Skocz do zawartości
tanx

Duza Różnica W Odłuchu Między Zintegrowaną A Sb Se

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

z góry przepraszam jeśli temt już się pojawiał :mur:

Posiadam polski sprzecik audio (ten z sygnaturki) swietnie gra jednak przy sluchaniu na kompie jakosc muzyki jest dosyc srednia szczegolnie wwysokich czestotliwosciac ... myślałem że to jest normalka i do tej pory się tym nie przejmowałwm, ostatnio jednak podpialem do wzmacniacza IPODA i jakosc ktora poleciala z glosników po prstu mnie zszokowała, czysty i piękny dźwięk w ogóle bez porównania z nieprzyjemnym dźwiękiem z kompa i teraz się zastanawiam czy warto wydac te 80-160zl na sundblastera czy jakosc odluchu muzyki sie rzeczywiście poprawi?

Jeśli tak to którą z kart dźwiękowych z poniższych wybrać?

Pierwsza

Druga

Trzecia

Liczę na waszą pomoc B-)

Edytowane przez tanx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkość różnicy zależy od zintegrowanej i czasem jest ona naprawdę potężna . JEśli usłyszałeś z łatwością różnicę między integrą a ipod to znaczy że masz tą " gorszą " integrę.

Radzę z tych 3-ech kupić kartę trzecia( SB 4 oem ) bo posiada procesor Audigy ( pełny sprzętowy ) i ma stosunkowo dobre ( z podanych najlepsze ) parametry elektryczne ( SNR 106 dla wszystkich kanałów )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkość różnicy zależy od zintegrowanej i czasem jest ona naprawdę potężna . JEśli usłyszałeś z łatwością różnicę między integrą a ipod to znaczy że masz tą " gorszą " integrę.

Radzę z tych 3-ech kupić kartę trzecia( SB 4 oem ) bo posiada procesor Audigy ( pełny sprzętowy ) i ma stosunkowo dobre ( z podanych najlepsze ) parametry elektryczne ( SNR 106 dla wszystkich kanałów )

czy karty zintegrowane w plytach abit nf7 są bardzo złe? Też się zastanawiam nad kupieniem jakiejś innej, ale nie jestem zbyt bardzo przekonany do tego :) Porównywał ktoś moze dzwięk z nf7 i jakiejś innej, lepszej karty? :)

pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja slysze roznice miedzy sb4 oem i audigy 2 (pelne) a a2 zs.

Szczegolnie w sluchawkach.

Prucz sprzetu to rowniez sprawy "osobnicze" :-). Jeden powie ze duza roznica,

drugi ze mala.

Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To pewnie kupię kartę trzecia( SB 4 oem ) z tym, że chciałbym zauważyć, iż interesuje mnie tylko odsłuch stereo(ew quadro na 4 glosniki gdyz posiadam dwa wzmacniacze) wiec na super efektach kina itd mi nie zalezy, tylko na b.dobrej jakosci odluchu stereo.

Więc jak, brać SB 4 oem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi