m40 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Jeżeli nie poczta polska to co? kurierzy? poniżej obrazki do dwóch towarów które dostarczyli mi kurierzy: DVD - przesyłke odebrałem jednak okazało się że towar się trochę "popsuł" - reklamacja uwzględniona - to było rok temu W tym roku zamówiłem zasilacz, pudełko też trochę przygniecione, na szczęście zasilacz zaczynał się tam gdzie kończy się wgniecenie i działa OK - nie składałem zażaleń Teraz zawsze gdy czekam na kuriera obawiam się że dostanę zgniecioną przesyłkę... praktycznie zawsze pudełko z kartą graficzną czy płytą główną jest nieco nadgniecione, a korzystałem z usług różnych firm kurierskich. Za to jak nadaję na poczcie coś znacznej watości mówię kupującemu o opcji ubezpieczenia, a jak sam zamawiam biorę taką opcję. Niestety, czasem lepiej nie brać paczki z "zadeklarowaną wartością" ponieważ na kwicie widać jej wartość co przyciąga złodzieji i ciekawskich :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Niestety, czasem lepiej nie brać paczki z "zadeklarowaną wartością" ponieważ na kwicie widać jej wartość co przyciąga złodzieji i ciekawskich :)And? :) Jeżeli Ci ją zwiną (na co są małe szanse) to dostajesz odszkodowanie - a złodzieje może Poczta wyśledzi.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pentliczek Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 (edytowane) Ja mam pytanie, nie chciałem zakładać nowego topicu. Ile najdłużej czekaliście na paczke priorytetową? Bo czekam już na pobranie priorytetowe dziś 6 dzień roboczy (7 z niedzielą), i nie wiem co robić? Podobno do 3 dni idzie priorytet, co się mogło stać albo jakie kroki podjąć? Edytowane 29 Sierpnia 2006 przez pentliczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Po 2 tygodniach mozesz zaczac sie martwic....;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Ja mam pytanie, nie chciałem zakładać nowego topicu. Ile najdłużej czekaliście na paczke priorytetową? Bo czekam już na pobranie priorytetowe dziś 6 dzień roboczy (7 z niedzielą), i nie wiem co robić? Podobno do 3 dni idzie priorytet, co się mogło stać albo jakie kroki podjąć? W moim wypadku najdłużej to było 9 dni :), także tak jak leborg powiedział po dwóch tygodniach możesz się zacząć martwić :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Sam obecnie w wakacje pracuje jako listonosz i dam wam jedna rade :> Lepiej troche doplacic i wyslac poleconym, szansa ze taka przesylka zaginie/zostanie skradziona jest praktycznie zerowa :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Tzn. lepiej poleconym niz paczka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Tzn. lepiej poleconym niz paczka?Lepiej ze względu na kwotę możliwego do uzyskania odszkodowania. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-talib- Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 ja się pieprznąłem podczas przelewu pocztowego. adres prawidłowy wpisałem ale nr.konta totalnie pochrzaniłem.więc od razu @ do centrali i lipa.nie byli wstanie mi pomóc.standartowa gadka w stylu zgłos to pan gdzieś pieniądze nadawał(osiedlowa poczta).pieniądze wpłyneły na czyjeś konto mimo braku zgodnośi adres / nr konta.przy takiej akcji pieniążki powinne zostać zwrócone bezwzględnie do nadawcy... <_< Ehehehhehe odkopie temat.Przed chwilą dostałem pieniądze ,które zle wysłałem.Jak miło.Całkiem zapomniałem.Troche to trwało,maile od poczty nie rokowały dobrych wieści a jednak! Ale oczywiście nie dostałem całej sumy.Odjeli sobie za przekaz <_< .Poczta Polska rulezz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Ehehehhehe odkopie temat.Przed chwilą dostałem pieniądze ,które zle wysłałem.Jak miło.Całkiem zapomniałem.Troche to trwało,maile od poczty nie rokowały dobrych wieści a jednak! Ale oczywiście nie dostałem całej sumy.Odjeli sobie za przekaz <_< .Poczta Polska rulezz :wink: Co w tym dziwnego ze odjeli za przekaz ? Sam mowisz, ze zle wyslales wiec oni usluge wykonali i pobrali za to oplate. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Działanie poczty polskiej mnie dzisiaj zaskoczylo!! :unsure: Reklamowalem paseczek (taki do spodni) i gosciu odeslal mi ten pasek we wt (tydzien temu)..niecierpliwie sie, az wreszcie dzisiaj awizo! :D Odebralem paczke, a tu niespodzianka: w adresie są az 2 blędy!! 1) Moj numer domu to 102D - numer wpisany: 1020!!! 2) Mieszkam w Kielcach - miejscowosc wpisana: MIELEC!! Nie wiem jakim cudem to doszlo, ale naprawde wielki + !! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Działanie poczty polskiej mnie dzisiaj zaskoczylo!! :unsure: Reklamowalem paseczek (taki do spodni) i gosciu odeslal mi ten pasek we wt (tydzien temu)..niecierpliwie sie, az wreszcie dzisiaj awizo! :D Odebralem paczke, a tu niespodzianka: w adresie są az 2 blędy!! 1) Moj numer domu to 102D - numer wpisany: 1020!!! 2) Mieszkam w Kielcach - miejscowosc wpisana: MIELEC!! Nie wiem jakim cudem to doszlo, ale naprawde wielki + !! :D Pewnie kod pocztowy się zgadzał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 tak zgadzal sie.. naszczęscie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G.R.E.G Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 O żesz :blink: , dopiero teraz przeczytalem cały wątek.Wiedziałem że na poczcie kradną ale w takich ilosciach i tak bezczelnie to szok. :mur: W sumie przez 1,5 roku zamawiałem części do kompów i prawie zawsze przez przsyłke pocztą i ani jedna paczka nie zgineła ani nie byla uszkodzona - pewnie miałem fuksa i moje paczki były w busie na dnie :wink: Od teraz Only Kurier - wole dołożyć pare zł i być spokojnym i nie dawać zarabiać tym oszołomom z poczty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Moj znajomy kiedys wysylal Nokie 8210 (~600zl wtedy), ale zrobil blad i zabezpieczyl paczke tasma z napisem Allegro. Paczka doszla do adresata, koles otwiera paczke a tam telefon zabawka. Mojemu koledze nic nie grozilo, bo waga paczki sie nie zgadzala - z zabawka byla lzejsza niz podana na paczce waga. Nie wiem jak sprawa sie zakonczyla, ale na przyszlosc jak wysylacie pakunki, lepiej nie przyozdabiac jej naklejkami Allegro :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blah Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Kiedys stojac w kolejce do wyslania paczki bylem swiadkiem troche smiesznej(dla mnie, nie dla poszkodowanego:P) sytuacji. Przyszedl gosc z pretensjami. prawdopodobnie kupil na allegro jakis kufel ozdobny czy cos takiego. W kazdym badz razie osoba wyslala mu to w zabezpieczonym kartonie. Kufel doszedl zapakowany w (uwaga uwaga:D) zwykly bialy papier owiniety niebieska tasma klejaca z powtarzajacym sie bialym napisam "poczta polska"(oczywiscie po kartonie ani sladu) :D Kufel oczywiscie byl stluczony. Druga sytuacja.Ze 3 lata temu kupilem na allegro ps2.Praktycznie wydalem na to cala swoja kase(paczka za pobraniem), mialem odliczone co do zlotowki.Niestety okazalo sie ze paczka kosztowala o kilka zeta wiecej niz powinna i powiedzialem zeby przyjechal pozniej.Pozniej obserwowalem przez okno jak gosciu podchodzi do samochodu, otwiera bagaznik i sru - wrzucil paczke do bagaznika niczym worek ziemniakow.... 3 sytuacja. Mama odbierala paczke.Na szczescie skojarzyla ze paczka ktora probowal jej wcisnac listonosz byla znacznie mniejsza niz to co powinno przyjsc.Okazal osie ze listonosz sie "pomylil" i po chwili wreczyl wlasciwa paczke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...