Igor Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Witam Mam problem, przez przypadek skasowałem folder z wiadomosciami w Outlook Expressie. Jest to dodatkowy folder ktory sam utworzyłem. Wiem jednak ze w katalogu gdzie Outlook Express przechowuje wiadomosci ten folder dalej jest i ma ok 80MB. Czy kto wie jak odzyskac go spowrotem? Dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
securite Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Nie jestem pewny czy dobrze zrozumiałem Wszystkie niby foldery które widać po otwarciu Outolock-a są w C:\Documents and Settings\"nazwa usera"\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Identities\{81665D-0E55-48B0-A835-B2333AE6B}\Microsoft\Outlook Express <--ten ciąg cyfr i liczb też będzie inny Jeżeli plik z końcówką .dbx i nazwą którą wpisałeś jest w tej lokalizacji ,powinien być również widoczny w Outlocku - jeżeli plik tam jest a nie widać go w outlocku (w co wątpię) najlepiej ten plik przekopiować w inne miejsce powiedzmy na D: ,a w outlocku utworzyć na nowo niby folder o identycznej nazwie jak wcześniej ,następnie ponownie przekopiować plik z D: do lokalizacji podanej na początku postu. Jeżeli pliku .dbx nie ma fizycznie na dysku w podanej lokalizacji ratują programy do przywracania utraconych danych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 plik dbx jest na dysku ale outlook go nie widzi. Zmieniałem juz lokalizacje magazynu wiadomosci i dalej nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
securite Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 (edytowane) Nie bardzo wiem o co chodzi z tym "Zmieniałem juz lokalizacje magazynu wiadomosci" ? ,ale... Przeprowadziłem przed chwilą doświadczenie :) ,tak jak wcześniej pisałem,widocznie nie próbowałeś tego Utworzyłem w OE folder o nazwie "koza" ,skopiowałem tam jakąś wiadomość żeby nie był pusty.Następnie zamknąłem OE i przeszedłem do lokalizacji C:\Documents and Settings\"nazwa usera"\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Identities\{81665DB5-0E55-48B0-A835-B2333AE6BA0C}\Microsoft\Outlook Express i zrobiłem kopię pliku koza.dbx na partycję F:\Nowy folder\koza.dbx Następnie otworzyłem OE i usunąłem folder "koza" ,zamknąłem OE. Wszedłem ponownie do C:\Documents and Settings\"nazwa usera"\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Identities\{81665DB5-0E55-48B0-A835-B2333AE6BA0C}\Microsoft\Outlook Express usunąłem z niego plik "Elementy usunięte.dbx" ,Następnie ponownie otworzyłem OE i utworzyłem ponownie folder o nazwie "koza",zamknąłem OE Ponownie przeszedłem do C:\Documents and Settings\....... i plik koza.dbx zastąpiłem plikiem z F:\Nowy folder\koza.dbx Otworzyłem ponownie OE i co ? i jest mój folder "koza" ponownie razem z wiadomością Edytowane 7 Lipca 2006 przez securite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...