Skocz do zawartości
f1zZ

Połączenie 2 Folderów W Jeden

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, moj problem jest nastepujacy - mam 2 dyski: pierwszy to 200 gb i jest podzielony na 3 partycje i drugi 120 gb nie podzielony na partycje. Na tym pierwszym dysku, na jednej z partycji(E:), w folderze "mp3" mam kolekcje muzyki (170 gb) i na tej partycji miejsce sie juz wyczerpuje. Ten drugi dysk (F: - 120gb) jest prawie pusty. I teraz pytanie - czy da sie jakos polaczyc folder "mp3" z dysku 200gb (partycji E:) i "mp3" z dysku 120 gb (partycji F:), abym np. widział zawartość obydwu na raz, innymi słowy: jezeli przegladam folder "mp3" na dysku E: to chciałbym aby widoczne byly dane z folderu "mp3" z dysku F:.Znajde jakis program ktory mi w tym pomoze? Z gory dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Da się dość prosto... zrobić coś podobnego do tego, co chcesz uzyskać.

Potrzebny tylko będzie system NTFS na obu dyskach - to powinno już być, bo żaden (nawet najgłupszy program) nie pozwoli Ci sformatować 170GB na FAT32.

Całość robi się tak:

1. W katalogu z muzyką lub na dysku z tamtym katalogiem tworzysz pusty katalog o dowolnej wybranej nazwie.

2. Włączasz menedżera dysków (Start->Uruchom: diskmgmt.msc).

3. Klikasz prawym (myszy) na dysku, który chcesz podłączyć i wybierasz "Zmień literę dysku i ścieżki...". Następnie "Dodaj", potem "Zainstaluj w następującym pustym folderze systemu plików NTFS" i wskazujesz utworzony wcześniej katalog. Kilka razy OK i gotowe.

Wynik może być np taki:

D:\Muzyka_D zawiera mp3, które fizycznie znajdują się na dysku D.

D:\Muzyka_E zawiera mp3, które fizycznie znajdują się na dysku E.

Edytowane przez ULLISSES

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem na 99,9% przekonany, że inaczej (lepiej) się już nie da. Aby podpiąć partycję, katalog musi być pusty, więc wykorzystanie tego obecnego odpada - sam testowałem. Dorzucenie do popiętego katalogu dowolnych plików powoduje wrzucenie ich na popięty dysk, więc ta droga integracji też odpada. Pozostaje więc tylko to rozwiązanie, które przedstawiłem wcześniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi