Skocz do zawartości
PolandMET

Jak Naprawic Xp Na Nforce4 Ultra

Rekomendowane odpowiedzi

Moze mi ktos pomoc ?

Jak podlaczulem dysk z moim XP (dzialal na nForce2) do nowego zestawu AMD 64 300+ i Epox 9npa3 ultra to system sie zaladowal i dzialalo wszystko OK. Potem poinstalowalem drivery nForce, i dla GF7600gs. Odinstalowalem stery od Radeona9800 i system zaczal sie uruchamiac ale nie bylo obrazu na monitorze.

Robilem pare razy ponowna instalacje na R-ce ale to nie pomaga. Teraz system sie uruchamia i momentalnie restartuje kompa. Nie pomaga tryb awaryjny czy ostatnia dobra konfiguracja.

Jak podlacze spowrotem do tego co mam w podpisie to sys dziala ale nie da sie niczego doinstalowac do konca. DX9.0c ze nie skopiowal jakiegos pliku, nForce pod nForce2 wogole nie chce wystartowac, rusza i sie zamyka. WinXP SP2 tez sie nie doinstalowal do konca.

co zrobic zeby Windows ruszyl na nowym sprzecie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam w głębi duszy wiesz że bez FORMAT C się nie obejdzie ;)

Ale PO CO Format C ? Ja tego od malego nie rozumiem.

Na C: mialem akurat moje ukochane stare Win98SE wiec go skasowalem spod XP, normalnie, wciskajac klawisz DELETE.

A potem zainstalowalem nowe XP.

I po co komu format C: ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy zainstalowanie sterów do 7600 i odinstalowanie 9600 robiłeś na tym samym uruchomieniu? Może coś ze sterami nie tak.

A system i tak już jest rozgrzebany i proponowany "format c:" jest szybkim, bezbolesnym i w miarę pewnym rozwiązaniem. Zamiast tutaj pisać "dlaczego od razu format", to w tym czasie już 3 razy postawiłbyś nowy system. Jeśli masz jakieś ważne dane na C (co było kiepskim pomysłem), to idź do kumpla i przerzuć na jego dysk na chwilę.

Jeśli format nie załatwi sprawy, to prawdopodobnie zasilacz nie wyrabia.

Edytowane przez ULLISSES

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość wodnikpl

No i w nowym topicu masz odpowiedz na twoj problem :wink: BTW google nie gryza :blink: :mur:

P.S. Podaje linka jakby ktos zapomnial: www.google.pl :D

Edytowane przez wodnikpl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi