Skocz do zawartości
adi_em

Ac Ati Silencer 2

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie do posiadacy coolera wymienionego w temacie. Czy wciąga wam powietrze do obudowy czy wypycha je na zewnątrz. Bo raczej powinien wyciągać a mam wrażenie że mój raczej bardziej wciąga niż wyciąga... Jak przystawiam rękę do wylotu z tyłu to praktycznie nie czuje gorącego powietrza. <_<

U mnie siedzi ten cooler na R9600Pro.

Jak jest u was??

Z gory dzięki!!!! :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak. Byłem tego świadomy kupując go, ale pisałem wyżej że przykłądając rękę do wylotu z tyłu praktycznie nie czuć wypychanego ciepłego powietrza. natomiast przykładając pod wirnik czuje sie wyraźnie ale nie wiem czy wdmuciach!e to powietrze czy tylko "mieli" podczas pracy jak inne wentylatory.

I jestem ciekaw jak jest u innych użytkowników AC Silencer ATI2.

:unsure:

Edytowane przez adi_em

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Palisz? Przystawiasz papierosa do silencera i widzisz jak ladnie wciaga powietrze i wywala je na poza obudowe ( wersja dla wrazliwszych - dymiaca zapalka ;] ) Jak sprawdzales - podczas 3d2k3 czy w srodowisku 2d? :wink: Swoja droga r9600 nie nalezy do bardzo grzejacych sie kart wiec przy panujacych warunkach mozesz tego nie odczuc ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam radka 9800PRO z silencerem, w którym obroty moge ustawiać ręcznie i gdy pracuje na LOW to prawie nie czuć wylatującego powietrza.

Zobacz czy masz przy nim przełącznik i jesli jest to ustaw go na HIGH, wtedy poczujesz jak wydmuciach!e powietrze :)

Edytowane przez Chemik4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam radka 9800PRO z silencerem, w którym obroty moge ustawiać ręcznie i gdy pracuje na LOW to prawie nie czuć wylatującego powietrza.

Zobacz czy masz przy nim przełącznik i jesli jest to ustaw go na HIGH, wtedy poczujesz jak wydmuciach!e powietrze icon_smile3.gif

Ale ty masz takiego firmowego silencera a tutaj mowa jest o ATI silencerze a to troche coś innego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma w nim regulacji i o ile się orientuje to automatycznej też nie ma. Obraca się chyba ze stałymi obrotami. Przynajmniej tak czytałem.

A dla wyjasnienia

posiadam

coś takiego

Dołączona grafika

a nie

Dołączona grafika

czy

Dołączona grafika

Ale pomysł z fajką dobry. Spróbuje napewno!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ty masz takiego firmowego silencera a tutaj mowa jest o ATI silencerze a to troche coś innego

no racja... moj błąd :)

a propo tego ATI silencera... który jest wydajniejszy: ten którego ja mam czy ten od adi_em'a?

Edytowane przez Chemik4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież ATI2 jest z czystej miedzi...

icon_wink.gif

LOL ATI silencer nie jest z miedzi ma aluminiowe żeberka a ma tylko podstawke midzianą, silencer jest wydajniejszy a jak z cisza to nie wiem ale chyba sa podobne pod tym względem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi