić dobry wzmak stereo ( Harman Kardon , NAD ) i dobre 2 kolumny .

kurde tak czytam wypowiedzi na roznych forach to wiecej pisza aby brac stereo niz 5.1 ;/ No to tak do max 1500PLN ( jakies kolumny stereo + jakis amplituner) dobierze sie w "miare" dobry ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W firmie korzystam z hk 670. I jest niezły. Niestety z kolumnami to przekroczy budżet. Wiec zastanawiam sie jak mi ten hk 670 pociagnie te 2x sony(3-drozne 120w podobno jedna ale nie wierze-max moze maja 70w z nastawieniem na gluchy bas) i te jbl control 1. Narazie takie a jak mi sie ucho wyczuli to moze to:

http://allegro.pl/item110881586_jbl_e_60_n...e_kuj_pom_.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://allegro.pl/item111066340_altus_110_..._i_okolice.html cos takiego tez da rade , glosniki basowe jesli charcza to okolo 40 zl regeneracja i pieknie gra , ja posiadam cos takiego http://allegro.pl/item110508307_2_kolumny_...n_70w_8ohm.html stare ale dobre glosniki nie co plastiki graja ladnie nie narzekam jak na cos tak starego Edytowane przez radeksz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapytajcie najlepiej o konkretne elementy na 2201564[/snapback]

http://allegro.pl/item111066340_altus_110_..._i_okolice.html cos takiego tez da rade , glosniki basowe jesli charcza to okolo 40 zl regeneracja i pieknie gra

Altusy radzę omijać z daleka , nie są neutralne, mało detaliczne i mają natarczywy dźwięk ( ale do imprez będą OK )

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://allegro.pl/item111066340_altus_110_..._i_okolice.html cos takiego tez da rade , glosniki basowe jesli charcza to okolo 40 zl regeneracja i pieknie gra

nie wiem dlaczego ale jakos takie "pudla" nie przypadly mi do gustu. Wole tradycyjne glosniki z zestawu 5.1 czyli wysokie i cienkie ;) Myslalem nad koda (bo jest tania i podobno dobra)

np takie http://allegro.pl/item110963603_koda_av_70...1zl_krakow.html - albo inne stereo do 1kPLN

Edytowane przez adbok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i bardzo dobrze, stereo wedlug mnie ma wiecej sensu w tym przypadku (slabe wzmaki 5.1 nie uciagna dobrze ewentualnie moznaby kupic wzmak kody i zmodowac ale grzebanie w sprzecie pewnie ci sie nie widzi)

pytanie, czego sluchasz? i czy masz mozliwosc posluchania sprzetu w swoim miescie (gdzie mieszkasz)

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam w opolu media i nawet maja tam jakis "pokoj" ze sprzetem hifi/audio, wiec teoretycznie mam gdzie posluchac, jako odnosnik mam firmowego hk 670 ktorego testowalem u siebie w domu, muza to glownie hard rock/trance/muzyka szkocka i irlandzka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lec do sklepu i sproboj posluchac zestawu z monitorami

Acoustic Energy Evo One, ich silna punchowa mocno konturowa podstawa basowa powinna ci sie spodobac, dobrze podtrzymuje rytm, poza tym kolumny maja tendencje do znikania

wysokie potrafia przygrzac w ucho jesli kolumny zostana dobrane ze zlym wzmakiem wiec sugeruje isc i je posluchac

ich cena to okolo 1100zł potarguje sie moze jakies 100zł wytargujesz

masz media? chyba nie media markt! idz tam tylko w ostatecznosci (maja gowniane warunki nie da sie sluchac i na dodatek czesto posiadaja uszkodzony sprzet) a jesli ci sie spodobaja i maja na stanie to nie kupuj u nich tylko poszukaj jakiegos sklepu (zreszta powinienes dostac je tez w necie)

pozdro

Edytowane przez Canti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi