Skocz do zawartości
piterus90

Athlon Xp Czy Celeron 3,2ghz?

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie drodzy. Mam taki problem, gdyż nie wiem, jaki zestaw będzie lepszy. Pozwólcie, ze przedstawie konfiguracje:

1.

Celeron D 3.2Ghz Socket 775

512MB RAM DDR2

Plytka MSI rc410m

Zintegrowany Radeon X200

2.

athlon xp 1,7

msi kt4

512MB RAM DDR

Radeon 9100

Coś mi sie wydaje, ze ten celeron bedzie lepszy niz athlon, poniewaz chyba bedzie szybszy, po za tym, mozliwosci rozbudowy są o niebo lepsze, gdyz w przypadku athlona nie mozna wybiec za daleko...

Komp nie bedzie krecony i bedzie uzywany raczej do windowsa, office'a i gierek pokroju Q3A itp

Reszta juz raczej wybrana

Pozdrawiam, piterus90

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wziąłbym celerona z tych dwóch, ale jeśli mógłbym wybrać własną konfigurację, to wziąłbym albo coś na socket 754 np.

Sempron 2800 + Gigabyte K8NS + Radeon 9500pro/9700/9800/GF6600

albo na Socket 939:

Sempron64 3000 s939 / Athlon64 3000 Venice + Asrock 939Dual-SATA2 + GF6600/Galaxy GF7300GT z pamięciami 1,2ns. Amen. :)

Ewentualnie AM2: Sempron64 3000 AM2 / Athlon64 3000 Orleans + Asrock XLI-eSATA2 / Asus M2NE + GF6600/Galaxy GF7300GT z pamięciami 1,2ns

Edytowane przez Sysak13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepszy zestaw z celkiem, na obydwu i tak nie pograsz a po co się męczyć z Athlonem xp 1.7 9chyba że to JIUHB), no ale możesz wymienić ten badziew x200 na coś mocniejszego, proca bez problemu pokręcisz ma 533 a płyta choć nie najlepsza obsługuje 800 FSB więc nie widze problemu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi