Skocz do zawartości
boxer

Jakie Głośniki Kupić

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Własnie stoję przed zakupem prezentu dla młodszego kuzyna będą to napweno głosniki 5.1 bo wspominał że chciałby takie mieć. Koszt w granicach 300-400zł. Jakie według Was powinienem wybrać :?: , bo średnio się orientuję w głośnikach komputerowych (w miare dobre za tę cenę) głównie chodzi o jakość brzmienia . Zastanawiałem się nad modelem Logitech X530 ale może doradzicie coś lepszego. Czekam na propozycję. Z góry dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam jestem nowym userem X-530 i goraco je polecam :D

W pełni mnie zadowalają ;)

Ich głównym konkurentem jast Creative T6060 :D Sam sie zastanawiałem nad wyborem i wybrałem X-530!

Edytowane przez Proofit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki. Może ktoś jeszcze sie wypowie jak grają te głośniki X530a może w tej cenie znajdę coś lepszego co zaskoczy kuzyna brzmieniem. Oglądałem juz te Logitechy w media i jakieś takie malutkie są :blink: . Wiem że chłopak lubi oglądac fillmy na kompie a do filmów przydałby się głęboki bas i czysty sopran. Wiem że nie będzie to kino domowe ale te głośniki Logitecha to normalnie się w dłoni chowają :blink: możę jest coś lepszego za cenę 400zl. Proszę o radę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No faktycznie te Geniusy bardziej do mnie przemawiają nie ma to jak drewno B-) zastanawiam sie tylko jaka jest długość kabli podłączeniowych do tych głośników. Może jeszcze jakies propozycje (tylko prosze nie Logitechy i Creative bo je już skreśliłem). Dzięki DarkArrow za porady bo bym już wziął te Logi :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam Creative T6060 sam takie mam i grają swietnie nie jestem żadnym tam ekspertem od jakości dzwieku ale jak dla zwykłego noba takiego jak ja w tym temacie to graja rewelacyjnie i to na zintegrowanej karcie dzwiekowej a co dopiero jak bym kupil jakąś X-fi albo coś to chyba zawał serca;] Ogólnie polecam, fajny głeboku bass nic nie pierdzi, dla mnie rewelka :)

PS. Właśnie tez sie zastanawiałem nad X530 tlyko dla mnie były równiez małe i jakies takie dziwne ale podobno sa super :-P

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie na zintegrowanej karcie a kuzyn ma Audigy 2 ZS i do tej pory miał jakieś kiepskie głośniczki podpięte Encore 2.1 czy jakoś tak. Więc chciałem mu frajdę sprawić full wypas dźwięk żeby był jak na głośniczki do kompa. Boję się, że przy tej karcie to mogą nie wyrobić jak podkręci mocniej.

Edytowane przez boxer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak, miałem przyjemność posłuchac Logitechów X-530 i satelitki grają bardzo ładnie ale subwoofer wydaje z siebie troche twardy bas, creativy mają troche lepszy subwoofer,(miększy bas) w T6060 satelitki grają czysto i przyjemnie ja chyba wybrał bym jednak Creative T6060 ale Logiteche są tez bardzo dobre :-P

Edytowane przez fredus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jezeli chcesz wydac te 400zeta na głosniki to kupisz napewno lepsze od tych t6060, ale pisze jak do 300 zł to jak dla mnie tlyko t6060 myśle że dla kuzyna beda dobre no chyba że jest dosc wymagajacy, co do tych geniusy to napewno sa świetne ale z wygladu jakies takie poważne ''salonowe'' ;] wiec moga sie nie podobac.

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopak na pewno będzie się cieszył z prezentu bo nie jest wybredny. Problem w tym że ja jestem wymagający i chcę kupic cos ekstra do 400zl maks. a mająć pogląd na głośniki z kina domowego wielkość tych z kompa mnie śmieszy gdyż 400 zł to jednak sporo za tą cenę głośniki powinny być co najmniej :blink: większe. Nadal nikt nie odpowiedział o długośći kabli do takich głośników ( głównie chodzi mi o te Geniusy). Jeśli wiecie to napiszcie. Dzięki za odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też właśnie szukam dobrych glosników najlepiej 5.1. Chodzi mi przedwszystkim tanie glosniki z mocnym basem. Zależało by mi też alby miały odzielną regulacje na bassy i na satelity(włączam same basy na maks a satelity wyłączam i odwrotnie). Jaki zestaw jest dość dobry i tani? Prosiłbym i jakies rady...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam Creative T6060 sam takie mam i grają swietnie nie jestem żadnym tam ekspertem od jakości dzwieku ale jak dla zwykłego noba takiego jak ja w tym temacie to graja rewelacyjnie i to na zintegrowanej karcie dzwiekowej a co dopiero jak bym kupil jakąś X-fi albo coś to chyba zawał serca;] Ogólnie polecam, fajny głeboku bass nic nie pierdzi, dla mnie rewelka :)

Mam model T5900, który imho gra minimalnie lepiej, ale nadal są to zwykłe komputerowie pierdziawki, i czy będziesz miał karte zintegrowaną czy też X-fi to dużej różnicy nie odczujesz. Co do basu to zgadza się nie pierdzi, ale strasznie dudni gdy tylko pogłosnisz muze, efekt ten mozna troche wyeliminowac wygłuszając go od środka. Jednym słowem głośniki za taką cene za bardzo nie nadają sie do muz,y o ile w filmach i grach dzwięk jest jeszcze jako tako to muzyka już jest bardzo kiepska. Boxer jeśli kuzyn nie jest wybredy to bierz Creativy jakośc dzwięku zapewne ta sama co logitechy ale masz sterowanie basu na pilocie, a nie na subwooferze....

Edytowane przez -=KAX=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi