KAX_ Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 ja np mam porównanie do inspire i na pewno na tych sie lepiej słucha myzki nić na inspire.Ja też po pszesiadce z T5900 byłem w "szoku" aż do momentu gdy usłuszałem zestaw stereo H\K i to wcale nie jakiś super wypaśny bo swoje lata już miał. Nie wiem co chcesz powiedzieć przez to "do muzki sie nie nadają" miałem keidyś głośniki 2 takie małe za 20zł i słuchałem na nich muzki i co :wink: może jestem mało wymagający ale ja na nich słucham muzkiChce powiedzieć to, że 5.1 z założenia nie nadają się do muzyki ponieważ wszystkie oryginalne CDA są nagrywane w stereo, a ze się da słuchać to wiem bo sam słucham na nich muzyki... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodygun Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 KAX w tym co mówisz jest sens gdyż ja osobiście nigdy nie ufałem platikowym pudełeczkom gdyż dla mnie prawdziwy zestaw kina domowego to taki który kosztuje od 2tyś w góre. Najlepiej podchodzi mi firma YAMAHA, ONKYO i chyba najlepsza HARMAN/KARDON. Te 3 firmy nie mają sobie równych pod względem jakości wykonania i dźwięku. Dla nich zdobycie certyfikatu THX to bułka z masłem. Ale oczywiście musze przyznać też racje tobie Maciek06 chociaż nie do końca gdyż po to kupuje się głośniki w zestawie 5.1 żeby mieć przynajmniej poczucie akcji w filmach i grach, a także można sobie na nich posłuchać muzy. Niestety słuchanie muzy na Creative G500 przy maksymalnej głośności to nieporozumienie. Ci którzy twierdzą że dźwięk jest czysty przy niewiem jakich ustawieniach EQ czy nawet bez nich są w błedzie albo nie słyszeli naprawde czystego i dynamicznego dźwięku. GigaWorksów G500 nie można porównywać do jakiś prawdziwych zestawów kin domowych tylko ich konkurencja kończy się na zestawie Logi-tech z5500 z wygraną dla firmy Logi-tech. Słyszałem oba zestawy i muszę przyznać Logi grają czyściej no ale również są mocniejsze i droższe o połowe także mówie to jest górna granica dla Creative ale można porównać gdyż dźwęk na normalnych poziomach jest podobny. Skoleji gdy porównałem Logi-techy do Altusów (niepamiętam modelu, wzmacniacz to bodajrze Emerson) podczas słuchania muzy hmm niema porównania. W logach brakuje mi czegoś, tego co jest w kolumnie. Dźwięk jest bardziej żywy i poprostu miód malina dla uszu jeśli chodzi o muzyke. Jeśli chodzi o filmy i akcje w grach no to duży plus dla zestawu z5500. Jeśli chcecie mieć to wszystko w jednym no to niestety ale zestawy komputerowe odpadają. Polecam właśnie zestawy Onkyo i Yamahy gdyż te są nieco tańsze od zestawów HARMAN/KARDON no trudno się dziwić skoro jest to najlepsza firma na świecie. Ale zestawy np Onkyo też grają ładnie i naprawde nawet jeśli kupicie taki skromny za ok 2tyś zł to się na nim niezawiedziecie. Niejest to post o profesionalnych zestawach kin domowych także lepiej powrócić do naszych skromnych ale udanych jak na swoją cene Creative G500:):):). Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek06 Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 mlodygun ja bym do tych lepszych firm dodal jeszcze JBL :) no i moze moze pioneer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodygun Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 mlodygun ja bym do tych lepszych firm dodal jeszcze JBL :) no i moze moze pioneer. no JBLek też dobra firma ale niema zbyt dużo zestawów kin domowych ich produkcji. Bardziej specjalizują się w sprzęcie audio do samochodów. Tuby basowe mają zaj****. Wiem bo mój znajomy ma konkretny sprzęt audio w swoim autku i tube basową właśnie JBLa. Poprostu wysiew niesamowity :):) co do pionierka to troszkę mniej polecam gdyż są bardziej awaryjne od Onkyo czy Yamahy no i jakościowo gorsze :? dlatego nie wymieniłem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Maciek06 napewno do lepszych firm bym nie zaliczyl jbl ani pionka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exe1987 Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Jbl ma super tubę...pla...pla...pla.... ciekawe ile lat jeszcze będziemy sluchać tych textów. Jeśli chodzi o pionka to wybitnie super nie jest ale radia do samochodu ma na poziomie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpeg-4 Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Maciek06 napewno do lepszych firm bym nie zaliczyl pionka :) Bez przesady Pioneer zawsze ma w ofercie jakieś bardziej ambitne klocki: http://pioneer.jp/components/pureaudio/index.html http://pioneer.jp/components/pureaudio/tech_amp.html http://pioneer.jp/components/ex/products.html http://pioneer.jp/components/aseries/lineup.html http://pioneer.jp/components/puremalt/lineup.html http://pioneer.jp/components/puremalt/system.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodygun Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 (edytowane) dobra ale my tu nie o pionierkach tylko o creativach ;) wiec małe pytanko z tym tematem czy u was też coś "dzwoni" w subach miedzy polową 2 a 3 diody? nieslychać tego aż tak bardzo ale jak się schyle pod biórko to wraz z uderzeniem basu jest taki nijaki dzwięk jakby jakaś sprężynka, albo ta osłona trzeszczała :/:/ strasznie wkurzająca sprawa.... Edytowane 1 Stycznia 2007 przez mlodygun Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schadow36 Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 ja takie pytanko jeszcze mam zauważyłem że wszyscy odcinają ten sub żeby był do 80Hz tylko i myśle czy też tak nie zrobić bo czasami wyraźnie za wysokie tony gra i mu sie zabuczy troche ale szukałem w sterownikach i nie znalzałem czy w kx'ach da sie takie coś zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek06 Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 "mlodygun" wąłsnie cos ostatnio zaczynaja ludzie narzekać na ze tak powiem trzeszczące suby i to niby cos jest z tymi bass reflexami ze trzeba je przykleic chyba było cos o tym na forum elektroda o ile sie nei myle. A co do oddcinki suba to ja sb tym co w podpisie bawilem sie troche ale jak ustawilem na 80hz czy nawet na 50 hz tak sie bawilem to dziwnie tak jakoś bylo jak dla mnie brakowalo basu wiec zostawilem na auto :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schadow36 Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Maciek06 ale gdzie sie bawiłeś tymi ustawieniami bo właśnie nie wiem jakie sterowniki musze mieć zeby mieć takie ustawiania bo swoich kx'ach tego nie widze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek06 Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 schadow36 ja mam zwykle stery od sb live :P ale pamietam ze w kxach bylo cos takiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 schadow36 ja mam zwykle stery od sb live :P ale pamietam ze w kxach bylo cos takiegoRaczej nie było, przynajmniej nic co zmiekczało bass, chyba że zabawa z dsp, ale to długa droga i dla naprawde bardzo cierpliwych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodygun Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 (edytowane) Maciek06 dźwięk niedobie z bas reflexu tylko z przodu, wydaje mi się że ta przednia osłona głośnika się poluzowała i mi brzęczy:/ jak postawłem suvba do góry nogami to przestało, jak znowu stwoi na czterech to brzęczy:/:/. Przecież nieoddam całego zestawu głośników do serwisu z powodu brzęczącej osłony. Może wiesz jak się ją demontuje? bo zapewne jest na jakiś kołeczkach i pewnie doklejona. W sobote dam kilku godzinny koncert na full obrotach zobaczymy czy przestanie czy nie, jak nie to albo zdemontuje osłone ale wyprostuje ją nogą bo ten dźwęk aż się o to prosi. Mam rownież inne małe pytanko czy do naszych głośniczków można podpiąć dekoder creativa lub takie coś http://pl.europe.creative.com/products/pro...14565&nav=2 chodzi mi o to że tu jest pilocik i to bezprzewodowy to samo jest w dekoderze creative decoder DDTS-100. Czytałem że ten dekoder można podłączyć pod każdy zestaw Creative 5.1 do 7.1. prosze o jakąś rade bo przydałby mi się pilocik bezprzewodowy. Edytowane 3 Stycznia 2007 przez mlodygun Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 (edytowane) Mam rownież inne małe pytanko czy do naszych głośniczków można podpiąć dekoder creativa lub takie coś http://pl.europe.creative.com/products/pro...14565&nav=2 chodzi mi o to że tu jest pilocik i to bezprzewodowy to samo jest w dekoderze creative decoder DDTS-100. Czytałem że ten dekoder można podłączyć pod każdy zestaw Creative 5.1 do 7.1. prosze o jakąś rade bo przydałby mi się pilocik bezprzewodowy. Czytać nie umiesz... ;) Współpracuje z następującymi głośnikami Creative: * Seria I-Trigue : 3600, 3400, 3330, 3220 & 3200. Seria Inspire : T7900, T7700, T6060, T5900, P5800, T5400, T3030, T3000, T2900 i P580. Co do dekodera DDTS to jak najbardziej można podłączyć tylko trzeba mieć cyfrowe wyjście na karcie dźwiękowej... Edytowane 3 Stycznia 2007 przez -=KAX=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodygun Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 no wiesz myślałem że z g500 ten pilocik też by jakoś współpracował. Zastanawiałem się jeszcze nad jakąś kartą z serii X-fi lub chyba najbardziej odpowiadająca mi dźwękówka w kożystnej i przystępnej dla mnie cenie to Audigy 2 ZS platinium pro. Ona ma sterowanie z pilocika tylko chciałbym się czegoś wiecej o niej dowiedzieć. Jakie ma właściwości itp itd. Przeszukam forum w tym kierunku jak nieznajde niczego interesującego to założe nowy temat. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schadow36 Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 (edytowane) Po kolejnym tygodniu słuchania i porównania z innymi głośnikami napisze kilka słów . A więc byłem u kumpla który ma zestaw stereo za 2k zł i dopeiro teraz widze że brakuje tego czegoś jak to mówicie , żeczywiście moje wcalnie grają tak czysto jak myślałem w porównaniu do tamtych to wymiękają pod każdym względem poza oczywiscie efektami w filmach i grach ale jeżeli chodzi o muzyke to niestaty bez porównania we wszystkim są gorsze , najbardziej mnie zdziwiło że z 2 kolumn podłogowych bez suba może być tak potężny bas :blink: a więc postanowiłem sobie zbieram fundusze na pożądne stereo ale z g500 jestem w sumie zadowolony bo za 560zł nie kupie żadnego normalnego stereo więc tak czy siak na czas zbierania kasy na coś lepsze musiałbym kupić .Na prawde ci co tu na forum piszą o stereo do muzki mają racje to trzeba usłyszeć , ale gdybym jeszcze raz był przy kupnie g500 to kupiłbym je bo za tą cene nic innego ciekawe nie widziałem ale lepiej dozbierać do tych 2k zł na coś dobrego Jeszcze kwestia jak kto patrzy na głośniki do kompa czy tak że skłąda kompa kupuje procesor , grafe , monitor itd. i głośniki jaką po prostu kolejną część komputeraz to wiadomo że nie myśli o kulumnach i wzmacniaczu za 2k , takiemu to polecy spokojnie te głośniki , a jeżeli ktoś słucha muzyki a komp jest tylko dodatkiem bo bardzo wygodnie można przechowywać mp3 znajde sobie tą muzyke co chce w kilka sekund zamiast przekopywać sie przez stosy płyt przy wieży , to dla takich ludzi wiadomo że niw wystarczą te głośniki , powoli popadam w chorobe jak to niektórzy mówią i jak kiedyś mi wystarczały 2 pierdziawki tak teraz już myśle skąd kase wziąśc na sprzęt lepszy :lol: Edytowane 5 Stycznia 2007 przez schadow36 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodygun Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Po kolejnym tygodniu słuchania i porównania z innymi głośnikami napisze kilka słów . A więc byłem u kumpla który ma zestaw stereo za 2k zł i dopeiro teraz widze że brakuje tego czegoś jak to mówicie , żeczywiście moje wcalnie grają tak czysto jak myślałem w porównaniu do tamtych to wymiękają pod każdym względem poza oczywiscie efektami w filmach i grach ale jeżeli chodzi o muzyke to niestaty bez porównania we wszystkim są gorsze , najbardziej mnie zdziwiło że z 2 kolumn podłogowych bez suba może być tak potężny bas :blink: a więc postanowiłem sobie zbieram fundusze na pożądne stereo ale z g500 jestem w sumie zadowolony bo za 560zł nie kupie żadnego normalnego stereo więc tak czy siak na czas zbierania kasy na coś lepsze musiałbym kupić .Na prawde ci co tu na forum piszą o stereo do muzki mają racje to trzeba usłyszeć , ale gdybym jeszcze raz był przy kupnie g500 to kupiłbym je bo za tą cene nic innego ciekawe nie widziałem ale lepiej dozbierać do tych 2k zł na coś dobrego a niemówiłem :lol: , ja się raczej zastanawiam nad kupnem zestawu kina domowego ale z amplitunerkiem, dekoderem i zestawem kolumn. Droższa sprawa ale przynajmniej niebęde narzekał. Zastanawiam się nad Onkyo albo Yamahą ale jeszcze mam sporo czasu na zastanawianie się. To ja się pochwale stratami jakie zestaw G500 zrobił w moim mieszkanku. Niżej przedstawiam fotki ściany międzymoim pokojem a łazienką (fotka ze ścianą zieloną to mój pokój a dwie pozostałe to ta sama ściana tylko od strony łazienki) http://img206.imageshack.us/my.php?image=dsc00277ve4.jpg http://img502.imageshack.us/my.php?image=dsc00274ha0.jpg http://img510.imageshack.us/my.php?image=dsc00275cw6.jpg jak na 3tygodnie posiadania tych głośników to jest nieźle :rolleyes: no i sąsiedzi już mnie nie lubią :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exe1987 Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 I sugerujesz, że to przez głośniki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek06 Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 lol mlodygun nie wydaje mi sie zeby to było spowodowane przez głośniki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodygun Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 (edytowane) powaga panowie może nie tyle przez satelity co przez samego suba. Nigdy wcześniej niemiałem żadnych pęknięć na tej ścianie, a ostatni remont jaki miałem w swoim pokoju był 4latka temu. Gdybym wiedział że akurat popęka ta ściana to zrobiłbym jej fotki w święta. Sam jestem zaskoczony co takie pierdziawki potrafią zrobić :blink: Edytowane 7 Stycznia 2007 przez mlodygun Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpeg-4 Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 (edytowane) To ja się pochwale stratami jakie zestaw G500 zrobił w moim mieszkanku. Niżej przedstawiam fotki ściany międzymoim pokojem a łazienką (fotka ze ścianą zieloną to mój pokój a dwie pozostałe to ta sama ściana tylko od strony łazienki) http://img206.imageshack.us/my.php?image=dsc00277ve4.jpg http://img502.imageshack.us/my.php?image=dsc00274ha0.jpg http://img510.imageshack.us/my.php?image=dsc00275cw6.jpg jak na 3tygodnie posiadania tych głośników to jest nieźle :rolleyes: no i sąsiedzi już mnie nie lubią :unsure: To się bardziej nadaje w tamtym kierunku :lol: Forum Zjawisk Niewyjaśnionych zagadki ludzkości tajemnicze sprawy http://www.niewyjasnione.pl/Tajemnice_dnia...iennego-f2.html A tak na poważnie to nie długo rozlecą ci się niefachowo postawione ścianki z rygipsu!,pomimo słabej rozdzielczości zdjęć widać że wszystkie ściany masz w nie najlepszym stanie. A te dziury po głośnikach są pewnie dlatego że za mocno waliłeś młotkiem przy zawieszaniu głośników i osłabiłeś ścianę z rygipsu i pewnie dziury wyleciałyby i tak ,nawet od tak małego ciężaru malutkich głośniczków. Edytowane 7 Stycznia 2007 przez mpeg-4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saper223 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 moim zdaniem jeżeli macie warunki na poprawny rozstaw głosników stereo lub zestawu kina domowego to sens kupowania tzw "głośników, zestawów kina domowego" na bazie głosników komputerowych to profanacja muzyki i efektów w filmach. Proponuję luknąć do jakiegoś bardziej rozgarniętego salonu audio które ma swoją dobrze zaprojektowaną salę odsłuchową i posłuchać jak gra sprzet ( niekoniecznie z górnej półki ) Czasem poprawne rozmieszczenie głosników wytłumienie pomieszczenia daje lepszy efekt niż zestaw o 2 tys droższy. Jeżeli nie masz odpowiedniego pomieszczenia to kup po prostu dobre słuchawki + wzmacniacz słuchawkowy da Ci to wiele wiecej satysfakcji i przede wszystkim poprawnego brzmienia niż wszystkie głośniki komputerowe razem wziete. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schadow36 Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 saper223 oczywiście masz racje z tym co piszesz ale zestawu kina domowego w tej cenie normalnego nie kupisz widziałem zestawy kina po 600zł w supermarketach i niektóre w tej cenie miały nawet plastikowe suby , pokaż mi jakie kino domowe do 600zł kupie lepsze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saper223 Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 saper223 oczywiście masz racje z tym co piszesz ale zestawu kina domowego w tej cenie normalnego nie kupisz widziałem zestawy kina po 600zł w supermarketach i niektóre w tej cenie miały nawet plastikowe suby , pokaż mi jakie kino domowe do 600zł kupie lepsze? nie ma czegoś takiego jak kino domowe za 600 zł :) wybacz ale tak jak poprzednio już pisałem lepszym rozwiązaniem jest poprawne stereo na słuchawkach i wzmacniaczu słuchawkowym + przyzwoite źródło dźwięku niż kupowanie zestawu czy to komputerowego czy tego marketowego które z kinem domowym nie ma nic wspólnego poza nazwą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 czasami zal czytac tego pieprzenia... Creative Gigaworks Progamer 5.1 G500 - glosniki stworzone m.in. do gier, glosniki 5.1 + EAX5 w grach powala, to nie maja byc glosniki audiofiskie, to nie ma byc kino domowe, to sa glosniki do komputera o duzej mocy i dobrej jakosci dzwieku jak za ta cene i skonczcie porownywac je do zestawow "sraudiofilskich" za 2tys zl stereo lub nie i besztac je z blotem, bo to tak jak porownac ferrari do jeepa i powiedziec, ze po ch** mi ferrari jak po gorach nie pojezdze... nie podobaja ci sie te glosniki, dobrze nie kupuj, ale tez nie opieraj sie w swoich osadach na w 3/4 przypadkow z was wyssanej z palce wiedzy o dzwieku dla audiofili, ja np. nie jestem audiofilem i nie wypowiadam sie w tematach dla nich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodygun Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 czasami zal czytac tego pieprzenia... Creative Gigaworks Progamer 5.1 G500 - glosniki stworzone m.in. do gier, glosniki 5.1 + EAX5 w grach powala, to nie maja byc glosniki audiofiskie, to nie ma byc kino domowe, to sa glosniki do komputera o duzej mocy i dobrej jakosci dzwieku jak za ta cene i skonczcie porownywac je do zestawow "sraudiofilskich" za 2tys zl stereo lub nie i besztac je z blotem, bo to tak jak porownac ferrari do jeepa i powiedziec, ze po ch** mi ferrari jak po gorach nie pojezdze... nie podobaja ci sie te glosniki, dobrze nie kupuj, ale tez nie opieraj sie w swoich osadach na w 3/4 przypadkow z was wyssanej z palce wiedzy o dzwieku dla audiofili, ja np. nie jestem audiofilem i nie wypowiadam sie w tematach dla nich. absolutnie się z tym zgadzam i popieram w 100% nic dodać nic ująć!! a audiofili zapraszam na swoje fora z tematami o kolumnach głośnikowych stereo lub renomowanych firm kina domowe a nie na zwykłe głośniki komputerowe!! tacy z was super znawcy a mylicie tematy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek06 Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 czasami zal czytac tego pieprzenia... Creative Gigaworks Progamer 5.1 G500 - glosniki stworzone m.in. do gier, glosniki 5.1 + EAX5 w grach powala, to nie maja byc glosniki audiofiskie, to nie ma byc kino domowe, to sa glosniki do komputera o duzej mocy i dobrej jakosci dzwieku jak za ta cene i skonczcie porownywac je do zestawow "sraudiofilskich" za 2tys zl stereo lub nie i besztac je z blotem, bo to tak jak porownac ferrari do jeepa i powiedziec, ze po ch** mi ferrari jak po gorach nie pojezdze... nie podobaja ci sie te glosniki, dobrze nie kupuj, ale tez nie opieraj sie w swoich osadach na w 3/4 przypadkow z was wyssanej z palce wiedzy o dzwieku dla audiofili, ja np. nie jestem audiofilem i nie wypowiadam sie w tematach dla nich. sam juz wczesniej o tym wspominałem ze to nie ma sensu porównywanie ich do zestawów audiofilskich, one maja sie sprawdza w grach i ewentualnie w filmach na kompie. Proste :) takie porownywanie mija sie z celem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodygun Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 (edytowane) Powracając do naszego zestawu. Wiec ja mam taki problem. Słuchając muzyki na maksa po jakiś 30, 40minutach głośniczki wyłączają się od sieci :blink: poprostu zdychają i wyłącza się całe napięcie w zestawie bo na pilocie nie pali się czerwona dioda i z tyłu suba też nic się nie świeci. Po odłączeniu ich od prądu i poczekaniu ok 5minut załączają się i grają znowu. Jak znowu je zaczynam katować na maksa to po ok 10minutach znowu zdychają i nie ma w nich napięcia:/. Co to może być?? Jakiś bezpiecznik antyprzepięciowy? Czy może coś je zabezpiecza przed spaleniem? Wcześniej tzn przez te dwa miesiące od kiedy je posiadam nic podobnego się nie działo a też potrafiłem je docierać przez nawet godzinę odsłuchu na maksa. Czy to jest normalne czy coś się w nich zrąbało i konieczna będzie pomoc serwisu?? proszę o pomoc posiadaczy zestawu. Pozdrawiam! dodam że jak słucham muzyki z kulturką to nic się nie dzieje tzn do ok 4kreski na pilocie + wszystkie inne ustawienia (center, sub, rear, treble) są na full. Edytowane 17 Stycznia 2007 przez mlodygun Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziadek_bober Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Witam Moze tu mi ktos pomoze. Mam taki maly problem, mianowicie gdy w grach wlacze opcje EAX to dzwiek znika :mur: Glosniki te i karte kupilem po to aby w grach jak najlepiej wykorzystac ich potencjal a tu kiszka :sad: Ma ktos jakis pomysl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...