air-max Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Witam wszystkich. chciałbym zakupić taki zestaw: CPU: AMD ATHLON 64 3000+ BOX 939 MOBO: DFI INFINITY NF4 NFORCE4 939 RAM: PATRIOT DDR KH 2*1024MB (PC 400) CL 2.5 HDD: SEAGATE 250GB 16MB NCQ GPU: GIGABYTE 7900GT 256MB MC: Creative SB X-FI XTREME SUP: CHIEFTAKE 450W 12CM CASE: TT KANDALF Czy będzie można go podkręcać bez problemów? Nie wiem, jakie pamięci wybrać i szczerze to wybrałem jak leciało, nie wiem, także czy zasilacz jest odpowiedni( ma być cichy, umożliwiający podkręcanie)? Prosiłbym Was również o doradzenie w sprawie monitora( ma być 19 do gier, filmow , 1000 zl w ostateczności 1200). Zakup planuję zrobić w sklepie internetowym, który jest godny polecenia? thx from above Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Witam wszystkich. chciałbym zakupić taki zestaw: CPU: AMD ATHLON 64 3000+ BOX 939 MOBO: DFI INFINITY NF4 NFORCE4 939 RAM: PATRIOT DDR KH 2*1024MB (PC 400) CL 2.5 HDD: SEAGATE 250GB 16MB NCQ GPU: GIGABYTE 7900GT 256MB MC: Creative SB X-FI XTREME SUP: CHIEFTAKE 450W 12CM CASE: TT KANDALF Czy będzie można go podkręcać bez problemów? Nie wiem, jakie pamięci wybrać i szczerze to wybrałem jak leciało, nie wiem, także czy zasilacz jest odpowiedni( ma być cichy, umożliwiający podkręcanie)? Prosiłbym Was również o doradzenie w sprawie monitora( ma być 19 do gier, filmow , 1000 zl w ostateczności 1200). Zakup planuję zrobić w sklepie internetowym, który jest godny polecenia? thx from above Monit to rozumiem LCD - BENQ FP91GP (1199zł) IMHO jedyny słuszny wybór w tym przedziale cenowym. Co do mobo to może warto by się zainteresować Epox'em 9NPA3 Ultra. Jeszcze zasilacz - Topower SPW-480W EZA. Reszta raczej OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
air-max Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zapomniałem dodać, że sprzęt powinien być w granicach 4200 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Ja tez jednak zmieniłbym to mobo z DFI na Epoxa 9NPA3 Ultra :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 A moze poczekasz do konca lipca na premiere Conroe i obnizke AMD... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
air-max Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Czekanie odpada, mam juz serdecznie dosyć czekania i wybierania, to jest moje drugie podejście w tym roku do zakupu kompa( pierwsz było w lutym). :( A co powiedzielibyście na płytę DFI LanParty UT nF4 Ultra-D, lepsz od tego Epoxa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan02 Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Grafika- zamiast Gigabyte, Galaxy proponuje, tanie i dobrze sie kreca :) A64 Vince rzecz jasna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
air-max Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Jeszcze 3 pytanka zanim jutro zamowie sprzęt: Kumpel ma własnie DFI LanParty UT nF4 Ultra-D i nie narzeka, więc według Was co będzie lepsze Epox czy ta lepsza mobo od DFI?? Czy Topower SPW-480W EZA jest cichy (czytałem w recenzjach, ze raczej glosny) A po trzecie co dalibyscie chlodzacgo, bardzo cichego na procka i karte graficznaThermaltake Big Typhoon 4 in 1 na CPU i Arctic VGA Accelero X1 na GPU mogą być)??? Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 (edytowane) Na wstęie powiem, że bardzo ładną konfigurację sobie wybrałeś. :) Nie wiem jaki jest ten Epox, ale DFI LP Ultra-D to super płyta. Możesz śmiało wziąć. :) Co do zasilacza. Chieftec to zbyt stara konstrukcja dla takiego nowoczesnego komputera, ale nie polecę Ci nic innego, bo mam małą wiedzę na temat głośności zasilaczy. Poszukaj czegoś na zenfist.pl Spytaj tam co wybrać. To sklep jednego z forumowiczów. :) Myślę, że na pewno odpowiedzą i doradzą Ci co wybrać. Jeszcze mam małe zastrzeżenie co do doboru Dysku. Ja wybrałbym Hitachi. Słyną one na forum z ciszy, chłodności i niezawodności. Wprawdzie na tym forum wielu zwolenników ma Samsung i sam do niedawna polecałem te dyski, ale mają one jeden słaby punkt. Często zdarzają się przypadki, spalenia pewnego elementu w układzie elektronicznym dysku. Stało sie to mojemu koledze w TAKIM Samsungu. Nie wiemy czemu. Zaczęliśmy drążyć temat i okazało się, że to nie był jedyny taki przypadek. (na allegro było pełno samsungów padnmiętych w ten sposób.) Więc jeśli nie Samsung (bo Seagate moim zdaniem z miejsca odpada.) to tylko Hitachi. (Ale pamiętaj, że to tylko moja prywatna opinia. Pozdrawiam. :) Edytowane 29 Czerwca 2006 przez Sysak13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Chłodzenie na CPU możesz zanabyc razem z zasilaczem u Zenfist'a - najlepszym wyborem bedzie Ninja za 139zł - na grafe może być accelero (ponoc ciche i wydajne). A co do dysku to nowe seagate są ciche i baaardzo wydajne, i mają 5 lat gwary. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 nowe seagete czyli seria 7200.10 zeby autror tematu wiedział:) ale ja bym czekał:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
methyl1test Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Czekanie odpada, mam juz serdecznie dosyć czekania i wybierania, to jest moje drugie podejście w tym roku do zakupu kompa( pierwsz było w lutym). A może lepiej poczekać i kupić coś co będzie nowe i wydajne niz pchać się w bądź co bądźstarego venica 3000+? Idąc dalej - po cholere Ci taka droga obudowa? wziąłbyś coś równie dobrego i za połowę ceny. Moja rada jest taka )to opcja z czekaniem) Mobo: Asus pod Conroe Proc: Celeron Cedar Mill (potem łatwa przesiadka na conroe) DDR2: 1gb Goodramów Grafa: niech juz bedzie ten 7900gt Dysk: wspomniany Hitachi PSU: Topower top500P3 Buda: np. Aerocool Baydream lub cos na Pentium D i z powiedzmy X1900XT pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 a ten asus pod conroe to chybazz z 800zł kosztuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
methyl1test Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Tak. Dlatego wlasnie jest to opcja z cedar mill'em ktory kosztuje 300zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
air-max Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Czyli już można kupić płyty pod Conroe? Jezeli tak to podajcie dokładne nazwy modeli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
methyl1test Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 (edytowane) Nie. Napisałem, że to opcja z czekaniem. Model to Asus P5WD H. Edytowane 30 Czerwca 2006 przez methyl1test Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...