Skocz do zawartości
bartxxx

P61PAT - POMOCY "ZDECHNIETY BIOS"

Rekomendowane odpowiedzi

Ludziska Pomocy podkrecałem w biose Procka

Celeron 900 Mhz . Wstepnie nawet sie udało wszysko sie bujało prucz "soun hadware".Wróciłem do defoltów i znowu działało OK. Nieastety znowu mnie zakorciło podniesc taktowanie o 1 Oczko (wczesniej było o 3) . Mój COMP zdechł . Mysle sobie spoko wystarczy wymazać BIOS do ustawien fabrycznych . Jak byslałem tak zrobiłem :oops:

I niestety obecnie po włazceniu mam miganie diody i efektowene piszczenie co jakies 2 sec ( tak jakby nie było karty graph) reszta zimna. Pomuszcie jak macie jakies rozwiazania moze ktos ma czytnik FLASH epomów i odpowiednie oprogramowanie albo zdechłą płytę z podobnym BIOSem jeszcze podam wam wersje biosu P61PAT 202 PhenixBIOS D686

POMOCY!!!! :o

Własnie poskakałem na sieci i znalazłem plik z biosem AWARDa 1.1d do mojej płyty i odcyfrowałem opis kosci FLASh a W49v002FAP (winbound) 256k x 8 CMOS FLASH w obudowie 32 pin PLCC jak macie programator

dajcie cynk . dzieki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wez wywal bateryjke z CMOS`u. Wylącz kompa (z prądu ), daj mu odpocząc. Idz spac :-) wlacz za jakis czas. Pamietam z moim ASUS`em A7V co prawda i athlonem mialem taki sam szajs. I odpoczynek mu pomagał. Dziwne raczej zeby sie bios spierdzielil od podkrecania pierwsze slysze 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wez wywal bateryjke z CMOS`u. Wylącz kompa (z prądu ), daj mu odpocząc. Idz spac :-) wlacz za jakis czas. Pamietam z moim ASUS`em A7V co prawda i athlonem mialem taki sam szajs. I odpoczynek mu pomagał. Dziwne raczej zeby sie bios spierdzielil od podkrecania pierwsze slysze  8O

Patent z bateryjka przetestowałem juz wczesniej lecz niestety bez rezultatów ale dzieki za podpowiedz !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w twojej miejscowości są firmy które Ci pomogą tylko ich ceny nie są z tej galaktyki

Własnie pracuje nad podstawka do programatora i uprzejmoscia moich znajomych jak sie uda zflash'owac to was powiadomie , dzieki.

A co do firm to masz racje mało nie biorą .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w twojej miejscowości są firmy które Ci pomogą tylko ich ceny nie są z tej galaktyki

Własnie pracuje nad podstawka do programatora i uprzejmoscia moich znajomych jak sie uda zflash'owac to was powiadomie , dzieki.

A co do firm to masz racje mało nie biorą .

Epilog

Skonczyło sie tym iz faktycznie przepisałem bios na nowszy nie pomogło - kilejny krok wymiana kosci Ramu sdr 2 x 250Mb ?

o dziwo na innych kosciach ruszyło ??

a jakie było moje zdziwienie gdy okazało sie ze niby uszkodzone

kosci z inna płyta ruwnież chulają .

Nie zbadane sa wyroki Panskie.

Wiem jedno kiedys przez te kompy bedzie niezła kaszana

np. niekontrolowane odpalanie SS20 lub inny shites!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludziska Pomocy podkrecałem w biose Procka 

Celeron 900 Mhz . Wstepnie nawet sie udało wszysko sie bujało prucz "soun hadware".Wróciłem do defoltów i znowu działało OK. Nieastety znowu mnie zakorciło podniesc taktowanie o 1 Oczko (wczesniej było o 3) . Mój COMP zdechł . Mysle sobie spoko wystarczy wymazać BIOS do ustawien fabrycznych . Jak byslałem tak zrobiłem :oops: 

I niestety obecnie po włazceniu mam miganie diody i efektowene piszczenie co jakies 2 sec ( tak jakby nie było karty graph) reszta zimna. Pomuszcie jak macie jakies rozwiazania moze ktos ma czytnik FLASH epomów i odpowiednie oprogramowanie albo zdechłą płytę z podobnym BIOSem jeszcze podam wam wersje biosu P61PAT 202 PhenixBIOS D686

POMOCY!!!! :o

Własnie poskakałem na sieci i znalazłem plik z biosem AWARDa 1.1d do mojej płyty i odcyfrowałem opis kosci FLASh a W49v002FAP (winbound) 256k x 8 CMOS FLASH w obudowie 32 pin PLCC jak macie programator 

dajcie cynk . dzieki...

Slychaj mam identyczna sytuacje az do dzisi mam ta sama plytke co ty . Co jakis czas nie widzi grafiki przy wlaczeniu. Na pocztaku spalil mi sie ram, pozniek krzyczal ze padla bateria na plycie a jest dobra.Grafiki zmienialem ale to nic nie dalo. Reset Cmos byl juz tez nawet baterie wyjolem .

Jak cos wymyslisz daj znac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...