Skocz do zawartości
alvin

Nowe Ceny Neostrady

Rekomendowane odpowiedzi

Prawdopodobnie jutro ide do TP i zgłaszam chęć skorzystania z tej promocji. 512 za 33 zł a później za 66 zł to dość atrakcyjna promocja. Jedno życie jest także trzeba kożystać. A może się wyjedzie do Anglii i niech mnie szukają :D Powodzenia!

Jak to jest, że wcześniej w tym samym poście piszesz dobrze wyraz (skorzystania), a dalej robisz błąd ortograficzny ("kożystać")? // Crosis.

Hmm, nie wiem. Jak się szybko pisze to się na to nie zwraca uwagi :) // [RONIN]

Edytowane przez [RONIN]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może się ktoś orientuje czy jak najesieni wejdzie jakiś operator to będzie wymagał żeby założyć neta abonamentu w tepsie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Noe 512 zamówione. Właściwie to mogłem brać 1 Mbit/s ale gdybym wiedział że po stażu zostane przyjęty na stałe to bym się nawet nie zastanawiał... :) Jakoś przebolam te 2 lata :] (rok na Neo 128 chodziłem i żyłem).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba nie zrozumiałeś co napisałem.

Właśnie że będą czekały.

Właśnie że nie :P Napisałeś że atrakcyjna oferta pojawi sie dopiero za ponad rok.

Obecna to wstęp do coraz bardziej atrakcyjnych ofert. Nastepnych spodziewałbym się pod koniec roku lub najpóźniej za rok na wakacje. Tym bardziej że co roku neostrada tanieje więc nie wiem dlaczego twierdzisz że ponad rok. Mimo że konkurencja zbytnio nie naciska a neo co roku jest tańsze.

Dlatego TP wprowadziła umowy minimum 2 letnie żeby klientów nałapać bo ceny spadną a jak podpisałeś curograf to musisz płacić więcej.

Że idzie nowe i tańsze świadczą ostanie decyzje UKE i dzisiejsza wiadomość: http://biznes.onet.pl/0,1355630,wiadomosci.html

Jeżeli UKE nie spuści z tonu to tp szybko obniży ceny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

256 do przegladania stron w zupelnosci wystarczy (aczkolwiek apetyt rosnie w miare jedzenia), ale nie wiem, czy promocje na 256 juz nie powygasaly, zatem biorac 512 lub 1024 bedziesz placil mniej niz za 256 w standardowej ofercie.

IMO świetny stosunek ceny do wydajnosci ma opcja 1024kbit/s, 1 miesiac za 38PLN, 11 miesiecy za 76PLN.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odświeże temat. Dzisiaj przyszło pismo z tepsy odnośnie nowych taryf. Ale o tym zaraz. Najpierw powiem że neo bierze limity z powietrza. Nie sciągałem w tym miesiacu nic a limit przekroczony o 10 GB :mur:

Ale do rzeczy. Tak wiec przyszło pismo że z dniem 14 luty wchodzi w życie nowy cennik Neostrady. Popatrzyłem sobie na stronie tp jake stawki zawołali i szlag mnie trafił. Wszystko rozchodzi sie o to, że oddzielają telefon od neo. I nowa stawka mnie zabiła. Mam Neo 512 z umową na 24 misiśace i płąciłęm do tej pory 60zł z VAT. Od 14 lutego będą wołali za tą opcje co mam ja, uwaga, 96zł z VAT :mur: i do tego limit 15GB :mur: Pogrzało ich chyba!

Pełen cennik jest w PFD dostępny pod tym linkiem

http://www.tp.pl/b/binaries/PL/54028355967...k_365108841.pdf

Ja chyba rezygnuje, ja sie tak nie bawie :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale do rzeczy. Tak wiec przyszło pismo że z dniem 14 luty wchodzi w życie nowy cennik Neostrady. Popatrzyłem sobie na stronie tp jake stawki zawołali i szlag mnie trafił. Wszystko rozchodzi sie o to, że oddzielają telefon od neo. I nowa stawka mnie zabiła. Mam Neo 512 z umową na 24 misiśace i płąciłęm do tej pory 60zł z VAT. Od 14 lutego będą wołali za tą opcje co mam ja, uwaga, 96zł z VAT :mur: i do tego limit 15GB :mur: Pogrzało ich chyba!

Pełen cennik jest w PFD dostępny pod tym linkiem

http://www.tp.pl/b/binaries/PL/54028355967...k_365108841.pdf

Ja chyba rezygnuje, ja sie tak nie bawie :mur:

No tak, ale Ciebie to dotyczyć nie będzie. Pacta sund servanta - umów należy dotrzymywać. Skoro podpisałeś umowę na 24mc jakiś czas temu, to TPSA nagle nie może w trakcie obowiązywania umowy zmienić wysokości tej opłaty (nie może zmienić warunków umowy). Cały czas (do momentu zakończenia umowy) będziesz płacił tak jak dotychczas, czyli 60zł z VAT. Inni natomiast, którzy będą chcieli podpisać umowę na neo 512, po 14 lutego będą płacić 96zł. Jeśli ktoś podpisze umowę 13 lutego, to zapłaci 60zł z VATem.

Natomiast jeśli jakimś cudem zwiększyliby Ci opłatę o te 36zł, to sprawa do sądu, a tam bez problemu wygrasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to teraz sie trzymaj, bo z tego co napisali w liscie który dostałem, to do 14 lutego moge wypowiedzieć neo bez ponoszenia konsekwencji, potem podnoszą o 36zł + zmiana w regulaminie neo. Więc mogą to zrobić i zrobią.

Zresztą zaraz zeskanuje owy liscik i zobaczycie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to teraz sie trzymaj, bo z tego co napisali w liscie który dostałem, to do 14 lutego moge wypowiedzieć neo bez ponoszenia konsekwencji, potem podnoszą o 36zł + zmiana w regulaminie neo. Więc mogą to zrobić i zrobią.

Gdy TPSA zmienia regulamin, to klienci mogą zrezygnować bez ponoszenia jakichkolwiek konsekwencji (jest okreslony termin, w którym można to zrobić). Tak więc Twój list dotyczy faktu, że TPSA zmieniła regulamin.

Opłata 36 zł jest wtedy, gdy rezygnujemy z abonamentu telefonicznego. Nie wiem jak to jest z abonamentem socjalnym. Teoretycznie każdy powinien mieć możliwość zamówienia abonamentu socjalnego i wtedy nie powinno się płacić tych 36 zł. TPSA stała na stanowisku, że wcześniej te 36 zł (opłata za obsługę łaczy, czy jakoś tak) były wliczone w abonament telefoniczny, co jest bez sensu.

W każdym razie nie mogą zmienić warunków umowy w trakcie obowiązywania umowy. Prawo polskie na to nie pozwala, zresztą wątpię aby jakiekolwiek prawo w krajach demokratycznych na to pozwalało. Jeśli ktoś łamie umowę, musi ponieść konsekwencje.

Zatem jeśli już podpisaliśmy umowę z TPSA na określony czas, to dopiero po tym czasie może nastąpić jakaś podwyżka. TPSA nie może nagle podnieść ceny neo w trakcie trwania umowy.

Te 36 zł o których mowa w tym liście dotyczy możliwości odstąpienia od abonamentu telefonicznego, tylko tego. Stąd też dochodzimy do słusznego wniosku:

Jezeli nie rezygnujemy z telefonu to nic sie nie zmienia,

o czym zresztą wcześniej pisałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale powie mi ktos jak z promocjami po rezygnacji?! czy ejstem nimy objety czy jak wyrzutek zostaje ze drogimi ofertami?

No wlasnie to samo mnie interesuje. Bo teraz koles sobie za 25 zeta wezmie 1 mb :blink:, a ja place 78 zl, za 256, jeb.lo ich? :| :huh: Edytowane przez st1ch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale powie mi ktos jak z promocjami po rezygnacji?! czy ejstem nimy objety czy jak wyrzutek zostaje ze drogimi ofertami?

To można sprawdzić w regulaminie każdej promocji. Jeśli chodzi o promocję megaInternet to :

Promocja jest skierowana do Abonentów usług telefonicznych świadczonych przez TP w oparciu o dostęp analogowy, którzy nie korzystali

z usługi neostrada tp na linii telefonicznej w danym lokalu w dniu 16 października 2006 r. i złożą w czasie trwania Promocji zamówienie na

usługę neostrada tp w opcji 1024, 2048 lub 6144 na czas określony – 12 miesięcy, 24 miesiące lub 36 miesięcy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Promocja megainternet to już przeszłość teraz trzeba patrzyć na to i objęci są wszyszcy i Ci co rezygnują i nowi.

Ja zastanawiam się teraz nad internetem od Neti co o nim sądzicie? Mnie kusi opcja 1024 kbps na rok potem się zobaczy.

Edytowane przez misiek175

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi